تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834027101




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نواز شریف در تهران؛ میانجی‌گری با رودربایستی


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: نواز شریف در تهران؛ میانجی‌گری با رودربایستی
ماشاالله شاکری، سفیر اسبق ایران در پاکستان در گفت‌وگو با دیپلماسی ایرانی می‌گوید: معمار اصلی برای تشکیل هیات عالی‌رتبه پاکستان برای سفر به ایران، ژنرال راحیل شریف است. او به نوعی بدهکار عربستان است.
به گزارش نامه نیوز به نقل از  دیپلماسی ایرانی محمدنواز شریف نخست وزیر و ژنرال راحیل شریف فرمانده ارتش پاکستان در راس یک هیات عالی رتبه، از ریاض عازم تهران شدند. طی دوره دولت یازدهم و همچنین از زمان به قدرت رسیدن نواز شریف، برای دومین بار است که نخست وزیر پاکستان به ایران می آید. البته این سفر به دلیل هیات همراهی که با نواز شریف آمده، حایز اهمیت است. هیاتی سیاسی، نظامی – امنیتی که پیش از این صورت نگرفته بود. گرچه گفته شده نواز شریف در این دیدار، ضمن ابلاع تبریک دولت و ملت پاکستان به طرف ایرانی به مناسبت لغو تحریم ها، رسما از روحانی برای سفر به اسلام آباد دعوت می کند اما این هیات عالی رتبه پاکستانی با هدف میانجی گری میان ایران و عربستان، از روز گذشته سفری را به دو کشور آغاز کرده است. پاکستان به نوعی خود را وامدار عربستان می داند. دلارهای نفتی عربستان توانسته در برهه هایی، پاکستان را از تنگناهای سیاسی و اقتصادی بیرون آورد. گرچه در مقابل پاکستان، پاسخ مناسبی به برخی تقاضاهای عربستان از جمله در مساله یمن، ائتلاف عربستان و سوریه نداده است، اما با تشکیل چنین هیاتی و سفر به عربستان و ایران، از یک سو خواهان دلجویی از مقامات عربستان و توجه به خواسته های ریاض بوده و از طرف دیگر می خواهد نقش خود را به عنوان یک کشور دارای ظرفیت میانجی و مورد قبول طرفین ایفا کند. ماشاالله شاکری٬ سفیر اسبق ایران در پاکستان در گفت وگو با دیپلماسی به سفر هیات پاکستانی به تهران می پردازد.
 
پاکستان تا چه حد این ظرفیت و قالب را در خود می بیند که به عنوان میانجی میان ایران و عربستان نقش آفرینی کند، به نحوی که عربستان نیز راضی به این میانجیگری باشد؟
 
دومین بار در طول دولت یازدهم و همچنین برای دومین بار از زمان به قدرت رسیدن نواز شریف است که او به ایران سفر می کند. صرف نظر از گزاره ای که دال بر ظرفیت پاکستان دارد، می توان به پارامترهای دیگری اشاره کرد که ناظر بر واقع بینی، شهامت ورود به این موضوع و مقبولیت پاکستان برای دو کشور ایران و عربستان است. پاکستان توانسته علاوه بر همه عناصر از موقعیت شناسی استفاده کند. 57 کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی هستند اما تنها کشوری که خود را مسئول دید و مسئولانه نیز وارد شد و هیاتی از عالیترین مقامات سیاسی و امنیتی را تشکیل داد، پاکستان بود که نشان از اهمیت موضوع برای این کشور و آتش فتنه ای دارد که در خانواده اسلامی افتاده است. پاکستان خواهان این است که با استفاده از دیپلماسی، مساله را حل کند. اینکه شرایط صحنه و ظرفیت عملیاتی پاکستان چه باشد، باید کمی صبر کرد. باید منتظر ماند و دید که خواسته عربستان از نواز شریف و هیات همراه آن یعنی آقای ارتشبد راحیل شریف چه بوده و خطوطی که ترسیم می شود، وضعیت ایران را در قبال خواسته عربستان روشن کند. این کلیتی است که پاکستان بر آن واقف بوده و نسبت به آن اشتیاق دارد و اهتمام می ورزد تا در منطقه ثبات به وجود آید. ثباتی که هم به نفع کشورهای منطقه و هم همه کشورهای اسلامی است.
 
