محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846136882
جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی گروه داعش در عراق و سوریه
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی گروه داعش در عراق و سوریه بین الملل > خاورمیانه - ظهور جنایات علیه بشریت دارای سابقه بوده و به قبل از دادگاه نورمبرگ بر می گردد. کنوانسیونهای 1899و 1907 لاهه در مقدمه خود به «حقوق انسانی » اشاره می کنند ولی توصیفی از آن ارائه نمی دهند با این حال مفهوم جنایات علیه بشریت بیشتر در تعالیم اندیشمندان و نظرات حقوقدانان بین المللی جای داشته و تنها در محاکمات بعد از جنگ جهانی دوم است که افرادی به اتهام جنایات علیه بشریت محاکمه و مجازات می شوند و از این زمان به بعد عملاً این نوع از جنایات به عنوان اعمالی مسئولیت آور و قابل مجازات در صحنۀ بینالمللی معرفی و شناخته می شوند.
شهرام پارسا مطلق- اساسنامه ديوان كيفري بينالمللي در ماده 7 خود در مورد جنايات عليه بشريت و احصاء موارد آن اين طور تصريح مي نمايد: 1ـ «منظور از جنايات عليه بشريت كه در اين اساسنامه آمده است هر يك از اعمال مشروحه ذيل است هنگامي كه در چارچوب يك حمله گسترده يا سازمان يافته بر ضد يك جمعيت غير نظامي و با علم به آن حمله ارتكاب ميگردد و شامل:
الف) قتل
ب) ريشه كن كردن (قلع و قمع)
ج) به بردگي گرفتن
د) تبعيد يا كوچ اجباري يك جمعيت
هـ) حبس كردن يا ايجاد محروميت شديد از آزادي جسماني كه برخلاف قواعد اساسي حقوق بين الملل انجام ميشود.
و) شكنجه
ز) تجاوز جنسي، برده گيري جنسی، فحشاي اجباري، حاملگي اجباري، عقيم كردن اجباري، يا هر شكل ديگر خشونت جنسي همرديف با آنها
ح) تعقيب و آزار مداوم هر گروه يا مجموعۀ مشخص به علل سياسي، نژادي، ملي، قومي، فرهنگي، مذهبي، جنسيتی يا علل ديگر كه به موجب حقوق بين الملل غير مجاز شناخته شده است.
ط) ناپديد كردن اجباري اشخاص
ي) جنايت تبعيض نژادي (آپارتايد)
ك) اعمال غير انساني مشابه ديگر كه عامداً به قصد ايجاد درد و رنج عظيم يا صدمۀ شديد به جسم يا به سلامت روحي و جسمي صورت پذيرد.» گروه داعش (دولت اسلامی) یکی از گروههای تروریستی فعال در عراق و سوریه است که فعالیت نظامی خود را از سال 2014 میلادی از سوریه آغاز کرد و بخش هایی از سوریه از جمله استان رقه را تصرف کرد. این گروه سپس به عراق حمله کرد و مناطقی از جمله استان انبار، موصل و تکریت را در عراق به تصرف و کنترل خود درآورد. داعش پس از تصرف موصل بیانیهی تشکیل خلافت اسلامی با رهبری ابوبکر بغدادی را صادر کرد و در مدت کوتاهی به دلیل خشونت ها و مجازاتهای سنگین شهرت جهانی پیدا کرد.
این گروه در عراق و سوریه جنایتهای متعددی از جمله قتل های فجیع، خرید و فروش زنان و کودکان، تجاوز جنسی، قتل عام اقلیت های کرد ایزدی، مسیحی، ترکمن و شیعیان به بردگی گرفتن آنها، تخریب آثار باستانی و اماکن مقدس و ...
مرتکب شده است. جنایات علیه بشریت عبارت است از : «نقض عمده و فاحش هر تعهد بین المللی که برای حفظ وجود انسان وتضمین حق ملتها در تعیین آزادانۀ سرنوشت آنان و تضمین حفظ محیط زیست اهمیت اساسی دارد» (جزء ب بند 3 مادۀ 19 طرح مواد راجع به مسئوولیت بین المللی کشورها، مورخ 1996).
