تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندم از خواندن قرآن غافل مباش، زيرا كه قرآن دل را زنده مى كند و از فحشاء و زشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850508706




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نشست فارس درباره «نوآوري در سينماي ايران»/1 كريمي: «سينماي دولتي» مانع نوآوري است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نشست فارس درباره «نوآوري در سينماي ايران»/1 كريمي: «سينماي دولتي» مانع نوآوري است
خبرگزاري فارس: مجري طرح و تهيه‌كننده "آژانس شيشه‌اي" گفت: سينماي ما با سياست‌گذاري‌هاي دولتي بسيارعجين است و اگر بشود اين وابستگي را قطع‌ كرد، شما مي‌توانيد شاهد فيلم‌هايي با فكرهاي جديد و نوآوري باشيد.


به گزارش خبرگزاري فارس، نشست راهكارشناسي نوآوري و شكوفايي در سينماي روز ايران با حضور محمد آفريده(رئيس مركز گسترش سينماي مستند و تجربي)، مهدي كريمي (تهيه كننده سينما)، مسعود ده‌نمكي (كارگردان سينما) و رضا درستكار (منتقد سينما) در خبرگزاري فارس برگزار شد.
بنا بر اين گزارش، "مهدي كريمي" تهيه‌كننده سينماي ايران كه در كارنامه او، توليد فيلم‌هاي نوآورانه‌اي چون "آژانس شيشه‌اي" ديده مي‌شود، در بخش ابتدايي اين نشست گفت: به نظر من، اولين راهكاري كه سينماي ما براي نوآوري به آن احتياج دارد، بازكردن كلاف سردرگم سينما است چرا كه گاه، اين كلاف به‌قدري پيچيده مي‌شود كه بارديگر به موضوع تاييد مشروعيت سينما مي‌رسيم و باوجود گذشت سي‌سال از پيروزي انقلاب اسلامي، هنوز در تاييد و رد سينما بحث‌هايي صورت مي‌گيرد...
وي افزود: به نظر من سينماي بعد از انقلاب، از همان روز اول با نوآوري وارد عرصه‌ توليد و نمايش داخلي و بين‌المللي شد، چون با توجه به محدوديت‌هاي موجود، نگرش‌هاي مقطعي و فصلي و تغيير و تحولات سياست‌مدارانه‌اي كه مدام اتفاق مي‌افتاد، اين سينما توانست روي پاي خودش بايستد.
اين تهيه‌كننده ادامه داد: درمورد استاندارد بودن سينما هم كه بعضي آن را مطرح مي كنند، به نظر من تعابير مطرح شده، بيشتر جنبه‌ فضاسازي براي تامين رديف بودجه‌هاي جديد دارد تا چيز ديگر. چون استاندارد، مساله‌اي نسبي است و ما در صنايع ديگرمان هم همين شرايط را داريم. يعني نمي‌توانيم بگوئيم فيلم‌هايي كه امروز ساخته مي‌شود، به علت فقر ابزار تكنيكي افت كرده‌اند، چنانچه كه اگر به عصر طلايي دوره‌ دهه‌ هفتاد نگاه كنيم، به اين نتيجه مي‌رسيم كه فيلم‌هاي شاخصي از سينماي ايران وجود داشته كه با تكنولوژي و امكانات به‌روز هم ساخته نشده‌اند و اينگونه نيست كه امروز در دهه هشتاد بگوئيم كمبود فيلم شاخص صرفا به‌دليل در اختيار نداشتن امكانات به‌روز است.
تهيه‌كننده "تك‌درخت‌ها" و "سفره ايراني" گفت: احساس من اين است كه بايد در خصوص توليد فيلم باارزش واقع‌بين باشيم. مثلا تعريفي كه به اسم "توليدات فاخر" در سينماي ايران تعيين شده، به عقيده من، بيشتر براي ايجاد يك رديف بودجه بوده است و اين در حالي است كه خيلي از فيلم‌هاي فاخر سينماي ما، با حداقل بودجه يا حداقل حركت‌هايي كه به صورت فردي هم بوده‌، ساخته شده‌اند. ما اگر بخواهيم به آن افق برسيم، اول بايد با يك عينك واقع‌بيني وارد عرصه شويم نه با قراردادن اين تعاريف خاص و اين ديدگاه كه اگر به‌يكباره شش‌ميليارد ريال به سينما تزريق شود، از آن طرف ما شش فيلم فاخر خواهيم داشت.
وي افزود: به نظر من انگيزه‌ توليد، بزرگ‌تر و مهم‌تر از مسائلي مانند بودجه و فيلمنامه است. يك پروژه‌ سينمايي، در همه‌جاي دنيا، يك زمان‌توليد مشخص دارد، اما اينجا فكر مي‌كنيم كه اگر زمان توليد يك پروژه سينمايي، هشت ماه شود، آن پروژه حتما فاخر مي‌شود.
كريمي گفت: به هر حال هنوز كه هنوز است، سينماي ما روي خلاقيت و انرژي فردي اهالي خود است كه روي پا مانده و نه روي تعريف بودجه‌هاي آنچناني كه متاسفانه، تاكنون نتيجه‌اش جز صرف بودجه‌ و به نوعي دور ريختن پول نبوده است.
تهيه‌كننده "ماه قرمز" در بخش ديگري از اين نشست گفت: ما سال‌ها است كه بحث‌هاي تئوريك را براي ايجاد تحول در سينماي ايران انجام مي‌دهيم اما اين بحث‌ها هيچ نتيجه‌اي ندارد و اتفاق جديدي براي اين سينما نمي‌افتد. دليلش هم اين است كه ما غالبا به‌جاي اينكه كار خودمان را انجام دهيم، بيشتر حواسمان به اين است كه در حاشيه‌ها چيزي پيدا كنيم و وقت‌مان را صرف آن حاشيه‌ها كنيم.