آیا می توان گفت با توجه به دلخوری عربستان از پاکستان، به دلیل مواضعی که اسلام آباد در قبال مساله یمن، سوریه و ائتلاف عربستان گرفت و همچنین عدم استقبال قابل توجه ملک سلمان از نواز شریف، باز همچنان مقبولیت داشته و پاکستان می تواند نقش میانجی را بازی کند؟
 
عربستان طی دهه های گذشته حامی و تامین کننده مالی برای برون رفت پاکستان از بحران ها و شرایط حساس بوده است. هرکجا پاکستان با تنگنایی مواجه شده، عربستان به کمکش آمده است. امروز نیز انتظار دارد وقتی عربستان در تنگایی قرار می گیرد، پاکستان به تقاضای او پاسخ دهد. اما جنس تقاضاهای عربستان از پاکستان، متفاوت است و وقتی در محاسبات پاکستان قرار می گیرد، نمی تواند ما به ازای دلارهای نفتی عربستان باشد. عربستان ظرفیت های نظامی پاکستان را برای اهدافی که خودش طراحی کرده_ اهدافی که ناشی از محاسبات اشتباه است_ می خواهد. اهدافی که حتی مورد تایید هیچ کشور بزرگ اسلامی قرار نگرفته است. عربستان خواهان ورود پاکستان به این مهلکه است اما اسلام آباد نیز محاسبات خود را دارد. اینکه از نظر پروتکل روابط بین الملل، استقبال قابل توجهی از نواز شریف در عربستان صورت نگرفت و این می تواند حامل پیامی باشد، باید صبر کرد. باید دید آنچه هیات عالی رتبه پاکستان در تهران مطرح می کند، از چه ماهیتی برخوردار است. اما اینکه عربستان انتظار دارد پاکستان بلافاصله پاسخگوی تقاضایش باشد، نکته درستی است و هم اینکه پاکستان پاسخ را به محاسبات و اقدامات غیرنظامی منوط کرده نیز درست است. این دو تقاضا و پاسخ همدیگر را تکمیل نمی کند.
 
پاکستان در درون خود با چالش های سیاسی – امنیتی از جمله مسایل مرزی با هندوستان، همکاری با افغانستان برای مقابله با طالبان و همچنین داعش مواجه است. آیا ورود به پرونده جدید آن هم در حد و اندازه میانجی گری میان دو کشور ایران و عربستان با وجود تنش های قابل توجه، هزینه اضافی را بر دولت پاکستان تحمیل نمی کند؟
 
بله. البته فکر می کنم با وجود اینکه در مطبوعات نواز شریف را مبتکر طرح میانجی می دانند و جدای از فراهم بودن اشتیاق در رگه ها و لایه های مختلف حاکمیت این کشور، اما معمار اصلی برای تشکیل هیات عالی رتبه برای سفر به ایران، ژنرال راحیل شریف است. راحیل شریف می داند که به نوعی بدهکار عربستان است. اما در عین حال می داند که پاکستان در گردابی از مشکلات و مسایل در حال غرق شدن است. مشکل مرزی دیرینه و سنتی با هند، و به تازگی انفجار در پتانکوت هند که دولت هند، پاکستان را به کفایت نداشتن برای کنترل کنشگران غیردولتی و غیرسرزمینی محکوم کرد، انتظار افغانستان از پاکستان برای جلوگیری از رفت وآمد ستیزه گران طالبان، و همچنین پدیده داعش هرچند کوچگ و غیرقابل محاسبه اما به عنوان یک واقعیت درون پاکستان، مسایل کراچی و پیشاور، همه اینها مشکلات امنیتی است که پاکستان را دچار کرده است. حال می توان گفت ورود به پرونده ای که اولا با سیاست خارجی اش هیچ موافقتی ندارد، ثانیا تنش پاکستان نیست و اسلام آباد با ماهیت آن مخالفت دارد، فقط نوعی دربایستی با عربستان است که باید تحرکاتی از خود نشان دهد تا بگوید نسبت به این مساله بی تفاوت نیست تا رودربایستی را پوشش دهد.






۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن