واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: لاریجانی : موسیقی از حالت سلیقهای خارج شود/ طلاب را با هنر آشنا کرده ایم
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: موسیقی باید از حالت سلیقهای خارج شود و چارچوب مدونی برای آن تدوین شود تا از افراط و تفریط در زمینه آن جلوگیری شود.
به گزارش نامه نیوز، علی لاریجانی که در دیدار با شورای سیاستگذاری جشنواره اشراق و رئیس مرکز فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم سخن میگفت، با اشاره به اینکه افراد صاحب نظر در عرصههای هنری کم ورود کردهاند، اظهار داشت: در عرصه هنر، به ویژه عرصه فیلم و تصویر، بحثهای عمیق فکری و زیربنایی کمتر صورت گرفته است و گاهی نقائصی در آن دیده میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: این نقائص به این سبب است که افراد فاضل در حوزه اسلامشناسی کمتر در عرصه هنر ورود پیدا کردهاند یا بحثهای عمیق فکری در این زمینه به اندازه کافی صورت نگرفته است.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: در گذشته آثار فاخری در عرصههایی مانند شعر خط وجود داشته است زیرا در این زمینهها کارهای خوب صورت گرفته است و در زمینه تئاتر نیز کارهایی در بخشهایی مانند تعزیه انجام شده است اما در بحثهای جدید مانند فیلم و تصویر کمتر وارد شدهایم.
لاریجانی خاطرنشان کرد: هنر تاثیر اساسی در زندگی انسان دارد و باید در این حوزه کارهای زیادی صورت گیرد. زندگی مردم با هنر سر و کار زیادی دارند و در بخش حاشیهای زندگی قرار ندارد. از سوی دیگر با ورود تلویزیون، بحث هنر با زندگی انسان بیشتر آمیخته شد و اکنون که در شبکههای مجازی آمیختگی زیادی با زندگی پیدا کرده است.
وی تاکید کرد: هنر در اراده افراد تاثیرگذار است و ابزاری مهم برای تغییر رفتار و تغییرات نگرشی در جامعه دارد و از این ابزار توسط کشورهای مختلف استفاده میشود و کاربردهای آن در بخشهای مختلف امنیتی، سیاسی و فرهنگی دیده میشود.
رئیس سابق سازمان صدا و سیما خاطرنشان کرد: این فراگیری اقتضاء میکرد که اقداماتی برای سرمایه گذاری در این زمینه صورت گیرد و این نقص کاملا مشهود بود. از این رو تلاش کردیم تا طلاب را با هنر را بیشتر آشنا کنیم و کلاشهایی گذاشته شود.
لاریجانی افزود: هدف از تاسیس مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما این بود که افراد دغدغهمند و صاحب نظر در عرصه هنر وارد شوند. گر چه روال معمول حوزهها این نبود و بیشتر مسائل فقهی در آنها بررسی میشد البته در گذشتههای دور این بحث وجود داشته است اما در سدههای اخیر در حوزههای ما معمول نبوده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حضور دفتر تبلیغات اسلامی و فکر و سرمایه گذاری در آن بسیار کار داهیانهای است و البته چون کارها تازه شروع شده است، شاید نتایج سریع ندهد اما بسیار کار ثمربخشی است و بخشهای مختلف کشور میتوانند از کارهای شما استفاده کنند.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: به خاطر میآورم که یکی از نقصهایی سریالهای تاریخی که برای ائمه اطهار ساخته میشد، در قسمت فیلمنامه نقص عمدهای داشتند و از نظارت بر درست نوشتن فیلم نامه نیز مسئله دیگری بود که وجود داشت.
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برای رفع این نقص مجبور بودیم که کارهای گروهی را شکل دهیم تا افرادی که آشنایی تاریخی دارند در کنار نویسندگان فیلمنامهها قرار گیرند. در اینجا از مرحوم آقای شهیدی یاد کنیم که در تعدادی از سریالهای ایشان مشاور بود و تلاش میکرد تا حقایق تاریخی را به ذهن نویسنده منتقل کند تا اثر قابلی به وجود آید.