جشنواره‌هاي ما تاثير مستقيمي بر توليدات سينمايي نمي‌گذارند
--------------------------------------------------------------------------------
وي گفت: ما بايد ببينيم وقتي جشنواره‌ها برگزار مي‌شوند، چرا هيچ‌وقت تاثير مستقيم روي توليدات سينمايي نمي‌گذارند، در حالي كه تعريف جشنواره در كل دنيا اين است كه خط دهي كند، براي سينماگران نسبت به سوژه‌ها و موضوعات تمركز ايجاد ‌كند، تضارب فكروهمنشيني افكار ترتيب دهد و در واقع، نظرات مختلف در يك جشنواره كنار هم قرار مي‌گيرند، اما ما متاسفانه در جشنواره‌هاي داخلي به چنين اتفاق‌نظراتي نمي‌رسيم. سال‌هاي سال است كه جشنواره‌ فيلم فجر با يك سياست اداره مي‌شود و اگر هر دوره به نسبت دوره‌ قبل ارزيابي كنيد، باز اعتراضات كليشه‌اي، اختلاف‌ نظرها و تسويه‌حساب‌ها وجود دارد. من هميشه اين را مي‌گفتم كه وقتي فيلم را در جشنواره‌ بالا مي‌بريد، چرا بهترين حمايت‌ها را از آن نمي‌كنيد و چرا امكان نمايش خوب را به آن نمي‌دهيد؟ چرا نمي‌گوئيد كه اين فيلم، فيلم اول ما است و بهترين اكران را مي‌خواهيم به آن بدهيم؟ اينجا است كه مي‌بينيم هميشه سياست‌هاي دوگانه‌اي وجود داشته است. اگر شما به انبار بنيادفارابي نگاه كنيد، مي‌بينيد بسياري از فيلم‌هايي كه بهترين سيمرغ‌ها را دارند، هنوز شانس اكران پيدا نكرد‌ه‌اند و جالب آن كه صاحبان بسياري از اين فيلم‌ها به علت بحران‌هاي مالي، همه امتياز و سهم فيلم را به فارابي واگذار كرده‌اند. حالا با اين اوصاف، ما خيال مي‌كنيم كه باز هم بايد اتفاقي بيفتد؟
اين تهيه‌كننده گفت: پس از سي سال، ما دايره‌ بزرگي را طي كرد‌ه‌ايم و رسيده‌ايم به جايي كه همه حرف از "سينماي بدنه" مي‌زنند. سينمايي كه زماني به اسم سينماي "جيم‌سازها"، با درجه‌بندي محدود مي‌شد و امروز سالن خوب‌ و اكران خوب و همه چيز را هم در اختيار دارد.
"مهدي كريمي" در ادامه اين نشست، در پاسخ به اين سوال كه آيا خط دادن به سينما توسط جشنواره‌ها، نوآوري محسوب مي شود؟، گفت: جشنواره‌ ما غيردولتي نيست. طبيعتا وقتي هم كه زيرنظر معاونت سينمايي برگزار مي‌شود، اگر فيلم در خوري را در آن مي‌بينند، بايد به اين فيلم، فضاي عرضه دهند و نه اينكه كاري كنند كه اين فيلم در بايگاني قرار بگيرد و موقعيت اكران پيدا نكند.
تهيه‌كننده"پاداش" و "مرباي شيرين" ‌گفت: نظر من اين است كه هر موقع خط‌كشي دور توليدات سينمايي وجود داشته، طبيعتا ما دچار نوعي افت و افول در توليدات سينمايي شده‌ايم. محصولات يا شعاري و متظاهرانه شده‌اند و يا در دوره‌ گذار و جا‌به‌جايي مسئولين توليد شده‌اند و كسي وقت نداشته برتوليد آنها نظارت كند.
كريمي در بخش ديگري از نشست راهكارشناسي نوآوري و شكوفايي در سينماي روز ايران در خبرگزاري فارس، اظهار داشت: ما نمي‌توانيم با سينماي ايران، با تعارف برخورد كنيم. سينماي ما با سياست‌گذاري‌هاي دولتي بسيارعجين است و اگر بشود اين وابستگي را قطع‌ كرد، شما مي‌توانيد شاهد فيلم‌هايي با فكرهاي جديد و نوآوري باشيد، ولي وقتي كه اين وابستگي وجود دارد، طبيعتا شخصي كه خلاقيت دارد و مي‌تواند روي موضوعات و سوژه‌هاي نو كار كند، با بد اخمي و تاخير افتادن در شرايط توليد فيلمش، طبيعتا پا پس مي‌كشد و نمي‌تواند بايستد و ادامه دهد. كسي هم كه با هزينه‌هاي شخصي خودش كاري را مي‌سازد و مي‌آورد، اجازه‌ حضور به آن نمي‌دهند و سرنوشت‌ آن هم طبيعتا مثل همان اثر قبلي مي‌شود.

