تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):عدالت نيكو است اما از دولتمردان نيكوتر، سخاوت نيكو است اما از ثروتمندان نيكوتر؛...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855127433




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آلودگی هوا مرگبارتر از ایدز و مالاریا


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آلودگی هوا مرگبارتر از ایدز و مالاریا
آلودگی هوا نه تنها فقط برای ایران بلکه تهدیدی است بسیار مرگبار برای تمام جهان حتی مرگبار تر از جنگ و ترور در افغانستان، سوریه و عراق.
به گزارش نامه نیوز، در طول این روز های سرد زمستانی، آنومیتا چادهری جرات نمی کند تا از خانه اش در مناطق شمالی دهلی خارج شود. او که اکنون سن زیادی دارد، آسم حاد دارد. آخرین باری که او به خیابان های دومین شهر پر جمعیت جهان رفت، نفس تنگی گرفت و به کمک همسایه ها توانست به خانه برگردد.

این داستان در بسیاری از شهرهای بزرگ جهان وجود دارد. از کابل افغانستان تا شیجیاژوانگ چین مردم در حال رنج بردن از مه های غلیظ آلوده هستند.

در آسیا بسیاری از مناطق از هوای ناپاک پوشانده شده اند. در دهلی که حدودا 9 میلون ماشین وجود دارد دادگاه عالی شرایط را به "زندگی در اتاق گاز" تشابه کرده است، پکن و 10 شهر چینی دیگر هشدار قرمز داده اند و در تهران مدارس و بعضی از مسابقات ورزشی لغو شده اند.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت افزایش گازهای سمی ناشی از افزایش خودرو های دیزل در کنار تولید آمونیاک در کشاورزی، آتش سوزی چوب و ذغال سنگ، سوزاندن لاستیک، کیسه زباله های باز، گرد و غبار ناشی از ساخت و ساز و کوره های آجرپزی است. عواقب این اتفاقت بحران جهانی است که اقتصاد کشور ها و سلامت مردم را برای ایجاد بیماری های مانند سرطان ریه تهدید می کند.

دود سمی که جهان را پوشانده است هفته پیش از ایستگاه جهانی فضا مشاهده شده است.

ماریا نیرا، مدیر بهداشت عمومی سازمان جهانی بهداشت، در این رابطه گفت: الان شرایط بد است ولی ما نمی دانیم در آینده چه اتفاقی پیش می آید. این اولین نسل بشر است که در معرض چنین مقداری از آلودگی هوا قرار گرفته است. در قرن نونزدخم آلودگی بد بود ولی فقط در بعضی از مناطق قرار داشت، الان افراد زیادی هستند که با درجه شدیدی از آلودگی زندگی می کنند. نزدیک 70 درصد مردم جهان در هوایی که آلودگی آن بیش از مقدار گفته شده است زندگی می کنند.

این مشکل بیشتر در آسیا حاد است ولی بسیاری از کشور های صنعتی دیگر هم دچار آلودگی هوا شده اند. در میلان، ناپل، بارسلون و شهر های دیگر از اسپانیا در طول تعطیلات کریسمس محدودیت های ترافیکی اجرا شد.

میزان دی اکسید نیتروژن بسیاری از خیابان های لندن هم از محدودیت گفته شده عبور کرد.

نشریه نیچر گزارش داده افرادی که از آلودگی هوا می میرند از جمع افرادی که از ایدز و مالاریا می میرند بیشتر است؛ هرسال 1.4 میلیون نفر در چین، 650 هزار نفر در هند و 180 هزار نفر در کل اروپا به علت آلودگی هوا می میرند.

آخرین تحقیق سازمان جهانی بهداشت روی 2 هزار شهر که ماه آینده منتشر خواهد شد، نشان می دهد که در اکثر کشورها آلودگی روبه افزایش است. در آخرین آمار سال 2014-2015 چین، هند، پاکستان، ایران و بنگلادش از آلوده ترین شهر ها هستند.

با افزایش نگرانی ها برای آلودگی هوا شهرهای مختلف دنیا، تلاش هایی برای مقابله با این معضل در شهرهای مختلف دنیا شروع شد؛ مثلا در روز جمعه در دو هفته پیاپی،  در دهلی که یک سوم خودرو ها تردد نکردند 50 درصد از آلودگی هوا کم شد.

چین هم متوجه مشکل شده و با تقلید از غرب نیروگاه ها را به خارج از شهرها برده است. همچنین در چین سرمایه گذاری عمده‌ای روی انرژی های تجدیدپذیر هم شده است.

ولی اگر آلودگی به همین شکل افزایش یابد تا سال 2050 سالانه 6 میلیون نفر به علت آلودگی هوا می میرند. یک مدیر سازمان بهداشت جهانی در این باره گفت: ما نیاز داریم تا در شهرهایمان فرهنگ های متفاوتی را توسعه دهیم، ما به سیاست های اجتماعی بسیار بهتری نیاز داریم. این نیاز به فشار اجتماعی بیشتر و آگاهی نیاز داریم. دیگر بازگشتی به عقب وجود ندارد، مردم آلودگی را قبول نمی کنند.

تصویر جهانی

پکن‌؛ پایتخت چین زمان زیادی است که از آلودگی هوا ناشی از سوخت های فسیلی و صنعت رنج می برد. بسته شدن کارخانه ها و خروج نیروگاه ها از شهر ها منجر شده است تا آلودگی هوا به شدت کاهش یابد. تمایل جدیدی در پکن برای حل آلودگی هوا وجود داذد ولی پکن یکی از 10 شهر هایی است که در چین در آن هشدار قرمز داده اند.

کابل؛ شهر رو به رشد افغان ها یکی از ناسالم ترین شهر های جهان است، به گفته پزشکان آلودگی هوا در این شهر سالانه منجر به مرگ 3 هزار نفر می شود، بیش از جنگ، ترور، تصادف های خیابانی و ایدز . آلودگی هوا در شهر های دیگری مانند قندهار، مزارشریف، جلال آباد و هرات هم آلوده هستند.

تهران؛ شهرهای ایران میان آلوده ترین ها هستند. ماه پیش هوای تهران به شکلی آلوده بود که در برخی روزها مدارس تعطیل هم شد و به مردمی که شرایط بدی دارند پیشنهاد شد خانه هایشان ترک نکنند. دراین شهر ۵ میلیون خودرو وجود دارد.

قاهره؛‌ هوا در شهری که 7 میلیون نفر جمعیت دارد بار ها 100 برابر محدوده امن سازمان جهانی بهداشت است. بیماری های قلبی، سکته مغزی و عفونت های تنفسی از اصلی ترین عوامل مرگ در پایتخت مصر است. در مرداد ماه رئیس وزارت محیط زیست برای این شهر برای چند روز به دلیل آلودگی هوا شرایط اضطرار اعلام کرد.

لندن؛ زمانی این شهر به علت دود های ناشی از سوختن ذغالش معروف بود و الان به علت دی اکسید نیتروژن ناشی از موتور های دیزل، سیستم های گرمایشی و مناططق ساخت و سازش معروف است. انتظار نمی رود که تا سال 2025 هوای لندن بهمقدار قانونی برسد.

لاگوس‌؛ میزان آلودگی هوا در این شهر نیجریه در حال رسیدن به مقداری خطرناک است. ولی مانند بسیاری از شهر های قاره آفریقا اطلاعات دقیقی در رابطه با کیفیت هوا این شهر وجود ندارد، انتظار می رود آلودگی هوا این شهر به اندازه چین و هند باشد.

منبع: گاردین/ 16 ژانویه 2015/ ترجمه: نیو صدر


منبع: خبرآنلاین


۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن