محبوبترینها
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854182356
داعش چگونه داعش شد
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: داعش چگونه داعش شد
«بازگشت به سنت اصیل اسلام و زدودن آنچه جز تعلیمات ابتدایی دین است.» این شاید جان مایه اصلی سخنان فردی را بسازد که در طو تمام سال ها و دهه های گذشته تروریست ها از آبشخور اندیشه های او شکل گرفته و جهان را تحت تاثیر خود قرار داده اند. «ابن تیمیه» عالم اهل سنت سده هفتم هجری که شاید در عصر حیات خود کمتر توانست تاثیری قطعی بر روند جامعه اسلامی بگذارد در عصر مدرن مورد بازخوانی های مختلف قرار گرفت تا از دل اندیشه او باری وهابیت سربرآورد، باری طالبان و القاعده و باری داعش.
به گزارش نامه نیوز، «ابن تیمیه» که به دلیل اندیشه های خاص و منحصر به فردش در دل تفکر اهل سنت نیز جایی ندارد، اضافات ملحق شده به اسلام را مهم ترین خطر پیش روی دین می دید. به اعتقاد وی اندیشه، تفسیر، نقد و عقل گرایی آفت دین است و عقل بشری تنها در جایی جواز ورود دارد که بخواهد درباره متن قرآن و حدیث سخنی بگوید. در غیر این صورت تمام کسانی که قصد استفاده از عقل را دارند تاویل گرا محسوب شده و از دین خارجند.
در این تفکر شیعیان نیز به دلیل اضافه کردن اصلی به دین که به اعتقاد ابن تیمیه وارد نبوده جز دسته مسلمانان تلقی نمی شوند. آنچه در صدر اسلام آمده باید بدون هیچ تفسیری و تغییری اجرا شود و راه سعادت امروز ریشه در بازگشت به گذشته دارد.
بازگشت به سلف صالح
هرچند تفکرات «ابن تیمیه» در زمان حیاتش و برای چند سده بعد نتوانست جایگاه خاصی در مختصات تفکر اسلامی پیدا کند اما در عصر جدید با پیدایش وهابیت که تفسیر جدیدی از اندیشه بود، بار دیگر احیا شد.
موازی با وهابیت و همزمان با ثبت پیشرفت های غرب متفکرانی چون جمال ادین اسدآبادی و محمد عبده نیز از لزوم زودون تقلید از اسلام و بازگشت به دورانی که اسلام را سرآمد دیگر تفکرات می کرد دم زدند.
بعدها از تلفیق این نگاه ها اندیشه سلفی گری زاده شد که از یک سو به دنبال بازگشت به اصل دین و سلف صالحی بود که در گذشته وجود داشته، از سوی دیگر تمام ظواهر و اضافات به دین را حذف شده می خواست. هر چند این اندیشه نیز در قالب گروه های مختلف ظهور کرد و بسیاری از آن ها مانند اخوان المسلمین بر استفاده از شیوه های مسالمت آمیز تاکید کرده و تقریب مذاهب را اماکن پذیر دانستند، اما گروه هایی مانند طالبان و به تبع آن القاعده به کارگیری زور و اجبار را مفیدترین راه تبلیغ دین به شمار آورده، کار خود را در بسیاری از کشورهای منطقه مانند افغانستان و عراق آغاز کردند.
ظهور خلیفه داعشی
با شکل گیری القاعده عراق که همزمان با حمله آمریکا به این کشور فضای بیشتری برای جولان پیدا کرد، خلیفه داعش نیز نخستین مراحل ترقی خود را برای رسیدن به راس خطرناک ترین گروه تروریستی جهان آغاز کرد.
از زندگی ابوبکر البغدادی که احتمالا نام واقعی او «ابراهیم عواد ابراهیم البدری القرشی السامرائی» است اطلاعات چندانی در دسترس نیست و آنچه وجود دارد نیز در بسیاری نقاط حساس گرفتار تناقض می شود.
