واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد:
ارزش فعلی شرکت صنایع مس ایران 330 هزار و 978 میلیارد ریال است
طبق اعلام مرکز پژوهشهای مجلس، ارزش فعلی شرکت صنایع مس ایران با محاسبه نرخ تنزیل 20 درصد تا سال 1418 و کم کردن بدهیها و اضافه نمودن نقدها مبلغ 330978 میلیارد ریال است که با نرخ روز شرکت در بورس اوراق بهادار تقریبا همخوانی دارد.
به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس، دفتر مطالعات انرژی،صنعت و معدن مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارش خود، الگویی جامع برای ارزشگذاری دارایی های معدنی جهت استفاده سازمان ها، شرکت ها و افراد واجد شرایط ارائه داد. این دفتر با بیان این مطلب که تعیین ارزش واقعی دارایی های معدنی در شرایط مختلف اقتصادی و فراز و نشیب های زیاد قیمت انواع معدنی، همچنین عدم اطمینان کافی از ذخایر قطعی موجود در معدن ـ ریسک ذخیره ـ یکی از چالش های اساسی دارندگان یا متقاضیان سرمایه گذاری در معادن محسوب می شود، افزود: این مهم در ایران و پس از اجرای قانون اصل چهل و چهارم قانون اساسی و در پی واگذاری معادن بزرگ به بخش خصوصی از اهمیت بسزایی برخوردار شده است، زیرا در نبود الگوی صحیح و جامع ارزشگذاری دارایی های حین واگذاری، امکان از بین رفتن صرفه و صلاح ملی بیش از پیش تقویت می شود. شاید یکی از مهمترین مثال ها در این بخش نیز واگذاری معادن گل گهر چادرملو و مشکلات پیش آمده پس از واگذاری در سایه عدم قیمتگذاری مناسب ذخایر معدنی می باشد که دولت و سهام داران را در سال های اخیر با چالش مواجه کرده است. تعیین ارزش واقعی دارایی های معدنی در شرایط مختلف اقتصادی و فراز و نشیب های زیاد قیمت انواع معدنی، همچنین عدم اطمینان کافی از ذخایر قطعی موجود در معدن ـ ریسک ذخیره ـ یکی از چالش های اساسی دارندگان یا متقاضیان سرمایه گذاری در معادن محسوب می شود.
این گزارش می افزاید: مطابق مبنای نظری الگوی ارزشگذاری، دارایی های معدنی عمدتا به سه گروه دارایی های اکتشافی، دارایی های توسعه ای و دارایی های تولیدی دسته بندی می شوند. برای ارزشگذاری هر یک از دارایی های فوق سه رویکرد در آمد جریان نقدی، رویکرد بازار و رویکرد هزینه مورد توجه متولیان امر قرار می گیرد. برای ارزشگذاری دارایی های اکتشافی کارآترین روش ارزشگذاری، به کار بردن معاملات قابل مقایسه ـ با استفاده از روش ارزش کارشناسی تعدیل یافته ـ برای ارزشگذاری دارایی های توسعه ای کاراترین روش، به کار بردن روش امکان سنجی و برای دارایی های تولیدی کاراترین روش، جریان نقدی تنزیل شده [DCF] و روش ضرایب می باشد.
گزارش دفتر مطالعات انرژی،صنعت و معدن مرکز پژوهشهای مجلس در پایان نتیجهگیری کرده است که با عنایت به روش های فوق و بررسی های صورت گرفته در کارآیی روش های فوق، نتایج محاسبات در واگذاری شرکت ملی مس ایران نشان می دهد که ارزش فعلی شرکت صنایع مس ایران با محاسبه نرخ تنزیل 20 درصد تا سال 1418 و با در نظر گرفتن و کم کردن بدهی ها و اضافه نمودن نقدها مبلغ 330978 میلیارد ریال می باشد که با نرخ روز شرکت در بورس اوراق بهادار تقریبا همخوانی دارد.
94/10/30 - 16:29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]