تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خوشى و آسايش، در رضايت و يقين است و غم و اندوه در شكّ و نارضايتى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804423017




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مجلس شورای ملی تا اسلامی/۳ فروش رأی از ۳ شاهی تا ۴ قران/ نمایندگانی که مردم انتخاب کردند به مجلس نرسیدند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مجلس شورای ملی تا اسلامی/۳
فروش رأی از ۳ شاهی تا ۴ قران/ نمایندگانی که مردم انتخاب کردند به مجلس نرسیدند
مدیر مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی گفت: اولین مستندان خرید و فروش آرا در مجلس سوم آغاز شد و روزنامه حبل‌المتین از فروش رای از ۳ شاهی تا ۴ قران خبر داد.

خبرگزاری فارس: فروش رأی از ۳ شاهی تا ۴ قران/ نمایندگانی که مردم انتخاب کردند به مجلس نرسیدند



به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزار فارس، رحمت رمضانی: انتخابات مجلس برای دهمین دوره و انتخابات خبرگان رهبری به طور همزمان روز جمعه 7 اسفند ماه در سراسر کشور برگزار خواهد شد. مرحلهٔ نخست این انتخابات همزمان با انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری خواهد بود.این انتخابات، برای تعیین 290 کرسی دوره دهم مجلس شورای اسلامی و 86 کرسی دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری است و مطابق قانون تجمیع انتخابات، به طور همزمان برگزار می‌شود. با توجه به اهمیت انتخابات مجلس شواری اسلامی و خبرگان رهبری خبرگزاری فارس در نظر دارد پیشنه برگزاری انتخابات را در ایران بررسی کند و سیر تطور تاریخی و تکاملی که ملت و نمایندگان آنان در این راه فراز و نشیب طی کردند و در نهایت به مردمسالاری دینی رسیده‌اند. علی ططری مدیر مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در حوزه تاریخ پارلمان 12 تالیف دارد. به همین دلیل درباره تاریخچه مجلس با وی به گفت‌وگو نشستیم. که در ذیل می‌آید. *سومین تجربه انتخاب مجلس شورای ملی در چه فضای تاریخی برگزار شده است؟ سومین انتخابات مجلس شورای ملی در یک فضای نسبتا آرام برگزار شد، هرچند جنگ جهانی اول در جریان بود و وضعیت ایران به‌دلیل موقعیت سوق‌الجیشی که در منطقه خاورمیانه داشت، هنوز برای طرفین جنگ واضح و شفاف نشده بود. مطابق اصل 39 متمم قانون اساسی هیچ پادشاهی نمی‌تواند بر تخت سلطنت جلوس کند، جز آنکه در مجلس سوگند یاد کند و چون احمدشاه به سن قانونی رسیده بود باید مجلس شورای ملی تشکیل می‌شد. از دلایل دیگر تشکیل مجلس شورای ملی نفوذ بیگانگان در ایران دو چندان شده بود، به‌ویژه اینکه دولت روس و انگلیس در مسائل ایران دخالت می‌کردند، به همین دلیل حاکمان وقت به این نتیجه رسیدند که مجلس تشکیل شود تا شاید از میزان نفوذ بیگانگان در مسائل داخلی ایران کاسته شود. بعد از تعطیلی مجلس دوم تا تشکیل مجلس شورای سوم 3 سال طول کشید و طی این 3 سال نفوذ بیگانگان در ایران زیاد شده بود و این احتمال وجود داشت که اگر مجلس در ایران تشکیل شود، بتوان از نفوذ بیگانگان در ایران کاست. روس مخالف انتخابات در ایران و انگلیس موافق انتخابات بود. در هر صورت انتخابات با فرمان احمدشاه قاجار در 26 شعبان 1331 قمری و در نطق اعلا‌السلطنه آغاز شد. انتخابات تهران در صفر 1332 آغاز شد، نکته‌ای که حائز اهمیت است، قانون انتخابات مجلس در 28 شوال 1329، یعنی در زمان مجلس دوم اصلاح شده بود که این اصلاح از 52 رأی موافق از 64 رأی حاضر در مجلس به تصویب رسید، البته این قانون که در دوره سوم مجلس مورد استفاده قرار گرفت با دقت زیاد و مشروح مذاکرات به تصویب رسید. در عمل مشکلاتی داشت که برگرفته از جامعه بود. * مشکلات جامعه که قانون انتخابات مجلس تأثیر گذاشته بود، چه بود؟ بی‌سوادی، بی‌تفاوتی مردم، نفوذ اغنیا، عدم همکاری مأموران دولت و حتی عدم ارتباطات بین مرکز و ولایات مشکل اجرای صحیح انتخابات بود. نکته جالبی که در این دوره وجود داشت، لزوم اقامت در حوزه انتخابیه برای کاندیداها حذف شد. * پدیده‌های جدید در مجلس سوم چه بوده است؟ پدیده‌های جدید در مجلس سوم شورای ملی می‌توان به ظهور روزنامه‌ها اشاره کرد. روزنامه‌ها در این دوره نقش به سزایی در انتخابات ایفا کردند. از ویژگی‌های دیگر این انتخابات که بسیار جالب است این است که 11 ماه مجلس شورای ملی حیات داشت و 11 ماه انتخابات در ولایات برگزار می‌شد، تا پایان دوره وکلا تدریجاً وارد مجلس می‌شدند. عده‌ای از وکلا تا آخرین روز مجلس نتوانستند به مجلس راه یابند و برخی هم فقط چند روز در مجلس حضور داشتند.