گفته می شود او در سال 1971 در شهر سامرا و در خانواده ای باسواد و مذهبی متولد شده است. طبق گفته واشنگتن پست، بغدادی فارغ التحصیل دوره دکترای علوم اسلامی دانشگاه اسلامی بغداد است. همچنین گفته می شود که او تا سال 2003 و پیش از حمله آمریکا به عراق، به کار «وعظ و موعظه» مشغول بوده است.
از این جا به بعد زندگی او ابهام بیشتری دارد. هرچند چند بار نیروهای نظامی عراقی و آمریکایی اعلام کردند که البغدادی کشته شده، اما هرگز این اتفاق نیفتاده تا او توسط امریکا دستگیر شود و پس از چند سال زندان که بسیاری از آن به عنوان سال های و تقویت فرمانده داعش یاد می کنند به دلایلی نامعلوم آزاد شود. دلایلی که هنوز دولت امریکا نتوانسته برای توجیهش راه چاره ای پیدا کند و حتی اگر فرضیه عمدی بودن این آزادی نیز پذیرفته نشود، باید دستگاه های اطلاعاتی امریکا برای این گاف بزرگ که جهان را متاثر کرده است پاسخی روشن عرضه کنند.
بغدادی با گروهی که در ابتدا آن را دولت اسلامی عراق و شام یا داعش نامید و امروز اصرار دارد آن را دولت اسلامی بداند، در چند اقدام خراب کارانه در عراق اقدام به بمب گذاری و ترور کرد و آن را انتقام مرگ بن لادن دانست و البته تهدید کرد، داعش همین مسیر را ادامه خواهد داد.
مانور قدرت
هر چند هسته های ابتدایی حیات داعش در عراق شکل گرفت اما نخستین عرصه ای که این گروه تروریستی در آن مجال یافت خود را نشان دهد، نه عراق که سوریه بود. بابالا گرفتن اختلافات سیاسی و آغاز جنگ داخلی در سوریه، داعش از طریق عراق خود را به سرویه رساند و عملیات نظامی خود در این کشور را آغاز کرد.
قرار گرفتن داعش در کنار دیگر گروه های تروریستی فعال در خاک سوریه مانند احرار الشام یا جبهه نصره هر چند در ابتدا این خطر را به وجود آورد که می تواند باعث قدرت گرفتن این معارضان مسلح شود، اما در عمل شرایط را به گونه ای دیگر تغییر داد. داعش خیلی زود با دیگر گروه های مسلح درگیر شد و به کلیه ائتلاف های نوشته و نانوشته پشت کرد.
برتری توان نظامی و تفاوت ایدئولوژی نزد داعش در قیاس با دیگر گروه های تروریستی اما باعث شد خیلی زود سوریه به جولانگاه آن ها تبدیل شود. آن ها به سرعت بخش هایی از شمال شرقی سوریه را تصرف کرده و شهر رقه را به عنوان پایتخت خود انتخاب کردند. در کنار آن سوریه برای داعش از نظر مذهبی نیز اهمیت بسیاری داشت.
در تفکرات این گروه تروریستی توجه بسیاری به آخرالزمان وجود دارد و آن ها را برای خود در این ایام نقشی کلیدی در نظر می گیرند.
یکی از باورهای اساسی این گروه اعتقاد به فرا رسیدن «آخرت» است و تقریبا تمام تصمیمات مهم و قوانین دولت اسلامی، مطالبی که در بیانیه ها و اعلامیه های خود و بر روی تابلوها، گواهینامه ها، سکه ها و نوشت افزار درج می کنند از پیشگویی های آخرالزمانی آن ها پیروی می کنند.
این اعتقادات باعث شده داعش به «دابق» یکی از شهرهای سوریه اهمیتی بسیار بدهد. دابق روستای بزرگی در شمال حلب است که وقتی نیروهای دولت اسلامی در سال 2014 آن را با هزینه سنگینی به تصرف خود آوردند به طرز جنون آمیزی شادمان بودند و جشن می گرفتند.
بر اساس گزارش های ارائه شده، این باور به یک حدیث باز می گردد. در «صحیح مسلم
» نقل شده که آخرالزمان وقتی فرا می رسد که جنگی میان سپاه اسلام و سپاه رومیان در دابق به وقوع می پیوندد و مسلمین با وجود تلفات زیاد به پیروزی می رسند. این موضوع دابق را به شهری بسیار مهم برای آن ها بدل کرده است.
