واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تسريع استقرار سپر موشكي امريكا براي شيخنشينها
لفاظي رسانههاي عربي عليه ايران ادامه دارد در همين اثني گزارشهايي از سرعت گرفتن برنامههاي شيخنشينهاي حاشيه خليج فارس براي ايجاد سامانه سپر موشكي مشترك با امريكا به بهانه مقابله با ايران منتشر ميشود.
همزمان با انتشار يادداشت جديدي در شبكه خبري العربيه وابسته به رژيم آلسعود كه به شكلي موهن توانايي محمدجواد ظريف وزير امور خارجه كشورمان را داراي توانايي تحريف وقايع خوانده و وي را از اين نظر «يك پديده» دانسته كه « بايد به خاطر چرخشهاي خبري و توجيهاتش به او جايزه اهدا شود»، روزنامه «الشرقالاوسط» چاپ لندن در ادامه اين گزارش آورده است: طي هفته گذشته «حمد آل خليفه» فرمانده نيروي هوايي بحرين اعلام كرد كميته وابسته به شوراي همكاري براي ساخت يك سامانه دفاعي مشترك تلاش خواهد كرد و نتايج به زودي اعلام خواهد شد و اين تصميم پس از آن صورت ميگيرد كه تهران پس از رفع تحريمهايش دست به آزمايش موشكهاي بالستيك زد. در همين راستا «راشد الطيبان» تحليلگر كويتي در تماس تلفني با الشرقالاوسط گفته است: توافق هستهاي با ايران شامل موشكهاي بالستيك نميشود و ايران يك زرادخانه بزرگ از موشكهاي با بُرد كم «كروز» در اختيار دارد كه امنيت كل منطقه را تهديد ميكند، وجود يك «سپر آهنين» نظير آنچه ناتو در اختيار دارد سپري محكم در برابر هر حمله (موشكي) ايراني و غيره است.
اين روزنامه در ادامه نوشت: فكر يك سپر موشكي به صورت ناگهاني نبوده بلكه پيشتر نيز شاخصهايي براي ايجاد آن وجود داشته اكنون اين روند سرعت گرفته است، اين طرح در جنگ خليج (فارس) 1990 مطرح شد و همچنين «هيلاري كلينتون» وزير خارجه سابق امريكا نيز در سال 2012 در رياض تأكيد كرد كه امريكا به كشورهاي خليج (فارس) براي ساخت يك سامانه دفاعي موشكي كمك خواهد كرد. بنا به گزارش مذكور عربستان سعودي و امارات در حال حاضر از يك سامانه دفاعي قدرتمند برخوردارند، امريكا قراردادي به ارزش 7/1 ميليارد دلار با عربستان براي فروش و پيشرفت موشكهاي پاتريوت بسته و همچنين قراردادي مشابه با كويت به ارزش 900 ميليون دلار براي فروش پاتريوت بست؛ در سال 2011 امريكا اعلام كرد قراردادي به ارزش 5/3 ميليارد دلار با امارات براي فروش يك سامانه دفاعي موشكي بسته كه تا پيش از آن اقدام به فروش اين سامانه در بازارهاي بينالمللي نكرده است. اين گزارش در حالي منتشر ميشود كه «جان كري» وزير خارجه امريكا روز يكشنبه اعلام كرد رابطه واشنگتن و رياض در پي توافق هستهاي با ايران تغييري نكرده و ائتلاف و دوستي قوي ميان دو كشور حاكم است. خبرگزاري فرانسه گزارش داد كري پيش از ترك رياض اعلام كرده كه روابط عربستان و امريكا مستحكم و روشن است. وي افزوده: همانگونه كه پيش از اين بارها متعهد شدهايم با توجه به اينكه ما تلاش كرديم يك كشور در منطقه را از رسيدن به سلاح اتمي منع كنيم چيزي در خاورميانه تغيير نخواهد كرد. وزير خارجه امريكا پيشتر نيز به همتايان خود در كشورهاي عضو شوراي همكاري خليجفارس تعهد داده بود قرار نيست امريكا با ايران در خاورميانه ائتلاف تشكيل دهد.