در طرح مذکور، از این جنایات به عنوان نمونه هایی از جنایات علیه بشریت نام برده شده است: برده داری، کشتار جمعی یا نسل کشی (ژنوسید) تبعیض نژادی (آپارتاید)، استقرار یا حفظ جابرانۀ سلطۀ استعماری، آلودگی گستردۀ هوا و دریا (مادۀ 19).
در اساسنامۀ دیوان کیفری بین المللی، رسیدگی به جنایات علیه بشریت را در صلاحیت دیوان دانسته است، اما هیچ تعریفی از جنایات علیه بشریت ارائه نکرده وتنها به ذکر مصادیق آن بسنده کرده است.
به موجب مادۀ 7 آن اساسنامه، منظور از جنایات علیه بشریت، هر یک از اعمال مشروحۀ زیر است، به هنگامی که در چارچوب یک حملۀ گسترده و سازمان یافته علیه یک جمعیت غیرنظامی و با علم به آن حمله روی میدهد: قتل، ریشه کن کردن انسان، به بردگی گرفتن، تبعید یا کوچ اجباری یک جمعیت، حبس کردن یا ایجاد محرومیت شدید از آزادی جسمانی که برخلاف قواعد اساسی حقوق بین الملل انجام می شود، شکنجه، تجاوز جنسی و جسمانی که برخلاف قواعد اساسی حقوق بین الملل انجام می شود، شکنجه، تجاوز جنسی ، تعقیب و آزار مداوم هر گروه یا مجموعۀ مشخص به علل سیاسی، نژادی، ملی و قومی، فرهنگی، مذهبی ، جنسیت یا علل دیگر که در سراسر جهان به موجب حقوق بین الملل غیرمجاز شناخته شده است، ناپدید شدن اجباری اشخاص ، جنایات تبعیض نژادی و بالاخره اعمال غیرانسانی مشابه دیگری که عامداً به قصد ایجاد رنج عظیم یا صدمۀ شدید به جسم یا به سلامت روحی و جسمی صورت پذیرد. قید عبارت «به هنگامی که در چارچوب یک حملۀ گسترده و سازمان یافته علیه یک جمعیت غیرنظامی و با علم به آن حمله»، دامنۀ شمول جنایات علیه بشریت را محدود کرده است.
در مورد جنایت کشتار جمعی یا نسل کشی (ژنوسید)، به رغم آن که این نوع جنایت به طور کلی در زمرۀ جنایات علیه بشریت است، اما اساسنامۀ دیوان، مادۀ خاصی را به آن اختصاص داده است.
طبق مادۀ 6 اساسنامۀ مذکور، منظور از کشتار جمعی یا نسل کشی، هر یک از اعمال مشروحۀ ذیل است که به قصد نابود کردن تمام یا قسمتی از یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی، از حیث همین عناوین ارتکاب می یابد: قتل اعضای یک گروه، ایراد صدمۀ شدید به سلامت جسمی یا روحی اعضای یک گروه، قرار دادن عمدی یک گروه در معرض وضعیتهای زندگی نامناسبی که منتهی به زوال قوای جسمی کلی یا جزئی آن بشود، اقداماتی که به منظور جلوگیری از توالد و تناسل یک گروه صورت گیرد، و انتقال اجباری کودکان یک گروه به گرود دیگر.
بنابراین، در مجموع می توان جنایات علیه بشریت را بدون قید حصر به شرح زیر برشمرد:
بردگی انسان، کشتار جمعی یا نسل کشی دزدی دریایی در دریای آزاد، هواپیما ربایی و اختلال در امنیت هوایی تروریسم تبعیض نژادی قاچاق مواد مخدر و داروهای روان گردان، جرایم ارتکابی علیه افراد مورد حمایت بین المللی، از جمله مأموران دیپلماتیک ، شکنجه و آلودگی گسترۀ محیط زیست هوا و دریا. جنایات جنگی جنایات جنگی عبارت است از: نقض فاحش قواعد و مقررات حقوق جنگ یا حقوق مخاصمات مسلحانه، شامل عهدنامه های 1949 ژنو (عهدنامه های چهارگانۀ ژنو) و پروتکلهای الحاقی شماره های 1 و 2 مورخ 1977 و سایر قواعد و عرفهای مسلم حقوق بین الملل حاکم بر مخاصمات مسلحانۀ بین المللی و غیر بین المللی.
جنایات جنگی بدون قید حصر عبارتند از: جنایات ارتکابی علیه افراد غیرنظامی، جنایات ارتکابی علیه مجروحان و اسیران جنگی، غارت اموال عمومی یا خصوصی در زمان جنگ، حمله ، بمباران و تخریب شهرها و روستاها و به طور کلی ، اهداف غیرنظامی دشمن که فاقد ضرورت نظامی می باشد. جنایات ارتکابی در سرزمینهای اشغالی، کشتن و مجروح نمودن نظامیانی که سلاح خود را بر زمین گذاشته یا وسیله ای برای دفاع از خود ندارند و تسلیم شده اند، خیانت جنگی و استفاده از سلاحهای ممنوعه .
مفاد اساسنامۀ دیوان کیفری بین المللی کمابیش و با پرداخت به جزئیات بیشتر، در بردارندۀ نکات مذکور است (مادۀ 8) بررسی تمامی جنایات گروه داعش(دولت اسلامی) در این مقال نمی گنجد. ناگزیر نمونه هایی از مصادیق جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی طبق مفاهیم اساسنامه دیوان کیفری بین المللی در اعمال گروه داعش بررسی می گردد .
به موجب مادۀ 7 اساسنامه دیوان کیفری بین الملل منظور از جنایات علیه بشریت هر یک از اعمال مشروحۀ زیر است به هنگامی که در چارچوب یک حملۀ گسترده و سازمان یافته علیه یک جمعیت غیرنظامی و با علم به ان حمله روی دهد: 1ـ قتل
قتل در اساسنامۀ ديوان كيفري بين المللي نيز فقط نام برده شده و تعريفي از آن ارائه نشده است و حتي در پيشنهاداتي كه قبل از تصويب اساسنامه ديوان مورد بحث بود تعريفي از اين جنايت ارائه نشده است. شايد مهمترين دليل، روشن و آشكار بودن آن باشد.
گروه داعش بنا بر مدارک و مستندات مختلف که شامل منابع خبری معتبر، تصاویر، کلیپ های ویدیویی از قتل افراد مختلف که رسماً توسط خود داعش بر روی اینترنت قرار می گیرد مرتکب قتل های متعددی گردیده است از جمله قتل عام 670 زندانی شیعه در موصل، کشتن افراد در ملاعام با شیوه هایی از جمله تیرباران کردن، گردن زدن، سربریدن، به صلیب کشیدن، مثله کردن، زنده سوزاندن، و انتشار عکس ها و فیلم های این جنایات در اینترنت از جمله انتشار فیلم ای گردن زدن خبرنگار آمریکایی جیمز فولی و سربریدن پیترکسینگ، امدادگر آمریکایی، سربریدن 21 کارگر مسیحی قبطی مصری که در لیبی ربوده شده بودند، همچنین آمار سربریدن بیش از هفت هزار شیعه که توسط سازمان ملل منتشر شده است و نمونه های متعدد قتل های وحشتناک که با مراجعه به اخبار و نشریات و رسانه های مختلف قابل دسترسی است. 2ـ قلع و قمع (ریشه کن نمودن)
ريشه كن كردن جنايتي است كه عليه يك گروه از افراد صورت ميگيرد و نوعي از بين بردن جمعي است كه شامل تحميل وضعيت خاصي از زندگي است از جمله محروم كردن از غذا و دارو که به منظور منهدم كردن بخشي از يك جمعيت غيرنظامي برنامه ريزي شود. اين جنايت بسيار نزديك به جنايت نسل كشي است اما با توجه به صدر ماده 7 كه تصریح می کند عمل ارتكابي بايستي به شكل گسترده يا سازمان يافته باشد. بنابراين اگر جنايت «ريشه كن كردن» در مقياس وسيع باشد در زمرۀ جنايات عليه بشريت جاي دارد و در غير اين صورت مشمول بند ج ماده 6 اساسنامه يعني در قالب جنايت نسل كشي جاي ميگيرد.