حضور داعش در سوریه و تسخیر بسیاری از شهرهای این کشور، خیلی زود به آن ها این باور را داد که می توانند در عراق نیز خراب کاری های خود را ادامه دهند. البغدادی همزمان با اقدام نظامی در سوریه دستور حمله به عراق را صادر کرد، دستوری که به تصرف رمادی و فلوجه مهم ترین شهرهای استان انبار در عراق انجامید. در ژوئن 2014 مهم ترین موفقیت داعش با تصرف موصل دومین شهر بزرگ عراق به دست آمد.
ساختار قومی – مذهبی، تهدید و فرصت
در کنار شرایط فکری و ایدئولوژیک داعش که باعث شده تعداد قابل توجهی از پیروانش از ملیت های مختلف به منطقه تحت سلطه آن وارد شوند، قرار گرفتن در فضای قومی و مذهبی خاص کشورهای عراق و سوریه نیز باعث شده شرایط پیچیده تر از قبل شود.
داعش از یک سو تمام تمرکز خود را روی تسویه قومی و نژادی گروه هایی گذاشته که در سرزمین های تحت سلطه آن ساکن هستند و امکانی برای تبدیل کردن آن ها به عناصر تروریست وجود ندارد.
از حمله و محاصره چند ماهه مناطق کردنشین مانند کوبانی گرفته که باعث شکل گیری حمایتی جهانی برای کردنشینان این منطقه شد تا آزار و اذیت روستاهای ایزدی نشین عراق، به خوبی نشان می دهد در چارچوب آن چه دولت اسلامی خوانده می شود هیچ جایی برای صلح با مخالفان وجود ندارد و مردمان ضدداعش یا باید از محاصره فرار کرده و به نقاط بی طرف پناهنده شوند یا زیربار فشار حملات دائمی داعش زندگی کنند.
نحوه برخورد داعش با شهرهای شیعه نشین نیز تفاوت چندانی ندارد. شیعیان که از نظر داعش و تفکر سلفی غیرمسلمان بوده و ریختن خونشان حلال است، همواره زیر فشار حملات داعش قرار داشته اند. هر چند دورماندن مناطق شیعه نشین عراق و سوریه از دسترس داعش باعث شده، هنوز این مناطق وارد جنگ مستقیم با دولت اسلامی نشوند.
رویارویی داعش با شیعیان، اما نقشه دیگری نیز دارد. جایی کهقبیله ها و گروه های شیعه عراقی با همدستی ارتش عراق حملات گسترده ای را علیه مواضع داعش انجام داده اند که بخش قابل توجهی از آن در استان الانبار و به عقب راندن داعش در این استان مهم معطوف شده است. در کنار شیعیان قومیت های کرد نیز در حملاتی علیه این گروه نقش داشته اند. البته حضور کردها بیشتر شکلی منطقه ای داشته و کمتر به مساحتی ملی کشیده است.
هر چند دولت اسلامی تلاش کرده همکاری و بیعت قبیله های عراقی و سوری با البغدادی را نشانه نفوذ تفکر داعش اعلام کند و حتی در فیلم هایی تبلیغاتی بیعت قبیله هایی مانند «جبور البوخطاب»، «الدلیم»، «جبورعبدربه»، «بی خالد» را پایان مقاومت ها در نینوا اعلام کند، اما سابقه فشارهای صدام به این گروه ها نشان می دهد قبایل عرب که امکان جابجایی ندارند، مجبور به حضور زیر بیرق داعش شده اند.
