واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: نظام پزشکی: پزشکان کشور به روش منسوخ شده ویزیت می کنند
رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: از نظر متدشناسی، پزشکان روش منسوخ شده ای را در ویزیت بیماران دنبال می کنند.
آفتاب : علیرضا زالی روز یکشنبه در نشست خبری چهارمین کنگره اخلاق پزشکی و پرستاری در مرکز تحقیقات اخلاق پزشکی افزود: با همکاری وزارت بهداشت و وزارت رفاه به دنبال آن هستیم که در سال های آینده طرح مدل سازی ویزیت به صورت آزمایشی در برخی مناطق کشور اجرا شود.
وی اظهار داشت: اکنون ما از ویزیت تعریف سنتی داریم اما در دنیا این تعریف تغییر کرده و 9 بخش دارد.
زالی خاطرنشان کرد: بخش اول در تعریف ویزیت ، بخش زمان سنجی و مهارت سنجی است بطورمثال پزشکان با مهارت های بیشتر ، زمان کمتری برای تشخیص بیماری صرف می کنند.
رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: پیشنهاد مشخصی داریم که ویزیت ها در مدل های مختلفی از یک ویزیت ساده تا یک مشاوره چندوجهی و تیمی تعریف شوند.
زالی تصریح کرد: اما برای پیاد کردن این مدل دو چالش داریم نخست اینکه این طرح بار مالی دارد که بیمه ها باید آن را پوشش دهند و دوم آنکه زیرساخت های آن باید در کشور مشخص شود تا فرق ویزیت ساده با جامع ، تبیین گردد.
وی یادآور شد: اگر سیستم ارجاع در کشور شکل بگیرد، متخصصان ، بیماران را هدفمندتر ویزیت خواهند کرد.
بیمه ها قدرت قطع رابطه مالی بین پزشک و بیمار را ندارند
رئیس سازمان نظام پزشکی در خصوص رابطه مالی بین پزشک و بیمار و ارتباط آن با اخلاق پزشکی اظهار داشت: مطلوب ما این است که رابطه مالی بین بیمار و پزشک قطع شود زیرا قطع آن به نفع بیمار و پزشک خواهد بود؛ با قطع این رابطه پزشکان دغدغه ای برای ادامه تامین هزینه در صورت پیدا شدن عوارض برای بیمار نخواهند داشت و بیمار نیز دغدغه ای برای پرداخت ندارد اما قطع رابطه بیمار و پزشک نیاز به شخصیت حقوقی ثالث دارد.
زالی تصریح کرد: این شخصیت ثالث حقوقی، بیمه است اما بیمه ها برای قطع رابطه مالی پزشک و بیمار باید گردش اقتصادی بالا ، قدرت نقدینگی قابل توجه و سرعت در پرداخت مطالبات جامعه پزشکی را داشته باشد.
وی افزود: به عبارت دیگر، حجم خدمات بیمه باید از کفایت و عمر کافی برخورد باشد که متاسفانه اکنون شرایط اینگونه نیست و شخصیت حقوقی بیمه اعم از بیمه های پایه یا بازرگانی ، جایگاه مورد نظر را ندارند.
رئیس سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: برای قطع رابطه پزشک و بیمار ، سیستم بیمه باید فعال، پویا و دارای منابع مالی مستمر باشد.
زالی خاطرنشان کرد: امروز بیماری های نظام سلامت تغییر کرده و از سوی دیگر تکنولوژی نوین پزشکی در راه است و در این شرایط لازم است که بیمار دیگر نگران هزینه های مالی نباشد اما بیمه فعلا قدرت تامین معادلات بین پزشک و بیمار را ندارد.
مصوبات شورای عالی اخلاق پزشکی ضمانت اجرایی دارد
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به تشکیل شورای عالی اخلاق پزشکی در وزارت بهداشت ، آن را در نهادینه سازی مباحث اخلاقی ، گام مهمی دانست و گفت: چون همه دستگاه ها در مصوبات این شورا مشارکت دارند، مصوبات آن ضمانت اجرایی خواهد داشت.
زالی در خصوص چالش های اخلاقی در جامعه پزشکی نیز گفت: با توجه به انجام 40 هزار نوع کار و 6 هزار و 400 مداخله قطعی در حوزه سلامت ، بروز چنین چالش هایی اجتناب ناپذیر است اما برنامه هایی مانند تربیت فلوشیپ اخلاق پزشکی ، نمادهای اخلاقی را به درون گروه های جامعه پزشکی خواهد برد.
پیگیری تشکیل کمیته اخلاق بیمارستانی
رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: جای کمیته اخلاق بیمارستانی در مراکز درمانی خالی است و وزارت بهداشت، مرکز تحقیقات اخلاق پزشکی و این سازمان در پیشنهاد مشترکی ، تشکیل این کمیته را پیگیری می کنند.
به گزارش ایرنا، زالی افزود: این کمیته مسائل اخلاقی در بیمارستان ها را به نحو مقتضی بررسی خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، چهارمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی و پرستاری ایران با شعار اخلاق حرفه ای از نظر تا عمل با 20 امتیاز برای گروه های مختلف پزشکی از ششم تا 9 بهمن در تهران برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]