جنایات داعش علیه کردهای ایزدی و محاصره آنها در کوهستان سنجار که در واقع محروم کردن آنها از آب، غذا، دارو و امکانات زندگی می باشد که به روایت اخبار منابع موثق سبب از بین رفتن عدۀ زیادی از آنها گردیده است از جمله به گزارش سازمان ملل بیش از هزار کودک که به دلیل کمبود غذا و دارو و قرار گرفتن زیر نور آفتاب جان سپردهاند. همچنین محاصرۀ شهر ترکمان نشین آمرلی به مدت دو ماه توسط داعش که در این مدت مردم شهر به آب و غذا دسترسی نداشتند و برق شهر هم قطع بود. و سایر جنایات این چنینی مشمول ریشه کن کردن می گردد. 3ـ شکنجه
شكنجه يعني «تحميل عمدي درد يا رنج شديد جسمي يا روحي بر شخصي كه تحت كنترل متهم به شكنجه است.
در کنوانسیونهای 1899 و 1907 لاهه و ماده 3 مشترك كنوانسيونهاي 1949 ژنو و پروتكل هاي 1977، اعمال شكنجه منع گرديد و در غير موارد جنگي نيز ميثاق بينالمللي حقوق مدني و سياسي، اعلاميۀ جهاني حقوق بشر و ساير كنوانسيونها و معاهدات منطقهاي نيز به همين ترتيب شكنجه را منع كردهاند. بنابراين منع شكنجه امروزه از قواعد اساسي و مهم حقوق بشر دوستانه بينالمللي است.
گروه داعش با تعریف فوق مرتکب مصادیق بی شماری از این جنایت گردیده است: رنج روحی قبل از قتل افرادی که توسط داعش سربریده می شوند که شامل فیلم گرفتن، مصاحبه های دیکته شده و قتل افراد در ملأعام و ... شامل شکنجه روحی میگردد. شکنجه های جسمی در اکثر اعمال گروه داعش که در فصل های قبل به مواردی از آن اشاره گردیده است کاملاً مشهود و بدیهی است. 4ـ آزار و اذیت
آزار و اذیت، ارتكاب اعمالي است كه موجب ورود صدمات جسماني و رواني و ضررهاي اجتماعي و اقتصادي به اشخاص ميشود.
منظور از آزار و اذيتي كه در مادۀ 7 به عنوان جنايت عليه بشريت آمده است شامل: آزار، اذیت و تعقيب هر گروه يا مجموعۀ مشخصي به علل سياسي، نژادي، ملي، قومي، فرهنگي، مذهبي، جنسيت يا علل ديگر است. كه اين اعمال بر خلاف اصول و قواعد حقوق بينالملل بشر دوستانه ميباشد. دستگیری، تعقیب، مصادره اموال، اقلیت های ایزدی و مسیحی و همچنین شیعیان در عراق و سوریه از جمله مسیحیان موصل که خانه های آنها با «ن» به معنای ناصری علامتگذاری و خانه های شیعیان با حرف «ر» به معنای رافضی علامتگذاری و مصادره گردیدند همچنین، دستگیری، تعقیب و ... کردهای ایزدی کوهستان سنجار در کردستان عراق از مصادیق آزار و اذیت ماده 7 اساسنامه دیوان کیفری بین المللی می باشد. جنایات بر ضد آزادی های افراد 1ـ به بردگی گرفتن
«منع بردگي نسبت به ديگر جنايات بين المللي از سابقه طولانيتري برخوردار است، يعني به قبل از كنوانسيونهاي 1899 و 1907 لاهه بر مي گردد. به بردگي گرفتن يعني اعمال اختيارات مربوط به حق مالكيت بر انسان و او را مورد استثمار قرار دادن، ميباشد.