نقش صدام در نفوذ داعش اما تنها به قبایل محدود نمی شود. پس از جمله امریکا و سقوط رژیم بعث در عراق، اعضای ارشد دولت صدام که از مرگ رهایی پیدا کرده اند. در طول ماه های گذشته همکاری نزدیکی با داعش داشته اند، از همکاری مستقیم و فرماندهی عملیات های داعش گرفته تا همکاری های اطلاعاتی با انها. بسیاری از تحلیل گران، موفقیت های داعش در انجام عملیات های نظامی در کشور عراق را محصول همین اشراف اطلاعاتی به دست آمده از رژیم بعث می دانند. در کنار آن حمله داعش به شهر بزرگی مانند موصل نیز این گروه را به ادوات نظامی به جا مانده از زمان بعث مجهز کرده که بسیاری از آن ها صرف عملیات های انتحاری شده است. بستر قومی و مذهبی حاکم بر کشورهای زیرنفوذ داعش در کنار بقایای حکومت صدام، یکی دیگر از دلایل طولانی شدن عمر این گروه در قیاس با دیگر هم نوعانش به حساب می آید، طول عمری که با استفاده امکانات به جا مانده از دوره بعث قدرت داعش را نیز افزایش داده و مقابله با آن را دشوار کرده است.
بر هم خوردن قاعده بازی با ورود روس ها
پیشروی برق آسای داعش در برخی مناطق عراق باعث شد، بغداد و بسیاری از کشورهای منطقه خطر قدرت گرفتن داعش را بیش از هر زمان دیگری احساس کنند. ارتش عراق در جریان عملیات های گسترده ای که در مراحل ابتدایی با حضور مستشاران ایرانی و نظامیان مردمی شیعه انجام داد، توانست تا حدی در مقابل داعش بایستد و این گروه را بار دیگر از پایتخت عراق دور کرده، به نقاط شمالی باز گرداند. در سوی دیگر ماجرا نیز دولت سوریه با اجرای عملیات های جدید قدری زمین بازی داعش را تنگ کرد.
برقراری فضای رعب و وحشت از سوی این گروه و البته تهدیدهای مکرری که از سوی این گروه و البته تهدیدهای مکرری که از سوی آن ها به سمت غرب و اروپا انجام شد، باعث شکل گیری ائتلافی علیه داعش شد که به نظر می رسد با گذشت چند ماه از آغاز فعالیتش نتوانسته تاثیر خاصی بر عملکرد آن ها بگذارد.
روز 24 مرداد 1393 شورای امنیت به اتفاق آراء در نشست شماره 7242 خود قطعنامه شماره 2170 را تصویب کرد. این قطعنامه تحت فصل هفتم منشور سازمان، با یک مقدمه و 24 بند و 6 پیوست ، از داعش به عنوان گروه تروریستی یاد و خواستار انحلال آن شد.
با شکل گیری این نگاه ها ائتلافی با محوریت امریکا شکل گرفت. وزارت خارجه ایالات متحده اعلام کرد، چهل کشور برای تشکیل ائتلاف علیه داعش اعلام موافقت کردند. هدف از این ائتلاف هماهنگی و همکاری در مورد تهدیداتی است که داعش به وجود می آورد.
هر چند چند روز پس از تشکیل این ائتلاف عملیات هوایی علیه مواضع داعش رسما آغاز شد و به سرکردگی امریکا بمب افکن های بین المللی علیه داعش عمل کردند، اما در عمل این حضور نتوانست تغییر خاصی در مختصات جغرافیایی آن ها ایجاد کند.
در پی درخواست بشار اسد رییس جمهوری سوریه از کرملین برای پشتیبانی هوایی از سوریه و نیز پس از اظهارات ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در نیویورک، چنگنده های روس زمان زیادی منتظر نماندند و از روزهای ابتدایی مهر ماه نخستین جملات علیه داعش را آغاز کردند.
این حملات که با پشتیبانی اطلاعاتی و عملیاتی ارتش سوریه انجام شد وضعیت داعش را در برخی مناطق سخت کرد و بعد از چند هفته امکان پیشروی دوباره ارتش را در شهرهایی از سوریه فراهم آورد.
این اقدامات البته از سوی گروه های تروریستی بی پاسخ نماند و پس از تهدیدات چند باره، داعش هواپیمای مسافرتی روسیه در مصر را سرنگون کرد.
یک ماه پس از آغاز حملات روس ها علیه داعش، یک فروند هواپیمای مسافربری روسیه از نوع ایرباس 321 با 224 سرنشین در صحرای سیناء مصر سقوط کرد. 214 نفر از مسافران حادثه سقوط هواپیمای مسافربری روسیه از اتباع روس بودند. هر چند در روزهای ابتدایی کرملین تلاش کرد نفش گروه های تروریستی را در این حادثه رد کند، اما اسناد و مدارک به دست آمده در روزهای اینده نشان داد ادعای داعش درست بوده و سقوط هواپیمای روس از سوی آن ها انجام گرفته است.
ورود به فرانسه و عصر جدید داعش
در طول تمام ماه هایی که از عمر داعش گذشته، محدودیت عملیاتی این گروه در سوریه و عراق و البته چند کشور منطقه مانند یمن و لیبی باعث شده بود، بسیاری این گروه را نیز محدود به خاورمیانه به حساب آورند، خیالی که خیلی زود باطل شد.
هر چند حمله گروه های مسلح به این نشریه هتاک فرانسوی زنگ خطر ابتدایی را برای الیزه به صدا در آورده بود، اما داعش در شامگاه 23 آبان برای فرانسوی ها شبی را رقم زد که برای همیشه در خاطره آن ها باقی خواهد ماند. حمله همزمان تروریست ها به پنج نقطه در پایتخت فرانسه بیش از صد کشته برجای گذاشت، تا غرب بعد از حادثه 11 سپتامبر یک بار دیگر سایه تروریسم را بالای سر خود ببیند.
هر چند جنایات هولناک داعش در پاریس برای همیشه در تاریخ جهان خواهد ماند، اما شاید مقایسه آن در کنار اقداماتی که از سوی این گروه در عراق و سوریه صورت گرفته، اماکن ناپذیر باشد. قتل هزاران تن از شهروندان غیرمسلح در کنار بی خانمان کردن چند صدهزار خانواده از یک سو و ویران کردن شهرها و از بین بردن امکان شهرنشینی از سوی دیگر، ارثیه ای است که داعش برای دهه ها برای مردم منطقه باقی گذاشته است.
با وجود این اما وآتش غرب تنها بعد از حملات به پاریس زبانه کشیده و این موضوع حملات به مواضع تروریست ها از سوی کشورهای اروپایی را گسترش داده است. حملاتی که هرچند امکانات آن ها را ویران خواهد کرد، اما قطعا چاره ای برای تفکر به وجود آمده در دل نیروهای داعشی ندارد. تفکری که در طول مدتی کوتاه پیروانی از کشورهای مختلف را به گرد خود جمع کرده و بدون کم ترین تساهلی تنها به نابودی دشمنان خود می اندیشد.
هر چند به دنبال تحولات جدید، اجماعی جهانی علیه داعش شکل گرفته و در جریان نشست های اخیر در وین از آمریکا و روسیه گرفته تا عربستان و ایران دور یک میز نشستند تا تکلیف آینده سوریه بدون تروریست ها روشن شود، اما با وجود تمام این پیگیری ها هنوز نمی توان به طور قطع از آینده آن سخن گفت. گروهی تروریستی که ظهورش با دیگر گروه ها متفاوت بود، کشورگشایی و لشکرکشی اش فرق می کرد و پیروانش نیز شباهتی با دیگر گروه ها نداشتند، احتمالا پایانی متفاوت نیز خواهد داشت.
اگر پایانی داشته باشد. داعش ذهن پیروانش را هدف گرفته و جهان برای مقابله با آن باید اندیشه ای قابل اتکا ارائه کند.
