واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چقدر «آمریکا» در این آیفون «لعنتی» است؟
دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواه ریاست جمهوری ایالات متحده را بیش از همه با لحن عجیب و غریب و حرف های شگفت انگیز وی میشناسند. تقریبا هر زمانی که ترامپ سخنرانی داشته یا در برنامه ای لب به گفتار میگشاید، سوژه های زیادی برای نوشتن رسانه های پیدا میشود و سخنان اخیر وی هم از این قاعده کلی مستثنی نیست.
کد خبر: ۵۶۲۱۲۷
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۰ - 20 January 2016
دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواه ریاست جمهوری ایالات متحده را بیش از همه با لحن عجیب و غریب و حرف های شگفت انگیز وی میشناسند. تقریبا هر زمانی که ترامپ سخنرانی داشته یا در برنامه ای لب به گفتار میگشاید، سوژه های زیادی برای نوشتن رسانه های پیدا میشود و سخنان اخیر وی هم از این قاعده کلی مستثنی نیست.به گزارش «آی تابناک» دونالد ترامپ اکنون مهمترین گزینه جمهوری خواهان آمریکا برای انتخابات پیش روی است. شخصی که از همان ابتدای مطرح شدن نامش به عنوان یکی از گزینه های حزب جمهوری خواه، آنچه همواره به همراه داشت، حاشیه بود. سخنان وی تا حدی برای خود آمریکایی ها هم شگفت انگیز است که عده ای از برنامه نویسان خوش ذوق بر حسب طنز و شوخی یک زبان برنامه نویسی با ادبیات دونالد ترامپ خلق کرده اند که اگر با برنامه نویسی آشنایی دارید یا به آن علاقمند هستید، میتوانید برای دیدن جزئیات این زبان به اینجا مراجعه کنید. اما به تدریج کار به جایی میکشد که این ادبیات و لحن وی برای بسیاری از آمریکایی ها هم زننده میشود. وی اخیرا با حضور در دانشگاه لیبرتی ویرجینیا دست به یک اظهار نظر عجیب زده و به شرکت اپل یک اولتیماتوم جدی داده است. وی در این برنامه گفته است که اگر به ریاست جمهوری آمریکا برسد اپل را مجبور میکند تمام گجت های خود را در ایالات متحده بسازد. ترامپ در این سخنرانی گفته است: ما اپل را مجبور میکنیم که رایانه ها و چیزهای «لعنتی» دیگرش را به جای کشورهای دیگر، در همین کشور بسازد. جزئیات این خبر را اینجا بخوانید.
اما دونالد ترامپ گویا از نظر آمریکایی ها یکسری موارد را فراموش کرده است. آنگونه که خبرگزاری CNN گزارش داده است از جمله نکته هایی که ترامپ فراموش کرده این است که اتفاقا خیلی چیزهای آمریکایی در دستگاه های «لعنتی» اپل وجود دارد. صفحه نمایش های آیفون و آیپد در شرکت Corning در یک کارخانه کنتاکی ساخته میشود، پردازشگرها توسط سامسونگ در آستین و شرکت GlobalFounderies در مالتا نیویورک. همچنین رادیوهای آنتن گوشی و WiFi اپل نیز توسط شرکت Avago Technologies در «فورت کولینز» کلورادو ساخته و پرداخته میشود. همچنین علاوه بر آنکه کارخانه ای در تگزاس مسئول ساخت رایانه های Mac است این ایالت همچنین چیپ های مدیریت انرژی آیفون را با شرکت Richardson مدیریت میکند. البته و مسلما چندین شرکت چینی نیز هستند که بخش های دیگر آیفون را میسازند اما اپل در این مورد مدعی است که با بیش از 8 هزار تامین کننده متفاوت قطعات از 31 ایالت آمریکا برای ساخت محصولاتش همکاری میکند. در واقع چین جایی برای عملیات آخر است: اسمبلی و مونتاژ نهایی آیفون و سایر محصولات. حتی در این مرحله نیز هنوز برخی از محصولات اپل در آمریکا مونتاژ میشوند. همانند رایانه های iMac که کلا در کالیفرنیا و Mac Pro نیز در آستین تکزاس مونتاژ میشوند. در نتیجه اپل پیش از این هم بسیاری از چیزهای «لعنتی» اش را در آمریکا ساخته است.
نکته دیگری که وجود دارد این است که اساسا امکان مونتاژ همه محصولات اپل در آمریکا هم وجود ندارد و هر کس هم که به ریاست جمهوری آمریکا برسد، این اتفاق به این زودی ها رخ نخواهد داد. اپل قبلا تشریح کرده است که به شکل مستقیم هزاران کارگر چینی را در استخدام گرفته و در حدود 700 هزار کارگر مونتاژ کار را در پیمان کارانی نظیر Faxconn که یک شرکت چینی است به خدمت گرفته است. تقریبا غیر ممکن است که در کوتاه مدت این تعداد شغل قابل انتقال به ایالات متحده باشد. یکی از مهمترین دلایل ای موضوع آن است که بر خلاف ایالات متحده و شرکت های این کشور، شرکت های چینی نظیر Faxconn کارگران خود را در خوابگاه های شبانه روزی در اختیار دارند و به محض نیاز قادر به فرستادن هزاران نفر از آنها به خطوط تولید هستند. در این خطوط تولید این کارگران تحت شرایطی از جمله سخت کار و ساعات طولانی کار قرار دارند که اساسا برای آمریکایی ها غیر قابل تحمل است و بر اساس گزارشات روزانه 17 دلار و ماهانه در حدود 500 دلار دستمزد دارند. مشکل مهندسان و کارگران ماهر هم وجود دارد و اپل معتقد است که در ایالات متحده به اندازه کافی از این دست کارگران و مهندسان ماهر برای فرایند پیچیده ساخت محصولات وجود ندارد. این موضوع فقط مربوط به اپل هم نیست بلکه قبض مداوم حوزه تکنولوژی در ایالات متحده ناشی از آن است که دانشگاه ها و کالج های این کشور به تعداد کافی مهندس و افراد ماهر را برای آنچه شرکت های تکنولوژی به دنبال آن هستند، تربیت نمیکند. در نتیجه دونالد ترامپ گویا اطلاعات دقیقی در مورد آنچه بر زبان می آورد ندارد و اگر سابقه این موضوع را در مناظره سال 2012 رامنی و اوباما دنبال میکرد، میتوانست اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست آورد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]