واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سرك يك ميلياردي مدارس هيئت امنايي به جيب اولیا
معاون وزيرآموزش وپرورش: مدارس هيئت امنايي بايد خارج از جيب والدین اداره شوند
نویسنده : نفیسه ابراهیمزاده انتظام
آموزش و پرورش در حالي بر طبل خصوصيسازي ميكوبد و مدعي است توسعه مشاركتها به معني خصوصيسازي نيست و به كار بردن اين عبارت را اجحاف در حق تعليم و تربيت ميداند كه مدارس هيئت امنايي به استناد بند4 ماده 10 آييننامه اجرايي خود و بنابر اظهار رئيس سازمان مدارس غيردولتي، توسعه مشاركتهاي مردمي و خانواده تا يك ميليارد تومان از والدين به نام فوقبرنامه پول دريافت كردهاند. بر اين اساس پيشبيني ميشود پولي شدن تحصيل در ايران در صورت تأمين نظر آموزش و پرورش در توسعه مشاركتها به يك اصل تبديل شود.
ماده10 آييننامه توسعه مشاركتهاي مردمي به شيوه مديريت هيئت امنايي در مدارس به جزئيات تأمين منابع مالي اين مدارس اختصاص دارد. اعتبارات دولتي، هدايا و كمكهاي مردمي داوطلبانه كه در خارج از فصل (موعد) ثبتنام دانشآموزان در چارچوب مقررات ابلاغي آموزش و پرورش دريافت ميشود، وجوهي كه از طريق شوراي آموزش و پرورش شهرستان يا منطقه با توجه به عملكرد موفق مدرسه به صورت تشويقي در اختيار مدرسه قرار ميگيرد، وجوهي كه از ارائه خدمات آموزشي و پرورشي فوق برنامه (اضافه بر برنامههاي رسمي آموزش و پرورش) دريافت ميشود، هدايا و كمكهاي نقدي و غيرنقدي كه از خير يا خيرين دريافت ميشود و ساير درآمدهاي قانوني منابع ششگانهاي هستند كه مدارس هيئت امنايي از طريق آنها ميتوانند هزينههاي جاري خود را تأمين كنند.
اما گويا مدارسي از اين جنس در كشور وجود دارند كه در بهرهبرداري از برخي بندهاي اين ماده آييننامه مدارس هيئت امنايي افراط ميكنند. مرضيه گرد، معاون وزير آموزش و پرورش و رئيس سازمان مدارس غيردولتي، توسعه مشاركتهاي مردمي و خانواده ديروز در نشست خبري گراميداشت هفته شوراها گزارشي از اين افراطكاري ارائه كرد.
وي با تأكيد بر اينكه مدارس هيئت امنايي نبايد با پول اوليا اداره شوند، گفت:مدرسه هيئت امنايي با فعاليت فوق برنامه توانسته يك ميليارد درآمدزايي كند و فضاي آموزشي خود را توسعه دهد.
گرد با بيان اينكه از اينكه فلسفه مدارس هيئت امنايي به انحراف برود بايد جلوگيري كنيم، افزود: كميته نظارت و كيفيت بخشي، عملكرد مدارس هيئت امنايي را تا پايان سال بررسي ميكند. مدارسي كه نتوانستهاند به ازاي تشكيل هيئت امنا كيفيت خود را نسبت به سال گذشته افزايش دهند به وضعيت سابق بازميگردند و به مدارس عادي تبديل ميشوند. مدارس هيئت امنايي براي كمك به مردم است.
رئيس سازمان مدارس غيردولتي، توسعه مشاركتهاي مردمي و خانواده ادامه داد: متأسفانه برخي مدارس هيئت امنايي با نام فعاليتهاي فوقبرنامه مبالغي را از اوليا دريافت ميكنند، در صورتي كه اين مدارس خارج از جيب اوليا بايد اداره شوند.
وي بيان كرد: در جاهايي با توجه به توان مردم پيشنهاد به برگزاري كلاسهاي فوق برنامه ميشود. اگر هيئتهاي امنا نتوانند هزينهها را تأمين كنند و خانوادهها راضي نباشند، چه نيازي است مدرسه هيئت امنايي اداره شود؟ پيشنهاد انحلال چند مدرسه هيئت امنايي نيز داده شده است. گزارشي تا پايان سال تحصيلي به شوراهاي آموزش و پرورش داده ميشود و گزارش نيز دريافت ميشود.
گرد گفت: طبق ارزيابيها درآمد مدرسهاي حداقلي يا صفر بوده است و مدرسه هيئت امنايي نيز وجود دارد كه يك ميليارد تومان درآمد از طريق برگزاري كلاسهاي فوق برنامه داشته است و توانسته مدرسه را توسعه دهد و فضاي آموزشي بيشتر براي دانشآموزان تهيه كند. ممكن است برخي مدارس نيز تعلل داشته باشند كه مورد بازبيني قرار ميگيرند.
وي افزود: قبول داريم كه برخي از اين مدارس تحت عنوان فوق برنامه براي تأمين درآمد مبالغ بالايي از اوليا دريافت كردهاند. در حالي كه وقتي مدرسهاي هيئت امنايي ميشود بايد از منابع بيرون از مدرسه جذب اعتبار كند و در شوراهاي آموزش و پرورش در تلاشيم وضعيت و شيوه مديريت مدارس هيئت امنايي را به اصل خودشان بازگردانيم.
اظهارات رئيس سازمان مدارس غيردولتي مبني بر حركت خارج از اصول برخي مدارس هيئت امنايي در حالي بيان ميشود كه تعداد ۲ هزار و ۱۱۸ مدرسه هيئت امنايي در كشور وجود دارد كه در سال گذشته اين عدد يك هزار و ۷۰۰ بوده است. به بيان ديگر آموزش و پرورش در شرايطي با هيئت امنايي شدن 418 مدرسه ظرف يك سال گذشته موافقت كرده كه هنوز چارچوب مدون و قابل دفاعي براي رصد عملكرد مدارس هيئت امنايي در اختيار ندارد و بهرغم ادعاي مقامات رسمي وزارت آموزش و پرورش مدارس هيئت امنايي با تأكيد بر مشاركتهاي مردمي و جيب والدين اداره ميشوند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]