واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: واکنش داود اوغلو نسبت به بیانیه دانشگاهیان ترکیه
نخست وزیر ترکیه با انتقاد از بیانیه شماری از دانشگاهیان این کشور آنها را به حمایت از تروریسم متهم کرد، و گفت: اگر این افراد که این بیانیه را امضا کرده اند دانشگاهی واقعی هستند از آنها می خواهم به دانشگاه بروند و سیاست و اصول دمکراسی را بیاموزند. شیوه های دمکراسی تغییر یافته است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، احمد داود اوغلو وزیر خارجه ترکیه امروز طی سخنرانی در استانبول در جمع شماری از دانشگاهیان گفت: برداشتی را درباره ترکیه ایجاد کرده اند که براساس آن ترکیه دست به کشتار مردم و ظلم ضد آنها می پردازد و سعی دارد اراده مردم را له کند. آنها تلاش می کنند تصویری از حکومت ارائه کنند که گوئی قدرت کامل در اختیار دارد و مردم ضعیف هستند.
وی گفت: جمهوری ترکیه توانسته است دو انتخابات را با موفقیت پشت سر بگذارد. سه سازمان تروریستی با همکاری یکدیگر از ابتدای ژوئن گذشته دست به اقدامات تروریستی زده اند تا ترکیه را هدف قرار دهند. دولت ما حداکثر تلاش خود را برای ایجاد صلح و برطرف کردن موانع به کار گرفته است اما متأسفانه آنها تلاش می کنند دست به کشتار بزنند.
نخست وزیر ترکیه گفت: سازمان های تروریستی افراد و شهروندان بیگناه و غیرنظامیان را هدف قرار می دهند. بسیاری از کسانی که به دست این سازمان ها کشته شده اند زن و کودک بوده اند. شماری از آنها کودک شیرخوار و مادرانشان بوده اند. وی گفت: به طور مثال آنها در شهر جزره بیمارستانها و کارکنان بخش درمانی را هدف قرار داده اند. وی در ادامه خطاب به دانشگاهیانی که (بیانیه ای را در انتقاد از دولت ترکیه امضا کرده بودند) گفت: چرا بیانیه ای را امضا می کند که عاری از صحت است؟ من از شما می خواهم این عملیات تروریستی را به عنوان نمونه بررسی کنید. در این عملیات تروریستی زنان و کودکان خردسال هدف قرار گرفته اند. چرا ذهنیت و تفکری را دنبال می کنید که با حقیقت فاصله زیادی دارد. من به عنوان عضو سابق هیئت علمی دانشگاه همواره از دانشجویان خواسته ام که نقد سازنده ارائه دهند تا منجر به توسعه شود. نباید اندیشه ای برای تبرئه عملکرد سازمان های تروریستی وجود داشته باشد. اگر خود را با کارشناسان و محققان آمریکائی مقایسه کنیم باید بپرسیم آیا کارشناسان آمریکائی تروریست های عامل حوادث 11 سپتامبر را تبرئه کرده اند؟ آیا همگی یکصدا آن را عملیاتی تروریستی ضد ملت و سرزمین آمریکا به شمار نیاورده اند؟ چرا ما این کار را نمی کنیم؟ چرا به جای متهم کردن تروریستها، دولت و حکومت را متهم می کنیم؟
داوود اوغلو در بخش دیگری گفت: من از این دانشگاهیان که این بیانیه را امضا کرده ام می پرسم که در چه زمانی دانشجویان برای رفتن به دانشگاه مجبور بوده اند از پنج خندق یا سه مانع که توسط تروریستها ایجاد شده است عبور کنند؟ براساس کدام قانون و کدام وجدان و کدام اندیشه می خواهند این گونه اقدامات تروریستی را توجیه کنند؟ من از این افراد که عضو هیئت علمی دانشگاه شهر جزره هستند می خواهم فردا که می خواهند به این دانشگاه بروند مشاهده کنند که مسیرشان مملو از بمب های ساعتی است و نگران هستند که هر لحظه توسط سازمانهای تروریستی هدف حمله راکتی یا بمب قرار گیرند. ما نمی توانیم این وضعیت را بپذیریم...
وی در بخش دیگری گفت: اگر این دانشگاهیان که این بیانیه را امضا کرده اند با عبارات و تعابیر موجود در این بیانیه مورد خطاب قرار گیرند چطور می توانند آن را بپذیرند؟ این تعابیر براساس تفرقه و مسائل نژادی و فرقه ای و مذهبی است. سوریه و عراق بارزترین نمونه های این گونه تفرقه ها و نژادپرستی ها و فرقه گرائی ها است. این دو کشور اکنون به این وضع رسیده اند.
حزب عدالت و توسعه با آراء مردم و از جمله کردها در انتخابات پیروز شده است. اگر این افراد که این بیانیه را امضا کرده اند دانشگاهی واقعی هستند از آنها می خواهم به دانشگاه بروند و سیاست و اصول دمکراسی را بیاموزند. شیوه های دمکراسی تغییر یافته است. آنها چرا بدون خواندن این بیانیه آن را امضا کرده اند؟ دیروز شماری از امضا کنندگان این نامه با من تماس گرفته اند و گفته اند که آن را نخوانده اند و امضای آنها فقط بخاطر آن بوده است که برخی همکارانشان آن را امضا کرده اند.
داوود اوغلو گفت: من نمی خواهم که به دهه هفتاد قرن گذشته میلادی و زمان اختلافات ایدئولوژیک بازگردیم و نمی خواهم جامعه را یکبار دیگر به حالت چندقطبی گذشته بازگردانم. ما اگر می خواهیم به حق آزادی بیان و دمکراسی احترام بگذاریم باید حداکثر تلاش خود را برای ایجاد دمکراسی جدیدی که شایسته این کشور باشد بکار بگیریم. من معتقدم که همه اعضای هیئت های علمی به دانشجویان شان می آموزند که به آزادی بیان احترام بگذارند و نسل هایی را به وجود بیاورند که قادر به درک اصول اساسی دمکراسی باشند. من یکبار دیگر از همه دانشگاهیان می خواهم که این بیانیه را قرائت کنند. البته ما به آزادی بیان احترام می گذاریم و به حمایت از تروریسم و توجیه خشونت و عملیات تروریستی نمی پردازم. دیروز من این پرسش را مطرح کردم و امروز نیز آن را تکرار می کنم که؛ اگر در هر کشور دیگری اندیشمندان و اعضای هیئت علمی از عملیات تروریستی پشتیبانی می کردند و یا اقدامات تروریستها را توجیه می کردند و حکومت را مقصر اصلی معرفی می کردند با آنها چه برخوردی می شد؟ در کدام کشور دمکرات چنین رفتاری از چنین افرادی مشاهده می شود؟
داوود اوغلو در بخش دیگری گفت: دانشگاهها و مدارس و بیمارستانهای ما در جزره همچنان باز خواهد بود. دانشگاهها برای طرح هرگونه بحثی باز خواهد بود اما نمی توانیم این دورغ ها را بپذیریم. ما نمی توانیم تجزیه ترکیه را بپذیریم و ترکیه را در معرض نقش ها و حلقه آتش قرار دهیم تا به مانند عراق و سوریه شود. من یکبار دیگر اعلام می کنم که ما در انتخاباتی دمکراتیک به پیروزی رسیده ایم.
جمعه ۲۵ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]