واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: جای پای محکم برندهای خارجی لوازم خانگی در ایران/ قاچاق از مبادی قانونی
دبیر مجمع کارآفرینان ایران با اشاره به قاچاق قانونی لوازم خانگی به کشور گفت: برندهای خارجی لوازم خانگی با برنامهریزی فروش کالاهای خود در ایران را برای نسلهای آینده تضمین کردهاند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمیدرضا غزنوی دبیر کل مجمع کارآفرینان امروز در نشست خبری با اشاره به اعطای وام خرید کالا گفت: اعتباری که بانک مرکزی برای وام کالا در نظر گرفته تنها شامل 700 هزار نفر میشود و با این رقم امکان دسترسی عموم به این وام بسیار کم است.
وی افزود: تنها قشر متوسط جامعه به خرید کالاهای تولید داخل اقدام میکنند و قشر مرفه کالاهای خارجی را ترجیح میدهند و با این اقدام بانک مرکزی در اعطای وام خرید کالا منجر به رکود بیشتر بازار شد.
غزنوی به این نکته نیز اشاره کرد که شرکتهای خارجی نیز سوار بر موج شرایط شدند و برای فروش بیشتر کالاهای خود طرح اقساطی را ارائه دادند.
وی به این نکته نیز اشاره کرد که 70 هزار کارتی که معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از صدور آنها خبر داده ربطی به کارت های خرید اعتباری کالا ندارد.
وی با انتقاد از شرایط تولیدکنندگان در کشور گفت: بسیاری از تولیدکنندگان خارجی هزینههای هنگفتی را برای تبلیغات خود در نظر گرفتهاند و این هزینه ربطی به میزان فروش ندارد اما متأسفانه در کشور ما از هر 10 فروشگاهی که تولیدات داخلی را عرضه میکنند پنج فروشگاه محکوم به شکست هستند.
به گفته غزنوی بسیاری از برندهای خارجی در ایران مغازههای عرضه کننده کالاهای خود را خریداری کردند و به نوعی فروش محصولات خود را در ایران حتی برای نسلهای آینده تضمین کردهاند.
وی به این نکته نیز اشاره کرد: بودجه تبلیغاتی کل تولیدکنندگان داخلی تنها دو درصد بودجه تبلیغاتی برندهای خارجی در ایران است و در شرایط کنونی میزان واردات لوازم خانگی هفت برابر خودرو است.
وی به حجم بازار لوازم خانگی ایران نیز اشاره کرد و گفت: 20 هزار میلیارد تومان حجم بازار سالانه لوازم خانگی در کشور است که 15 هزار میلیارد تومان آن در دست برندهای خارجی است.
غزنوی ادامه داد: برندهای خارجی 30 تا 40 درصد سهم سودشان از بازار ایران است در حالی که این رقم برای تولیدکننده داخلی زیر 10 درصد است و با توجه به بازار 15 هزار میلیاردی برند های خارجی می توان گفت سود آنها از بازار ایران بیش از شش هزار میلیارد تومان است.
وی با اشاره به سود برند های خارجی از بازار ایران گفت:با توجه به هزینه 70 تا 150 میلیونی برای ایجاد شغل پایدار سالانه با واردات لوازم خانگی 150 هزار فرصت شغلی در کشور از بین می رود.
وی به دیگر مشکلات تولیدکنندگان در کشور اشاره کرد و گفت: متأسفانه عوارض نصب تابلوی برندهای خارجی و ایرانی در کشور با هم برابر است در حالی که در کشور آمریکا خالص دریافتی از برندهای خارجی برای نصب تابلو 35 برابر برندهای داخلی است.
غزنوی ادامه داد: به عنوان مثال یک شرکت برای تابلوی مغازه خود 750 میلیون دلار عوارض به شهرداری پرداخت کرده است و با توجه به هزینههای بالا تبلیغات در ایران میتوان گفت تولیدکنندگان داخلی برای معرفی محصولات خود باید 10 برابر بیشتر از برندهای خارجی هزینه کنند.
دبیرکل مجمع کارآفرینان با اشاره به قاچاق قانونی با کشور گفت: متأسفانه حفرههایی وجود دارد که از طریق آنان قاچاق رونق مییابد که یکی از آنان کارت بازرگانی است که هنوز مشکلات مربوط به آن حل نشده است.
وی ادامه داد: واردکنندگان با کارتهای بازرگانی مختلف قطعات کالا را به کشور از گمرکات مختلف وارد میکنند و با این شرایط تعرفه کمتری را پرداخت کرده و 70 درصد از حقوق دولت را نمیپردازند لذا باید تعداد واردکنندگان به طور دقیق مشخص شود و در جهت منافع کشور واردات کالا انحصاری شود همچنین باید کارت بازرگانی به نام شرکتهای واردکننده صادر شود تا امکان رهگیری آن وجود داشته باشد.
غزنوی در ادامه صحبتهای خود به جذب سرمایهگذاریهای خارجی در کشور اشاره کرد و گفت: ما در بخش لوازم خانگی 1.5 برابر نیاز بازار ایران سرمایهگذاری کردهایم که از نظر کیفیت و خدمات حتی از برندهای خارجی بهتر است لذا باید دولت یک استراتژی صنعتی برای جذب سرمایهگذاریهای خارجی داشته باشد و بررسی شود که در کدامیک از صنایع نیاز به جذب سرمایه است.
وی به این نکته نیز اشاره کرد که برندهای خارجی در واردات کالا تخلفات آشکاری انجام میدهند و متأسفانه با آنان برخورد جدی نمیشود.
۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]