دست برتر ايران و توصيه به تركيه
يك روزنامه پرتيراژ تركيهاي با بيان اينكه عربستان سعودي در جبهههاي «جنگ نفتي» عليه ايران و جنگهاي نيابتي در عراق، سوريه و يمن ناكام مانده و ايران توانسته دست برتر را داشته باشد، به دولت تركيه توصيه كرد در اين فضا موضوع بيطرفي اتخاذ كند. روزنامه «حريت» در يادداشتي با عنوان «ايران دوباره به بازي(معادلات منطقهاي) برگشته»، در تلاش براي فرقهاي جلوه دادن مشكلات سران كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس با ايران، نوشت: «قيامهاي عربي (از سال 2011) موازنه و توازن شيعه-سني را بيشتر به نفع شيعيان تغيير داده و جنگهاي اخير در عراق و سوريه محور شيعيان را بيشتر از قبل تحكيم بخشيده است. اينطور بوده كه ايران پس از امريكا و روسيه، به عنوان سومين قدرت بزرگ منطقه شده است.»
اين روزنامه ادامه داد: «در اين قالب و چارچوب بود كه ايران توافق هستهاي را با غرب امضا كرد كه متعاقب آن از تحريمهاي اقتصادي خلاص و به امريكا نزديكتر ميشود، به همين خاطر كشورهاي خليج (فارس) شبها خواب ندارند.»
روزنامه تركيهاي تصريح كرد: «ابتدا عربستان سعودي با كاهش دادن شديد بهاي نفت براي آسيبزدن به اقتصاد ايران، «جنگ نفتي» به راه انداخت. بهاي نفت به نسبت اواسط سال 2014 حدود 75 درصد افت داشته است اما اين موضوع مانع و خللي در ظهور و پيدايش ايران ايجاد نكرد.» حريت افزود: «ثابت شد اين اقدام كه اقدامي خودويرانگر بود چرا كه اقتصاد سعودي هم به شدت آسيب ديد. از هم اكنون با توجه به فارغ شدن از تحريمها، ايران نفت بيشتري به بازار روانه خواهد كرد كه اين بهاي نفت را بيشتر كاهش خواهد داد كه اين يعني عربستان سعودي ضعيفتر ميشود.»
اين رسانه تركيهاي ادامه داد: «رياض همچنين با جنگهاي نيابتي در عراق، سوريه و يمن، به شدت در تلاش براي آسيب زدن در جبهه نظامي به ايران بوده است اما در اين جبهه هم ايران دست برتري داشته است.»
اين روزنامه درباره نقش تركيه در معادلات منطقه اينطور مينويسد: «تركيه هم در مواجهه با ظهور ايران در منطقه و جهان، اينطور فرض كرده كه بايد موضع بگيرد. به نظر ميرسد آنكارا در حال دوباره سنجي روابطش با كشورها در منطقه به منظور ايجاد موازنه در مقابله با نفوذ و تأثيرگذاري رو به گسترش ايران از يك سو و همچنين ممانعت از تضعيف اهميت تركيه از منظر امريكا در اين نظم جديد منطقهاي است.»
حريت در ادامه تصريح ميكند: «اين يكي از دلايل اصلي ازسرگيري مذاكرات تركيه با اسرائيل براي عادي سازي روابط است و روند مشابهي هم احتمالاً به زودي با مصر آغاز ميشود.»
اين روزنامه تركيهاي با اشاره به ائتلافي كه عربستان سعودي از تشكيل آن و عضويت 34 كشور اسلامي در آن خبر داده، به آنكارا هشدار ميدهد: «با نگاه به تصوير كلان اين هشدار حساس و حياتي شده است كه اگرچه تركيه اعلام كرده بخشي از ائتلاف اسلامي است اما بايد از اينكه در اين ائتلاف فعال باشد، اجتناب كند. آنكارا بايد بيطرفي خود را حفظ و بر رويكرد برابر با همه فرقهها تأكيد كند.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]