واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از نشست سهجانبهگرایی دولت، کارگر و کارفرما
سهجانبهگرایی و مشکلات پیش روی کارگران
اگرچه نشستهای سهجانبهگرایی با هدف تحکیم روابط دولت، کارگر و کارفرما برگزار میشود اما مشکلات پیش روی کارگران همچنان ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، پیش از ظهر امروز در نشست سهجانبهگرایی دولت، کارگر و کارفرما در سالن اجتماعات اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران برگزار شد. سه گروه دولتی، کارگری و کارفرمایی در این نشست گردهم آمدند تا با هماندیشی، به تفاهم بیشتر این مثلث، کمک کنند. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران در این نشست گفت: امروز این نشست با موفقیت دولت در سطح بینالمللی، متقارن شده و امیدواریم به یمن زحماتی که دولت کشیده است، این برجام منجر به گشایش در مسائل مختلف شود. کامران اصغرزاده با بیان اینکه تشکلات در طول تاریخ فعالیت داشتند، اظهار کرد: البته تشکلات با مشکلاتی مواجه هستند اما بدون فعالیت تشکلهایی که به رسمیت شناخته شدهاند، نمیتوان مشکلی رفع کرد. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به اینکه اجرای درست سیاستهای دولت با تقویت دو بال جامعه کارگری و کارفرمایی است، افزود: دولت هم به این نتیجه رسیده که تشکلات کارگری و کارفرمایی باید تقویت شود و استحکام این تشکلات به نفع دولت است. این مسئول با بیان اینکه در سیاستهای کلان دولت، توجه به تشکلات در اولویت قرار دارد، تصریح کرد: باید بهگونهای عمل کنیم که اتحاد بین جامعه کارگری و کارفرمایی و دولت به وجود بیاید و نمونه بارز آن هم مراجع حل اختلاف است. اصغرزاده با اشاره به اینکه در مراجع حل اختلاف استان، دوگانگی وجود ندارد، ادامه داد: آرایی که صادر میشود بیشتر با اتفاق نظر است و این نشان میدهد که کارگر، کارفرما و دولت همدیگر را درک کردند. وی با بیان اینکه تبصره دو ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده را در دستور کار قرار دادیم، خاطرنشان کرد: این قانون باید اجرایی شود تا مبلغی از این قانون که باید به واحد برگردد را بتوانیم بازگردانیم. *اتحاد بین جامعه کارگری و کارفرمایی افزایش یابد مسئول انجمن کارفرمایان مازندران نیز در این نشست اظهار کرد: بسیاری از مسائلی که در جلسات سخت و زیانآور و ... داریم و باعث اختلاف جامعه کارگری و کارفرمایی شده را میتوانیم به نتیجه برسیم و رفع کنیم. حمزه درواری با بیان اینکه بدنه کارفرمایی به دلیل مطالباتی که از دولت دارد نمیتواند هزینه بیمه را بپردازد و دفترچه کارگر هم مهر نمیشود، افزود: پیشنهاد میدهم هر ماه این نشست برگزار شود تا اتحاد بین جامعه کارگری و کارفرمایی افزایش یابد و منجر به خروجی مثبت شود. مسئول انجمن کارفرمایان مازندران بر شناسایی دقیق مشکلات توسط مسئولان مرتبط در هر حوزه تاکید کرد.
*ضربه بر جامعه کارگری با اجرایی شدن تبصره 24 در ادامه این نشست مسئول شورای هماهنگی کار مازندران نیز اظهار کرد: تقویت و توسعه تشکلهای کارگری از مشکلاتی است که امروز با آن مواجه هستیم. نورعلی شیرافکن با اشاره به اینکه بسیاری از واحدها قابلیت تشکیل شورای هماهنگی کار را دارند، افزود: اما به دلایلی این شورا یا تشکیل نمیشود و یا خیلی دیر تشکیل جلسه میدهد. وی با بیان اینکه حق جلسات هیئت حل اختلاف در مازندران همچنان با بخشنامه قبلی پرداخت میشود، گفت: در این زمینه با وزیر رایزنی کردیم و قرار است بهزودی بخشنامه جدید جامع در این حوزه صادر شود. این مسئول با اشاره به اینکه در صورت اجرایی شدن تبصره 24 قانون کار، ضرر بزرگی به جامعه کارگری وارد میشود، تصریح کرد: اضافه کردن 6 سال به کار در برنامه ششم توسعه در صورت اجرایی شدن باز هم ضربه دیگری به جامعه کارگری است. مسئول شورای هماهنگی کار مازندران با بیان اینکه کارگران توان دریافت تسهیلات از بانک را ندارند، ادامه داد: در این زمینه باید تدبیری اندیشیده شود تا کارگران بتوانند از تسهیلات کم بهره استفاده کنند. *شرایط پس از برجام و التهابات تورم مسئول انجمن کارگران ساختمانی مازندران نیز اظهار کرد: مسائل جامعه کارگری و کارفرمایی باید نقد و بررسی شود چون بخشی از مسائل کشوری است که باید در کلان کشور حل شود. هادی ساداتی با بیان اینکه باید زمینه رفع برخی مشکلات را در استان فراهم کنیم تا پایلوت کشور شود، افزود: حفظ اشتغال موجود از مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد. وی با اشاره به اینکه در ماههای پایانی سال قرار داریم، گفت: باید پیشنهاداتی برای مبنای حقوق درنظر بگیریم و به کشور ارائه کنیم. ساداتی با تاکید بر موفقیت دولت در کاهش تورم، تصریح کرد: شرایط پس از برجام ممکن است التهاباتی را در میزان تورم به وجود بیاورد و این مشکل باید مورد نقد و بررسی قرار گیرد تا جامعه ما کمتر با مشکل مواجه شود. *رابطه خصوصیسازی و بیکاری در مازندران دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران نیز در این نشست اظهار کرد: افزایش تولید ملی و تحقق عدالت اجتماعی مهمترین مسئلهای است که باید مورد توجه قرار گیرد. نصرالله دریابیگی با بیان اینکه امروز جامعه کارگری با مشکلات بیشتری نسبت به جامعه کارفرمایی مواجه است، افزود: کسانی که ایثار و فداکاری کرده و به شهادت رسیدند به خاطر ایجاد امنیت بود و امروز کسانی که مشغول به کار هستند امنیت شغلی ندارند. وی با اشاره به اینکه یکی از عوامل رکود، محقق نشدن عدالت اجتماعی است، گفت: کارگران در هشت سال دوران دفاع مقدس حقوق دریافت نکردند و این نشانه تجدید بیعت کارگران با آرمانهای دفاع مقدس بود و امروز حدود 120 هزار تومان از دولت طلبکار هستیم. عضو شورای شهر قائمشهر با بیان اینکه نظارتی بر خصوصیسازی در استان وجود ندارد، تصریح کرد: خصوصیسازی از بهترین موارد در قانون اساسی است اما به جای اینکه به بهبود وضعیت کسب و کار کمک کند باعث بیکاری شده است. دریابیگی با اشاره به اینکه هر اندازه مذاکرات را در این نشستهای سهجانبه پیش میبریم اما طرف مقابل به این مذاکرات توجه نمیکند، ادامه داد: سیاستهای نادرست اقتصادی باعث شده در شهرداریهای مازندران، کارگران اشتغال خود را از دست بدهند. وی با بیان اینکه به دلیل سیاستهای غلط دولت گذشته، کارگران به هیچ رسیدهاند، گفت: در حالی که پرونده اقتصادی و سیاسی عدهای در پردهای از ابهام است اما آمادگی داریم در کنار کارآفرینان، به مزد مطلوب و انسجام برسیم.
94/10/27 - 12:33
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]