منبع: پانا
۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]
صفحات پیشنهادی
انتقاد کارتر از موضع ترکیه در مقابل داعش
انتقاد کارتر از موضع ترکیه در مقابل داعشتاریخ انتشار پنجشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۲۱ ۲۴ وزیر دفاع آمریکا گفت ترکیه در مبارزه با داعش می تواند بر مرزهای خود کنترل بیشتری داشته باشد به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از پاریس اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا روز پنداعش پس از سوریه به عربستان خواهد رفت
داعش پس از سوریه به عربستان خواهد رفت مجله نشنال اینترست نوشت با چالشهای جغرافیای جمعیتی اجتماعی و اقتصادی که عربستان در چند سال اخیر با آن مواجه بوده این کشور به محلی برای تجمع احتمالی نسلهای آتی داعش که اکنون در سوریه در حال شکست است تبدیل خواهد شد به گزارش ایسنا ایهدف بعدی داعش برای حمله مشخص شد
هدف بعدی داعش برای حمله مشخص شد داعش در فیلم ویدئویی نقشه ای از شبه جزیره ایبری را به رنگ قرمز نشان داده و در آن اسپانیا را تهدید به حمله کرده و مدعی شده که به زودی این کشور را از دست مهاجمان بازپس می گیرد خبرگزاری ایسنا داعش در فیلم ویدئویی نقشه ای از شبه جزیره ایبری را به رنگاسرائیل: داعش را به ایران ترجیح میدهیم!
اسرائیل داعش را به ایران ترجیح میدهیم وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با رد اظهارات اخیر رئیس ستاد مشترک ارتش این رژیم گفت ایران اصلیترین دشمن برای تلآویو است خبرگزاری فارس موشه یعلون وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز سهشنبه گفت اسرائیل داعش را به ایران ترجیح میدهد وی که در مرکز مازدواج بهانه پیوستن زنان به داعش!
ازدواج بهانه پیوستن زنان به داعش در سال 2015 140 زن فرانسوی خاک این کشور را ترک کرده و به گروه تروریستی داعش در سوریه پیوستند خبرگزاری صدا و سیما در سال 2015 140 زن فرانسوی خاک این کشور را ترک کرده و به گروه تروریستی داعش در سوریه پیوستند به گزارش خبرگزاری شین هوا از پارکوچ داعشی ها از تلگرام به سیگنال
کوچ داعشی ها از تلگرام به سیگنالتاریخ انتشار يکشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۴ ساعت ۲۳ ۲۴ پس از بلوکه شدن کانال های داعشی توسط تلگرام این گروهک تروریستی به سیگنال کوچ کرد به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان پس از اینکه تروریست های داعشی با انتشار بیانیه هایی از اعضای خویش درخواست کردند تا به جایجذابیت مردان داعشی برای زنان فرانسوی
جذابیت مردان داعشی برای زنان فرانسوی براساس جدیدترین آمارها صدها تن از زنان فرانسوی برای ازدواج با اعضای داعش عازم سوریه شدهاند به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرگزاری شین هوا سال گذشته میلادی 140 زن فرانسوی به گروه تروریستی داعش در سوریه پیوستهاند این تعداد 100 نفر بیشتر ازحمله تروریستی داعش به کربلا ناکام ماند/ کشف کارخانه بمب سازی داعش
حمله تروریستی داعش به کربلا ناکام ماند کشف کارخانه بمب سازی داعش خلاصه مهمترین اخبار داعش را در گزارش زیر بخوانید به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان هر روز شاهد جنایات وحشیانه جدیدی از گروه تروریستی داعش در کشورهای عراق سوریه و هستیم که خواندن اخبار و تصاویر جنایاسرگذشت جلاد داعش از آغاز تا هلاکت+ تصاویر
سرگذشت جلاد داعش از آغاز تا هلاکت تصاویربخش خارجی الف 30 دی 94تاریخ انتشار چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۹ ۰۰ جان داعشی هرگز تصور نمیکرد شهرتی که به دلیل سر بریدن گروگانهای این گروه تروریستی به دست آورده بود روزی بلای جانش شود خبر تأیید مرگ جان داعشی یا همان جلاد معداعش در بین مهاجران پذیرفته شده در آلمان
تراز پناهجویانی که در آلمان حضور دارند مدعی شدند که شبهنظامیان داعشی در میان مهاجرانی که به این کشور سفر کردهاند قرار دارند به گزارش تراز به نقل از راشا تودی تعدادی از پناهجویان پذیرفته شده در آلمان به نیروهای امنیتی این کشور هشدار دادند که در میان مهاجرانی که به این کشور س-
سیاسی
پربازدیدترینها