اساسنامۀ دیوان کیفری بین المللی به بردگي گرفتن را اين طور تعريف مينمايد «اعمال اختيارات مربوط به حق مالكيت بر انسان كه مشتمل است بر اعمالي كه از قبيل خريد و فروش انسان به ويژه زنان و كودكان». گروه داعش در موارد متعدد زنان و کودکان اقلیت های ایزدی، مسیحی و ترکمن را در عراق و سوریه ربوده و آنها را به عنوان برده و کنیز فروخته است. از جمله در منطقۀ القدس در موصل بازاری برای فروش زنان و دختران توسط داعش ایجاد شده است که در این بازار روی زنان و دختران اسیر بر چسب قیمت زده شده و خریداران اقدام به چانه زدن دربارۀ قیمت ها و خرید آنها می کنند.
به گزارش سازمان ملل حملۀ داعش به یک روستای ایزدی نشین در منطقۀ سنجار و ربودن زنان و دختران این روستا و انتقال آنها به زندان بادوش موصل و همچنین فرستادن گروهی متشکل از 150 زن و دختر که بیشترشان ایزدی یا مسیحی بودند به سوریه تا به عنوان هدیه در اختیار تروریست ها قرار گرفته یا به عنوان بردۀ جنسی فروخته شوند. از مصادیق جنایت مذکور است برخی از زنان که موفق به فرار از دست اعضای داعش شده اند. به رسانه ها گفتند: قیمت فروش دختران به اعضای داعش حداقل 25 دلار و حداکثر 150 دلار است. 2ـ حبس کردن
حبس كردن يعني ايجاد محروميت شديد از آزادي جسماني كه برخلاف قواعد اساسي حقوق بينالملل ميباشد. در اين زمينه ماده 9 اعلاميه جهاني حقوق بشر چنين تصريح مي نمايد:
«احدي را نميتون خود سرانه توقيف يا حبس كرد.»
اين مورد نيز در اساسنامه ديوان كيفري بين المللي تعريف نشده است.
بعد از محاصره موصل توسط گروه داعش، این گروه از زندانهای این شهر از جمله زندان با دوش برای نگهداری زنان و دختران اسیر و سایر زندانیان استفاده می کند. 3ـ تعرضات جنسی
تعرضات و خشونت هاي جنسي پديدهاي است كه به طور عمده در پي بروز بحران در يوگسلاوي سابق با شدت زيادتري نسبت به گذشته ظاهر شدند و توجه جامعة جهاني را به خود جلب نمودند. در كنفرانس رم موارد ديگري نيز مد نظر قرار گفت به طوري كه علاوه بر تجاوز جنسي، بردگي جنسي، فاحشگي اجباري، حاملگي اجباري، عقيم كردن اجباري و هر شكل ديگر خشونت جنسی نيز لحاظ شد در مورد حاملگي اجباري بحث هايي پيش آمد كه سرانجام حاملگي اجباري به عنوان جرم عليه بشريت مورد پذيرش قرار گرفت مشروط بر اين كه تأثيري بر مقرارت داخلي دولتها در مورد سقط جنين نداشته باشد
گروه داعش در موارد متعددی مرتکب تعرضات جنسی علیه زنان، دختران و کودکان گردیده است از جمله تجاوز به زنان و دختران ربوده شده ایزدی، مسیحی ، ترکمن و شیعه در زندانهای داعش که در همین مقاله به آنها اشاره گردیده است. ناظران حقوق بشر که با نجات یافتگان ایزدی از کوهستان سنجار مصاحبه کرده اند می گویند که برخی از آنها مورد تجاوز جنسی قرار گرفته اند و برخی هم به همین علت خودکشی کرده اند. 4 - ناپدید کردن اجباری اشخاص
