واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: دوشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۷
این روزها راستیهای افراطی و نئونازیها به بهانه وقوع حوادث ناخوشایند در مراسم شب سال نو در شهر کلن آلمان توسط برخی که گفته میشود پناهجویان نیز در آن دست داشتهاند، بوق و کرنا به دست گرفتهاند و با افراشتن پلاکاردهایی بزرگ با مضمون "پناهجویان خوش نیامده اند" در برخی از خیابانهای آلمان خودی نشان میدهند. به گزارش خبرنگار بینالملل خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این میان بسیاری از مردم آلمان به عنوان کشوری که بدون هیچ واهمهای با آغوش باز پذیرای نزدیک به یک میلیون پناهجو از مناطق جنگزده بوده است، هنوز تمام تلاش خود را فارغ از هرگونه نگرش دینی، اقلیتی و قومی صرف بهبود وضعیت پناهجویان در کشور خود میکنند. در همین راستا، برخی سازمانهای مردمنهاد نیز در آلمان بیاعتنا به طعنه و کنایههای نیشدار راستگرایان، تلاش میکنند که حتی با انجام کوچکترین کار، قدری از آلام کسانی را کاهش دهند که تنها برای خواب آسوده و رها از صفیر گلوله و بمب یا تهدید مدام شبحی سیاه به نام «داعش»، فرسنگها راه را پیمودهاند و حالا با تهدیداتی از نوع دیگر و این بار از سوی راستگرایان افراطی یا کمینکردههای داعشی مواجهند. در ادامه، با برخی از این سازمانهای مدنی و فعالیتهایشان آشنا میشوید:
سایت کمپین Stat with a friend
کمپین Stat with a friend این کمپین غیردولتی، نمونه یکی از تلاشهای موثر ژرمنها برای پناهجویان است؛ به گونهای که هر پناهجو با مراجعه به سایت این کمپین میتواند با وارد کردن یک آدرس ایمیل، ثبت نام و با تشریح اوضاع و احوالش، تقاضای خود مبنی بر دوستی با یک آلمانی را مطرح کند. سپس باید منتظر پاسخ از سوی این کمپین باشد تا با بررسی شرح حال فرد متقاضی، یک شهروند آلمانی داوطلب را معرفی کند و به این ترتیب نقش یک پل ارتباطی برای برقراری دوستی میان پناهجویان و شهروندان آلمانی را ایفا میکند. دوست جدید آلمانی این پناهجو به وی درباره امور اداری، شغلی و تحصیلی پیشنهاداتی میدهد و به آشنایی هر چه بیشتر او با جامعه آلمانی و در واقع چم و خم زندگی در این محیط، کمک میکند. معمولا گزینش داوطلبان کمک به پناهجویان در این کمپین بر مبنای سن و جنسیت انجام میشود و حتی شرایط ملاقات آنها را نیز فراهم میکند.
سایت انجمن Caritas
انجمن Caritas این موسسه، یکی از موسسات بسیار قدیمی و با سابقه در امور خیریه و کمک به مردم محروم است که در سراسر آلمان شعباتی دارد. با توجه به سرازیرشدن سیل پناهجویان به آلمان، این انجمن در این حوزه نیز وارد عمل شده است و خدمات و کمکهایی را به پناهجویان متقاضی ارائه میکند. کمپین Welcome Refugees پناهجویانی که نتوانستهاند پناهگاهی برای خود پیدا کنند یا دوست ندارند در اردوگاههای پناهجویی بمانند، میتوانند با ثبتنام در سایت این کمپین، در خانه یک خانواده آلمانی اتاقی را اجاره کنند و در واقع سرپناهی برای خود بیابند. همچنین اگر پناهجو نتواند هزینه مالی اجاره اتاق خود را بپردازد، این شبکه اجتماعی میتواند هزینه مربوطه را پرداخت کند. این کمپین پس از یافتن مکان زندگی برای پناهجو نیز حمایت خود از او را ادامه میدهد.