لاریجانی تاکید کرد: اما اگر خود نویسنده در مسائل تاریخی و دینی صاحب نظر باشد، حس و حال وی بیشتر میشود و کار بهتری ارائه میکند از این رو کار دفتر تبلیغات، ریشهای و اساسی است. یکی از مشکلاتی که امروز وجود دارد، از فیلم نامه است که خود به رمان و داستان متکی است و یک زنجیرهای در این زمینه وجود دارد که باید آن را تقویت کرد.
رئیس مجلس افزود: باید ابتدا داستان نوشته شود و بعد زبان داستانی رایج شود و رمانهای خوبی عرضه شود تا فیلم نامه فاخر شکل بگیرد و این زنجیره باید کامل شود تا کار ارزشمندی در حوزه فیلم شکل گیرد و نیاز به سرمایه گذاری در این زمینه داریم.
وی با اشاره به ضرورت مطالعه و پژوهش در این حوزه، افزود: ترکیبهای مختلف فکری در دنیا، سبکهای مختلف هنری را بنیان گذاری کردهاند که در فیلم و موسیقی و دیگر هنرها نمود داشته است. گرایشهای لیبرالی تقسیم بندیهایی دارند و سبکهایی را تحقق بخشیدهاند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: تفکر اسلامی در بخشهای شعر و امثالم، نظام و سبکهایی دارد اما در بخشهای دیگر به دلیل تازه بودن آنها، هنوز شکل نگرفته است البته در سالهای اخیر کارهای خوبی شکل گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است هنرمندی بدون اینکه همه مولفههای زیربنایی را در نظر داشته باشد، اثری فاخر و هنری تولید کند که با فکر اسلامی ممزوج باشد که آثار مختلفی مانند این وجود دارد اما اینکه از درون این اثر، یک تئوری به وجود بیاید که سبک فکری اسلامی را در زمینه هنر بیان کند، نیازمند طراحی کاری عقلانی است تا تئوریزه شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این حرکت باید آرام آرام صورت گیرد و مقالاتی به مرور تهیه شود تا به جریانی مهم تبدیل شود و این کار از دفتر تبلیغات بر میآید زیرا دستی در تولید کارهای هنری و فعالیتهای فکری دارید و این خلاء را میتوانید پر کنید.
لاریجانی به عدم وجود نظام مناسبی برای موسیقی اشاره کرد و گفت: هنوز به چارچوبهای مدونی در زمینه موسیقی نرسیدهایم و بحثهای مختلف از زمانهای گذشته وجود داشت و هنوز هم هست و کار در این زمینه سلیقهای است، از این رو نیازمند یک کار مبنایی در این زمینه هستیم تا از سلیقه در بیاید.
وی افزود: نقدهایی درباره موسیقی ارائه میشود که بعضا صحیح است و این به دلیل عدم وجود چارچوبهای نظری مطلوب است و باید این نقص جدی را برطرف کرد.
برخی از رسانههای ما خوراک موسیقی زیادی دارند و افراط در آن میتواند تاثیر منفی بر ذهن بگذارد زیرا موسیقی بسیار تاثیرگذار است.
به قول ابن سینا که میگوید موسیقی میتواند ذهن را تنبل کند، در این امر باید حد را رعایت کرد و هر چیزی باید به اندازه باشد و اگر به دنبال سبک زندگی هستیم، باید حد امور را در هنر و بخشهای مختلف زندگی لحاظ کنیم زیرا اگر در هنر به واقعیت هم توجه کند، میتواند ذهن را زنده کند و انسان را دارای انگیزه بیشتری کند.
رئیس مجلس تاکید کرد: داشتن چارچوب و اندازه و حد در زندگی بسیار مهم است و این از کارهای دفتر تبلیغات است و میتواند در این مسیر، در عرصه بین المللی حرفهای تازهای را مطرح کند و من نیز در این زمینه، مساعدتهای لازم را انجام میدهم.
منبع: تسنیم
۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]