اين جنايت كه در پيش نويس اساسنامه ديوان كيفري بين المللي هم مطرح شده بود با اندكي تغيير در متن نهايي اساسنامۀ دیوان کیفری بین المللی مورد قبول قرار گرفت. طبق اساسنامۀ ديوان، «ناپديد كردن اجباري اشخاص يعني بازداشت يا حبس يا ربودن اشخاص توسط يك دولت يا يك سازمان سياسي يا با اجازه يا حمايت يا رضايت آنها و سپس امتناع آنها از پذيرش محروميت اين اشخاص از آزادي و يا امتناع از دادن اطلاعات از سرنوشت يا محل وجود آنان به قصد محروم نمودن آنها از حمايت قانون براي مدت طولاني ميباشد. در این مورد می توان به مصادیق متعددی را در اعمال گروه داعش اشاره کرد از جمله ربودن زنان و دختران و زندانی کردن آنها در مکانهای نامعلوم، مثل ربودن و حبس زنان و دختران اقلیت های ایزدی، مسیحی، ترکمن و شیعه و ... همچنین ربودن خبرنگاران، روزنامه نگاران، امدادگران بین المللی در عراق و سوریه از جمله جیمزفولی خبرنگار آمریکایی، خبرنگاران ژاپنی پیتر کسینگ امدادگر آمریکایی برای مدت طولانی و بدون مشخص نمودن مکان حبس و رعایت حقوق قانونی افراد مذکور . 5ـ نسل کشی
طبق مادۀ 6 اساسنامۀ مذکور، منظور از کشتار جمعی یا نسل کشی، هر یک از اعمال مشروحۀ ذیل است که به قصد نابود کردن تمام یا قسمتی از یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی، از حیث همین عناوین ارتکاب می یابد: قتل اعضای یک گروه، ایراد صدمۀ شدید به سلامت جسمی یا روحی اعضای یک گروه، قرار دادن عمدی یک گروه در معرض وضعیتهای زندگی نامناسبی که منتهی به زوال قوای جسمی کلی یا جزئی آن بشود، اقداماتی که به منظور جلوگیری از توالد و تناسل یک گروه صورت گیرد، و انتقال اجباری کودکان یک گروه به گرود دیگر.
با توجه به تعریف فوق گروه داعش در مورد اقلیتهای مذهبی کردهای ایزدی، مسیحیان، ترکمن ها و گروههای شیعه با قتل و قرار دادن آنها در معرض زندگی نامناسب (حبس و بازداشت و شکنجه و محاصره کوهستان سنجار به منظور جلوگیری از دستیابی کردهای ایزدی به آب ، غذا، دارو و امکانات اولیه زندگی) و ازدواج های اجباری و تجاوزات جنسی با فروش زنان اسیر و جلوگیری از توالد و تناسل طبیعی آنها مرتکب جنایت نسل کشی گردیده است. همچنین به گزارش سازمان ملل بیش از 500 هزار کودک به دلیل اقدامات تروریسی این گروه از خانوادۀ خود دور شده و بیش از 1000 کودک به دلیل کمبود غذا و دارو و قرا رگرفتن زیر نور آفتاب جان سپرده اند، جدا کردن کودکان کم سن و سال از خانواده هایشان و آموزش دیدگاههای تکفیری داعش و اصول شبه نظامی گری و استفاد از اسلحه به آنها و همچنین سرقت اعضای بدن آنها که در گزارش سازمان ملل و سازمانهای حقوق بشری آمده است از مصادیق نسل کشی (انتقال اجباری کودکان یک گروه به گروه دیگر) می باشد. همچنین بمب گذاری ورودی شهرهای اشغالی و عملیات انتحاری توسط گروه داعش از مصادیق مختلف جنایات علیه بشریت می باشد. مصادیق جنایات جنگی در اعمال گروه داعش مصادیق این جنا یات نظیر جنایات علیه بشریت در اعمال گروه داعش متعددند که به ناچار به ذکر نمونه هایی از آنها اکتفا میگردد
1ـ جنایات جنگی علیه افراد غیرنظامی
تقریباً اکثر مصادیق جنایات علیه بشریت در اعمال گروه داعش که در این مقاله بررسی گردید، علیه غیرنظامیان صورت گرفته است و شامل جنایات جنگی نیز می گردند از جمله قتل خبرنگاران، روزنامه نگاران، امدادگران، شهروندان قتل و تجاوز به زنان و کودکان (ایزدی، مسیحی،ترکمن، شیعه و ... )
2ـ جنایات ارتکابی علیه مجروحان و اسیران جنگی
در این مورد مصادیق متعددی در اعمال گروه داعش می توان یافت از جمله زنده سوزاندن خلبان اردنی و پخش فیلم این جنایت در فضای مجازی که در واقع اسیر جنگی محسوب می گردید.
3ـ غارت اموال عمومی یا خصوصی در زمان جنگ
مصادره و غارت اموال و منازل اقلیت های مسیحی، ایزدی، ترکمن و شیعیان از جمله در شهر موصل شامل غارت اموال خصوصی و هم چنین غارت اموال عمومی با ارزش و منحصر به فرد تاریخی فرهنگی موزه ها و اماکن تاریخی در نقاط مختلف عراق و سوریه از جمله موزۀ موصل نمونه ای از جنایات جنگی می باشد.
4ـ تخریب شهرها و روستاهای اشغالی، کشتن نظامیانی که سلاح خود را بر زمین گذاشته یا وسیله ای برای دفاع از خود ندارند شامل جنایات جنگی می گردد که مصادیق آن را اعمال گروه داعش فراوانند از جمله جنایت داعش در پایگاه هوایی اسپایکر در عراق که طی آن حدود 1700 نفر از دانشجویان شیعۀ این دانشگاه راکه غیرمسلح بودند اعدام کرد. و همچنین سربریدن 15 سرباز سوری بی دفاع و انتشار ویدیوی آن در اینترنت و ... گروه تروریستی داعش (دولت اسلامی) جنایات متعددی را در مناطق تحت اشتغال خود در عراق و سوریه مرتکب شده است.
از جمله: قتل نظامیان و غیرنظامیان با شیوه های فجیع مثل سربریدن ، زنده سوزاندن، زنده به گور کردن، به بردگی گرفتن زنان و فروش دختران، شکنجه، تجاوز جنسی، حبس کردن، نسل کشی (کردهای ایزدی، مسیحیان و ترکمن ها) غارت اموال عمومی، تخریب شهرها، روستاها و اماکن مذهبی و تاریخی و ... بنابراین گروه مذکور به موجب مواد 6 و 7 اساسنامه ی دیوان کیفری بین المللی مرتکب جنایات علیه بشریت و ماده 8 اساسنامه دیوان کیفری بین المللی و همچنین عهدنامه های 1949 ژنو (عهدنامه های چهارگانه ژنو) و پروتکل های الحاقی شماره های 1 و 2 مورخ 1977 مرتکب جنایات جنگی گردیده است. و ضرورت دارد جامعه بین المللی و دولت عراق اقدامات و ضمانت اجراهای لازم را جهت محاکمه و مجازات سران این گروه تروریستی در دیوان کیفری بین المللی یا دادگاهی اختصاصی فراهم آورند.
