واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کمک به ایتام کجای زندگی مردم قرار دارد؟
هر کسی به اندازه امکانات و توانمندی خویش وظیفه دارد که خلاءهای موجود در زندگی افراد مستمند را جبران و کمبودهای آنان را پاسخ گو باشد.
به گزارش خبرنگار حوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از بزرگترین مشکلات اجتماعی که همواره بشر با آن مواجه است، فاصله طبقاتی میباشد.
فاصلهی طبقاتی به این معناست که عدهای غرق در ثروت و ناز نعمت بوده و از بهترین وسایل آسایش و رفاه بهرهمند هستند در صورتی که عدهای به اندازهای در فقه و نداری غوطه ور میباشند که حتی از تهیه لوازم ضروری زندگی، لباس، مسکن و ... عاجز هستند.
مردم جامعه از نظر صبر و شکیبایی همه در یک سطح نیستند، گروهی در اثر عمق ایمان و باور درونی به خدای عالم، طعم تلخ فقر و نداری را در کام وجود خود تحمل کرده و ظاهر خود را چون انسانی بی نیاز حفظ مینمایند.
این دسته از فقرا انسانهای بسیار صبور و با استقامتی هستند که به قول معروف، بین مردم صورت را با سیلی سرخ نگه داشتهاند و در مقابل عدهای قابل توجهای از مردم، از این صبر و تحمل برخواسته از ایمان بی نصیب هستند و لذا تا زمانی محدودی میتوانید طعم تلخ فقر و نداری را تحمل نمایند و بالاخره روزی فرا میرسد که کاسه صبرشان لبریز گشته و سرمایهی عظیم ایمان خود را بر باد فنا داده و برای خاموشی آتش فقر و تنگدسی به رفتارهای ناشایست و غیر انسان روی میآورند.
امان الله قرائی مقدم جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار حوزه گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در ارتباط با کمک به فقیران در جامعه بیان کرد: رسیدگی به همنوعان، عملی ارزشی اخلاقی و معنوی است که با حکم فطرت انسان، بسیار والا و ارزشمند است و تقریبا به طور یک نواختی در همه ادیان الهی و آسمانی، رسیدگی و توجه به دیگران و رعایت حال آنها از ضرورتهای اعمال انسان محسوب میگردد مخصوصا در جهان معاصر که نظامهای طبقاتی به وجود آمدهاند و جامعه به فقیه و غنی تقسیم بندی شده است، این مساله از اهمیت بیشتری برخوردار گردیده است.
وی افزود: در اندیشه اسلامی، مساله اتفاق به گونهای توصیه شده که بسیار مخفی و سری صورت بگیرد که حتی دست چپ دهنده آن نداند که دست راست چه میدهد.
فقر ساختار اجتماعی را دچار تعارض و نا برابری و آسیب پذیری میکند.
ثروتمندان مسئولیت سنگینی در برابر مستمندان و تهیه شان اجتماع بر عهده دارند.
بذل و بخشش در راه خدا، یکی از ویژگیهای اخلاقی امام حسن مجتبی (ع) و زبانزد خاص و عام است تا جایی امام حسن مجتبی (ع) سه بار تمامی داراییهای خود را در راه بخشیدند.
وی در آخر افزود: انتظار است همان طور که در رسانه ها درباره موضوعات و موارد از پیش تعیین شده، اطلاع رسانی ماحصل عملیات صورت داده میشود، درباره رسم کمکهای مردمی هم عمل شود یعنی باز خورد نتایج کمکها برای آگاهی همهی مردم به ویژه کسانی که در هر جای جامعه و کشور در این امر خیر شرکت کردهاند، اطلاع رسانی شود این روش به نوعی توجه به همت، کمک و یاری همه کسانی است که از نحوه توزیع کمکها با خبر میشوند ضمن آن از نظر روحی و مفید واقع شدن هدایای شان خرسند خواهند شد.
۰۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۲:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]