واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون وزیر صنعت:
نقشه راه پایداری جنگل و صنعت تدوین میشود
معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تدوین و اجرای نقشه راه مناسب در راستای ایجاد پایداری جنگل و صنعت را پیگیری می کنیم.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شاتا، محسن صالحینیا در مراسم افتتاحیه کنفرانس پایداری جنگل و صنعت اظهار داشت: نقشه راه ایجاد شده که با تعامل با سازمان جنگلها و مراتع کشور تدوین شده است، میتواند کانون توجه کارآفرینانی باشد که در صدد سرمایهگذاری در صنعت سلولزی کشور هستند.
به گفته وی، صنایع سلولزی به همراه فرآوردههای چوبی و کاغذی ضمن جلوگیری از خروج ارز از کشور میتوانند نقش مناسبی در اقتصاد ملی ایفا کنند.
صالحینیا افزود: بالغ بر 4.8 درصد اشتغال صنعتی کشور و همچنین 14.7 درصد ارزش افزوده بخش صنعت به صنایع سلولزی اختصاص دارد.
وی گفت: طی 9 ماهه امسال و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، بالغ بر 19 هزار تن کاغذ روزنامه با رشد 2.8 درصدی تولید شد و تولید کاغذ چاپ و تحریر نیز رشد 29 درصدی به 64 هزار تن رسید. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در این مدت تولید کاغذ تیشو نیز با رشد 35 درصدی به 94 هزار تن رسیده و تولید MDF نیز با رشد 15 درصدی بالغ بر 44 هزار متر مکعب بوده است. به گفته وی، مهمترین مشکل صنعت سلولزی تأمین مناسب مواد اولیه آن است که باید با مسیر مناسبی تهیه شود. وی در ادامه با بیان اینکه 3.5 میلیون متر مکعب چوب در کشور به عنوان سوخت برداشت میشود، افزود: با توقف این برداشت بیرویه میتوان 1.5 میلیون متر مکعب نئوپان و MDF به ارزش 300 میلیون دلار تولید کرد. معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: بسیاری از کشورهای پیشرفته صنعتی مواد اولیه صنایع چوبی خود را با حفظ موازین و استانداردهای تضمین شده از جنگل تأمین میکنند که این موضوع میتواند الگوی مناسبی برای کشور ما باشد. * تأمین مواد اولیه صنایع سلولزی با توسعه زراعت چوب خداکرم جلالی، رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز در این مراسم با بیان اینکه از 8 میلیارد هکتار جنگل در جهان، تنها 4 میلیارد هکتار آن باقیمانده است، افزود: این موضوع فاجعه عظیمی است که بخش عمده آن به خاطر همزیستی نامسالمت آمیز صنعت و جنگل رخ داده است. وی گفت: سالانه 3.8 درصد از سطح جنگلهای جهان کاسته شده و جنگل زدایی میشود و در این میان، ایران از لحاظ حفظ جنگل رتبه 16 دنیا را داشته و سهم آن از کاهش جهانی جنگل یک دهم درصد بوده است. وی تصریح کرد: در سالهای اخیر به 26 واحد صنایع سلولزی مجوزهای جدیدی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر شده است که با برآورد اولیه، نیاز این واحدها بالغ بر 5.5 میلیون متر مکعب چوب است. جلالی افزود: سازمان جنگلها و مراتع کشور به تنهایی نمیتواند 220 هکتار از اراضی کشور را به زراعت چوب اختصاص دهد، اما با توجه به اینکه این امر میتواند 70 درصد نیازهای چوبی کشور را تأمین کند، باید انگیزه لازم به تولیدکنندگان در این خصوص داده شود. * راهبرد ملی حفظ جنگل و پویایی صنعت تدوین میشود علیمحمد اسفندیاری، دبیر اجرایی اولین کنفرانس پایداری جنگل و صنعت نیز در این مراسم گفت: با ایجاد تعامل مناسب بین جنگل و صنعت میتوان به ایجاد ارزش افزوده بیشتر در صنعت سلولزی دست یافت.
وی مهمترین اهداف کنفرانس پایداری جنگل و صنعت را دستیابی به مدیریت جنگل و رونق جنگل در اقتصاد مقاومتی با بهره گیری از صاحبنظران و متخصصان داخلی و خارجی عنوان کرد.
وی افزود: در این کنفرانس در صدد تدوین و تهیه راهبرد ملی هستیم که علاوه بر حفظ جنگلهای موجود، باعث پویایی صنعت سلولزی کشور شود.
به گفته اسفندیاری، پایداری جنگل و صنعت به نوبه خود اشتغالزا است و صنایع سلولزی و جنگل در یک همزیستی منطقی باعث تأثیر مثبت متقابل و رشد و احیای یکدیگر خواهند شد.
وی گفت: در حال حاضر وسعت جنگلهای شمال کشور حدود 9 میلیون هکتار است که تنها 55 درصد آنها دارای طرح و مجریان جنگلداری است که باید در رفع این خلاء اقدامات لازم انجام شود.
94/10/27 - 15:53
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]