کلید واژه ها: استان کرمان -
یکشنبه 27 دی 1394 - 19:00:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]
صفحات پیشنهادی
کمین ارتش سوریه علیه داعش در حلب+عکس به گزارش سوک ؛ ارتش سوریه شب گذشته اقدام به اجرای کمینی موفق علیه واحدهای
ارتش سوریه شب گذشته اقدام به اجرای کمینی موفق علیه واحدهای نظامی گروه تروریستی تکفیری داعش در حاشیه فرودگاه نظامی کویرس واقع در حاشیه شرقی شهر حلب کرده است به گزارش سوک ارتش سوریه شب گذشته اقدام به اجرای کمینی موفق علیه واحدهای نظامی گروه تروریستی تکفیری داعش در حاشیه فرودگاه نجنایت تازه داعش علیه زنان کرد در عراق
یک مقام کرد عراقی گفت گروه تروریستی و تکفیری داعش در جنایاتی تازه 13 نفر از زنان کرد را به زور برای جهاد نکاح به موصل برده است به گزارش آناج به نقل از ایرنا سعید مموزینی مسئول شاخه 14 حزب دمکرات کردستان عراق با اعلام این مطلب گفت گروه تروریستی و تکفیری داعش هر روز جنایت دیگریاستفاده داعش از سلاح های شیمیایی در سوریه و عراق
داعش با استفاده از پناهگاه های امن خود در عراق سوریه و احتمالا لیبی از آنها بعنوان آزمایشگاه هایی برای تست تاثیر عوامل شیمیایی خود بر روی مردم استفاده می کند پایگاه خبری ریشه تیموثی گیل افسر سابق اف بی آی و رییس کمیته مستقل تحقیقات بر روی استفاده داعش از سلاح شیمیایی اظهاراعتراف به جنایات جنگی سعودی بعد 10 ماه
اعتراف به جنایات جنگی سعودی بعد 10 ماه سرانجام پس از گذشت نزديك به 10 ماه از تجاوز عربستان سعودي به يمن صداي اعتراض بان كي مون عليه رياض براي اولين بار به صورت جديتری شنيده شد نویسنده محمد بابايي سرانجام پس از گذشت نزديك به 10 ماه از تجاوز عربستان سعودي به يمنجنایت جدید داعش علیه زنان کرد عراقی
یک مقام کرد عراقی گفت تروریستهای داعش 13 نفر از زنان کرد را به زور برای جهاد نکاح به موصل برده اند به گزارش تحلیل ایران سعید مموزینی مسئول شاخه 14 حزب دمکرات کردستان عراق با اعلام این مطلب گفت گروه تروریستی و تکفیری داعش هر روز جنایت دیگری رقم می زند و در تازه ترین جنایتش 13تشکیل نخستین گروه از داوطلبان سنی ضد داعش در عراق
نخستین یگان مسلح اهل سنت عراق برای مبارزه با داعش در مقر هیات فتوای اهل سنت تشکیل شدمتن خبر نداردشنبه ۱۹دی۱۳۹۴حملات جنگندههای ترکیه به مواضع داعش در سوریه و عراق
حملات جنگندههای ترکیه به مواضع داعش در سوریه و عراق نخست وزیر ترکیه اعلام کرد که جنگندههای این کشور ظرف 48 ساعت گذشته حملاتی را علیه مواضع داعش در عراق و سوریه انجام دادهاند که به کشته شدن حدود 200 داعشی انجامید به گزارش نامه نیوز به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیراستفاده از موشکهای «بریم استون» در حملات هوایی انگلیس علیه مواضع داعش در سوریه
استفاده از موشکهای بریم استون در حملات هوایی انگلیس علیه مواضع داعش در سوریهاستفاده از موشکهای دقیق بریم استون در حملات هوایی انگلیس علیه مواضع داعش در سوریه روز گذشته انجام گرفت به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس یک سخنگوی دولت انگلستان روز دوشنبه امروز خبر داد نیهلاکت معاون سرکرده گروهک تروریستی داعش در عراق
پایگاه خبری علت – به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر شبکه تلویزیونی المیادین دقایقی پیش به نقل از ستاد تبلیغات جنگ در عراق اعلام کرد ابو عاصی علی محمد ناصر العبیدی معاون ابوبکر البغدادی سرکرده گروهک تروریستی داعش در حمله هوایی در منطقه بروانه کشته پایگاه خبری علت – به گزارشاعتراف پنتاگون به کشته شدن غیرنظامیان در حملات ائتلاف ضد داعش در سوریه و عراق
شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۰۹ ۲۲ وزارت دفاع آمریکا پنتاگون اعتراف کرد که در پنج حمله هوایی مختلف نیروهای ائتلاف ضد داعش در عراق و سوریه در بازه زمانی 12 آوریل تا چهار ژوئیه 2015 هشت غیرنظامی کشته و سه تن دیگر زخمی شدند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از روزنامه رای ال-
گوناگون
پربازدیدترینها