سایت کمپین Welcome Refugees
با وجود اینگونه سازمانها و کمپینهای بشردوستانه در حمایت از پناهجویان و قشر آسیبپذیر جامعه آلمان، با گسترش خشونتهای راستیها علیه پناهجویان، تکفیریها نیز از این وضعیت سوءاستفاده میکنند. جوانهای سلفی سر چهارراههای پرتردد ایستادهاند، هیچ کار خلافی نمیکنند و فقط به تبلیغ و توضیح میپردازند. آنها خطاب به جوانان آسیبپذیر این کشور میگویند که اگر به عراق و سوریه بروند، ویلا، ماشین آخرین مدل، پول، زن و هر چیز دیگری که گاه در رویاهای این جوانان بختبرگشته است، به دست میآورند و این مدینه فاضلهای است که برای آنان میسازند. چندی پیش، امید نوریپور نماینده حزب سبز پارلمان آلمان در گفتوگو با ایسنا گفت: سلفیها در همه جای شهرهای آلمان حضور دارند و به راحتی مشاهده میشوند. بر همین اساس برای یک پسربچه تنها کسی که میگوید که من هم مسلمان هستم و میدانم اسلام چیست و در اینباره توضیح میدهد، همین سلفیهایی هستند که در اطراف حضور دارند. به گفته وی، داعش و نئونازیها متحدند اما اتحادشان نانوشته است. داعشیها نئونازیها را لازم دارند تا مردم به خصوص پناهجویان را بترسانند. در مقابل، داعش نیز از حضور نئونازیها خشنود است تا به مهاجران اعلام کند که آنها از حضور شما در کشورشان خرسند نیستند. موسساتی دراینباره نیز هستند که در مقابل سلفیها، قد علم کردهاند و برای جلوگیری از گرایش جوانان به افراطی گری و سفر به عراق و سوریه برای پیوستن به گروههای تروریستی وارد عمل شده اند، یکی از پروژه های مطرح در این باره "کومپس" است. مرکز مشاوره کمپس در آوریل سال 2015 زیرمجموعه مرکز مردم نهادی به نام "شبکه جلوگیری از خشونت" کار خود را آغاز کرده است. در پروژه "کومپس" جوانانی مورد توجه قرار میگیرد که به سمت رادیکالیسم حرکت میکنند وهدف اصلی آنها جلوگیری از حرکت آنها به سمت افراط گرایی.
توماس موکه مدیر پروژه کمپس
توماس موکه مدیر پروژه کمپس در گفتوگو با خبرنگار بین الملل ایسنا، درباره روند فعالیت این پروژه می گوید: اولین گام شناسایی جوانان متمایل به افراط گرایی و رادیکالیسم و برقراری ارتباط با این افراد است. این روابط بسیار مهم و حساس است. وی ادامه میدهد: در گفتوگو با این افراد سعی میشود که با آنها وارد بحث وجدال نشویم و تنها با آنها درباره اهداف و اعتقاداتشان صحبت میکنیم. آنها را در برابر سوالات بسیاری قرار داده و به آنها این فرصت را میدهیم که به این سوالات فکر کرده و به دنبال پاسخ به آنها باشیم. او در پاسخ به سوالی درباره تعداد شرکتکننده در این پروژه میگوید: درباره تعداد افراد شرکتکننده در این پروژه به دلایل امنیتی نمیتوان اطلاعاتی در این باره ارائه کرد ولی تعداد افرادی که تاکنون در این پروژه شرکت کردهاند، بسیار بالاست. وی ادامه میدهد: ما پروژههای مشابهی را در شهرهای مختلف آلمان داریم. همچنین در این پروژه برخی از رادیکالیستهای بازگشته به کشور حضور دارند که این افراد نیز با مشکلات مادی و آسیبهای روحی و روانی دست و پنجه نرم میکنند.
پروژه کمپس
به گفته مدیر پروژه کمپس، بسیاری از آنها سرخورده بوده و دچار یاس و ناامیدی شدهاند. در برخی مواقع صدمات روحی و روانی آنها به حدی است که فرد مورد نظر به تنهایی از پس آنها برنمی آید و نیاز به کمک دارد. آنها تصور میکردند که آنجا مدینه فاضله آنها خواهد بود. وعدههای بسیاری به آنها پیش از سفر به آنها داده شده بود اما بیشتر این وعدهها هنگامی که آنها به آنجا رسیده بودند، به هیچ وجه تحقق نیافته است. اکنون بسیاری از این افراد پس از بازگشت دچار انزوا شدهاند، زیرا دوستان اطرافیان و خانواده خود را از دست دادند. بسیاری از آلمانیها تنها برای پیوستن به داعش دین خود را تغییر میدهند موکه تاکید میکند: بسیاری تصور میکنند که تمام اروپاییهاییکه به داعش میپیوندند مسلمان هستند اما بسیاری از آلمانیها که به داعش میپیوندند تنها دین خود را به اسلام تغییر میدهند بدون هیچ گونه اصلاحاتی درباره اسلام داشته باشد و یا باآگاهی ما این کار را انجام داده باشد. حدود 10 درصد از آلمانیهای پیوسته به داعش زن هستند وی ادامه میدهد: براساس یک تحقیق انجامشده تعداد زنان آلمانی که به داعش پیوستهاند حدود 10 درصد کل این افراد را تشکیل میدهند. انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]