              از ویژگی‌های دیگر این انتخابات که بسیار جالب است این است که 11 ماه مجلس شورای ملی حیات داشت و 11 ماه انتخابات در ولایات برگزار می‌شد، تا پایان دوره وکلا تدریجاً وارد مجلس می‌شدند. عده‌ای از وکلا تا آخرین روز مجلس نتوانستند به مجلس راه یابند و برخی هم فقط چند روز در مجلس حضور داشتند. در آذربایجان تحت اداره شجاع‌الدوله بود که از عمال روس بوده، انتخابات برگزار نشد. ظهور خبرنگار پارلمانی از دوره سوم مجلس شورای ملی به‌وجود آمد، روزنامه رعد بالای 10 خبرنگار پارلمانی داشت و میزان مشارکت مردم نیز افزایش یافت. اولین مستندات خریدوفروش آراء در انتخابات مجلس سوم آغاز شد. روزنامه حبل‌المتین از خریدوفروش رأی از 3 شاهی تا 4 قرآن خبر داد و تعرفه‌ها نیز از 10 شاهی تا 4 قرآن به فروش می‌رسید. روزنامه رعد گزارشی درباره آراء انتخاباتی دارد و گزار می‌دهد 8 هزار نفر در دور دوم مجلس تهران به نمایندگان رأی دادند و در انتخابات دوره سوم (فعلی) 13 هزار و 655 تعرفه اخذ شد و از آن میان 15 هزار 184 نفر رأی دادند و 3 هزار و 887 تعرف برنگشت که احتمال داده می‌شد به‌دلیل کمی وقت آرای خودشان را در صندوق رأی نینداختند. مطالب موجود در نشریه و اسناد حاکی از آن است که مشکلات فراوانی در انتخابات وجود داشت، تقلبات زیادی گزارش شده که در آرشیو مجلس موجود است. آنچه انتخابات دوره سوم از دوره دوم متفاوت می‌کند، مشارکت مردم نسبت به دوره قبل است و دلیل این مشارکت را می‌توان رفع موانع برای رأی دادن مردم برشمرد که اقشار گسترده‌تری از مردم را در برمی‌گرفت. در این مجلس 4 جریان سیاسی حضور داشتند. نخست حزب دموکرات که نخستین گروه‌های چپ به‌شمار می‌رفتند. دوم اعتدالیون، سوم گروه‌های بی‌طرف و چهارمین گروه، گروه هیأت علمیه به رهبری سید حسن مدرس بوده‌اند. * مصوبات مهم مجلس شورای ملی چه بوده است؟ قانون مالیات مستقلات، سربازگیری، قانون مالیات دخانیات، قانون محاکم تجارت و قانون منع خروج طلا و نقره از کشور. * رئیس دور سوم مجلس چه کسی بود و نمایندگان معرف این مجلس چه کسانی بودند؟ میرزا حسن‌خان پیرنیا رئیس مجلس بود، محمدعلی فروغی، سیدنصرالله تقوی، ارباب کیخسرو، امان‌الله حاج عز‌الممالک اردلان، سیدحسن مدرس، میرزا حسن خان مشیرالدوله، میرزا حسن خان مستوفی‌الممالک و شیخ محمد خیابانی مهم‌ترین نمایندگان مجلس سوم بودند. * دلیل تعطیلی مجلس سوم چه بوده است؟ با پیش‌روی قوای روس تا شهر قزوین، مجلس سوم تعطیل می‌شود و تا 6 سال بعد مجلس در ایران تشکیل نمی‌شود و تبعات جنگ جهانی اول موجب شده است که مجلس در ایران به مدت 6 سال تعطیل شود. بین سال‌های 1290 هجری شمسی تا 1300، بدترین دوره تاریخ معاصر ایران است. از یک طرف اشغال ایران از طرف نیروهای متخاصم در میان مرزهای ایران و شیوع بیماری‌های انسانی، حیوانی، قحطی به حذف بسیار زیادی از نفوس ایران منجر شد. *‌ آیا در ایران در آن زمان تاریخی افکار عمومی وجود داشته، خواستار اجرای قانون اساسی و تشکیل مجلس باشد؟ در زمانی که مجلس دوم، سوم یا چهارم تشکیل شد، 60 یا 80 نشریه در ایران فعالیت داشتند، اما حیات این نشریات بسیار وابسته به مجلس بود و هر زمان مجلس بسته می‌شد، نشریات نیز تعطیل می‌شدند، در نتیجه رسانه‌ها وجود نداشت، ارتباطات نبود و آگاهی و سواد مردم نیز نسبت به موضوعات سیاسی بسیار پایین بود و تنها در تهران و بخشی از شهرهای بزرگ مردم پیگیر مسائل سیاسی بودند و بخش زیاد دیگری از مردم درگیر مسائل معیشتی و امنیتی خود بودند.

94/10/28 - 10:23





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن