واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: موبايل ايرانيضرر 300ميليون دلاري دولت از تعرفه گوشي
ضرر دولت، به خاطر فعاليت گسترده باندها و عوامل قاچاق گوشي تلفن همراه در سال گذشته دستكم 300ميليون دلار تخمين زده ميشود.
به گزارش موبنا، براساس آمارهاي رسمي اعلام شده، سال گذشته تعداد 8ميليون سيم كارت در سطح كشور توزيع شده است، حال آنكه در همين سال تنها حدود دوميليون گوشي تلفن همراه از مبادي قانوني وارد كشور شده است و به بيان ديگر حداقل چيزي حدود ششميليون گوشي ميبايست از طريق قاچاق وارد شده باشد. برآوردهاي به عمل آمده از سوي دستاندركاران و كارشناسان اقتصادي، نشان ميدهد كه اگر واردات گوشي تلفنهمراه را در تمام طول سال 86 با تعرفه 25درصد و قيمت متوسط هر گوشي 200 دلار محاسبه كنيم، درآمد دولت از محل دريافت گمركي اين كالاي پرفروش در كشور دستكم ميبايست 300ميليون دلار بوده باشد.
اين درحالي است كه تعرفه واردات گوشي تا بهمن ماه سال گذشته 60درصد بوده است كه اگر اين رقم براي واردات گوشي در سال گذشته محاسبه شود، ضرر و زيان كشور از محل قاچاق گوشي تلفنهمراه حدود 720ميليون دلار خواهد بود. بازار گوشي همراه طي دو سال گذشته، بازار پر تقاضايي در كشور بوده است؛ به طوري كه رييس انجمن صنفي فروشندگان تلفنهمراه و سيمكارت ميگويد طي يك سال و نيم گذشته (نيمه دوم 85 تا پايان سال 86) با توجه به واگذاري انبوه سيمكارت و روند دورهاي تعويض گوشي، حدود 15ميليون گوشي مورد نياز وارد كشور شده است. افشار فروتن لاريجاني در عين حال ميگويد: بخش عمده اين تعداد گوشي به صورت قاچاق و از مبادي غير قانوني وارد كشور شده است. اين دستاندركار بازار تلفنهمراه نيز تاييد ميكند كه با توجه به عرضه هشتميليوني گوشي در سال گذشته ميبايست درآمد دولت از محل عوارض گمركي واردات گوشي حداقل چيزي حدود 300ميليون دلار آن هم با احتساب تعرفه 25درصدي بوده باشد. سود كلان اين بازار در سال گذشته عملا وارد جيب عوامل و دستاندركاران قاچاق شده است كه ميليونها دلار ارز كشور را بدون پرداخت حقوق گمركي و عوارض و ماليات، از كشور خارج ساخته اند. برخي كارشناسان اعتقاد دارند، يكي از علل عمده ضرري كه به دولت و به تبع آن به كشور در اين موضوع وارد شده است، بي ثباتي و آشفتگي حاكم بر بازار بوده كه آن هم ناشي از تصميمات شتابزده و احساسي دستگاههاي ذيربط رسمي است.
كدبندي سيمكارتهاي 150هزار توماني مشخص شد
مدير عامل شركت ارتباطات سيار گفت: نحوه كدبندي سيمكارتهاي 150هزار توماني بهترتيب در هر يك از مناطق با توجه به كد مربوطه از قبل در نظر گرفته شده است.
وحيد صدوقي در گفتوگو با «ايسنا»، درباره اين كه سيمكارتهاي 150هزار توماني با كدهاي 0910 با چه پيش شمارههايي در سطح كشور عرضه خواهد شد، گفت: پيش شمارههاي 0910 همانند كدبنديها در هشت منطقه تلفنهمراه كشور است. وي گفت: اين كدبنديها در تهران با پيش شماره دو، در منطقه شمال يعني در مازندران، گيلان و گلستان با پيش شماره يك و بهترتيب در هر يك از مناطق با توجه به كد مربوطه از قبل در نظر گرفته شده است. مدير عامل شركت ارتباطات سيار همچنين اظهار كرد: به عنوان مثال در مناطقي كه پيش شماره سيمكارت آنها 0911 است، در سيمكارتهاي 150هزار توماني، پيش شماره آنها 0910 و رقم بعدي آن همان كد منطقه، يعني «يك» خواهد بود.
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 300]