نبايد اسير اين آمار و ارقام ‌شويم
-------------------------------------------
كريمي گفت: اگر به چشم‌انداز سينماي ايران در سال‌هاي گذشته نگاه كنيم، چند درصد مي‌توانيم بگوئيم كه در اين سينما قدم به جلو برداشته‌ايم؟ البته هميشه اينگونه مواقع يكسري آمار هم وجود دارد و وقتي كه مي‌خواهند اوضاع سينما را نسبت به گذشته، مقايسه كنند، سريع با آمار و ارقام مي‌گويند: امسال اين سينما چند ميليارد فروش كرده و... اما در واقع اين بزرگترين راه گول زدن خودمان است.
اين تهيه‌كننده ادامه داد: ما نبايد اسير اين آمار و ارقام ‌شويم و احساس ‌كنيم كه همه مسائل حل شده است. بايد اين را در نظر بگيريم كه زماني بليط سينما قيمت ديگري داشته، توليدات سينما و توقعات ما از آن‌ها فرق مي‌كرده كه آن وضعيت اصلا با امروز قابل مقايسه نيست. بله، از لحاظ آمار و ارقام همه چيز خوب است و ما مي‌گوئيم سالن‌هاي جديدي را به چرخه سالن‌هاي كشور اضافه كرده‌ايم، اما آيا توانسته‌ايم كاري كنيم تا آن فيلم‌هايي هم كه در گنجه هستند، بيايند و اكران بگيرند؟
وي افزود: فيلمي كه قبلا نوزده سالن را در اختيار مي‌گرفت، الان بيست و پنج سالن مي‌گيرد اما شرايط براي حضور و نمايش همه‌ كارها وجود ندارد.
كريمي گفت: در حقيقت مي‌خواهم روي اين قضيه متمركز شوم كه اين "شرايط نمايش" است كه راه خلاقيت را براي ساخت فيلم‌هاي خاص باز مي‌كند و سينماگر را به نوآوري در اين مسير تشويق و ترغيب مي‌كند اما وقتي چنين شرايطي فراهم نباشد، همه ما سر جاي اول‌مان برگشته‌ايم.
تهيه‌كننده "هفت پرده"، در ادامه با اشاره به نكاتي كه آفت سينماي امروز محسوب مي‌شوند، گفت: آفاتي در سينما وجود دارد كه يكي ‌از آنها، تنگ نظري است كه اين تنگ نظري، ريشه‌ سينما را به خشك شدن نزديك كرده است. از بيرون به نظرمي‌رسد كه داخل سينما‌، آدم‌هاي فرهيخته و بزرگ هستند و فكرهاي بزرگ وآرمان‌هاي بزرگي وجود دارد ولي در داخل سينما، همه سر چيزهاي كوچك باهم بگو مگو مي‌كنند و متاسفانه گاه سر حداقل حقوق‌ها هم رانت خواري وجود دارد.
وي ادامه داد: نكته‌ ديگر اين است كه كه قناعت چيز بدي نيست ولي اگر قرار باشد ما را گوشه‌نشين كند و به يك نان خشك عادت دهد، طبيعتا با چنين تفكري، نمي‌توان به ايجاد جايگاه واقعي رسانه‌ سينما خوشبين بود. البته در اين قناعت و كوچك شدن، تاحدودي خودمان مقصريم. حتي در همين حد كه ما به قناعت كنار آمده‌ايم.
مجري طرح "رنگ خدا" و "روبان قرمز" گفت: شما بررسي كنيد كه چه در عرصه فيلم كوتاه و چه در حيطه فيلم‌ حرفه‌اي، سينماي ايران در اين سي‌سال چقدر در دنيا مطرح شده؟ و آيا به اندازه‌ مطرح بودنش، توانسته به همان ميزان حمايت شود؟ من مي‌گويم كه هرگز اين طور نبوده و اين هم، يكي ديگر از آفات سينما است.

هيچكس در زمان توليد «آژانس شيشه‌اي» از آن حمايت نكرد
----------------------------------------------------------------------------
كريمي در مورد شرايط ساخت فيلم "آژانس شيشه اي" كه فيلمي نوآورانه در ژانر سينماي دفاع مقدس بود، گفت: "آژانس شيشه‌اي" در شرايطي ساخته ‌شد كه هيچگونه حمايتي پشت خود نداشت. تنها چهل درصد مشاركت فارابي بوده كه از آن هم به اين دليل كه فيلمبرداري فيلم تمام شده بود، اعلام انصراف كرديم چون فيلم داشت به جشنواره مي‌رفت ولي هنوز پرداختي صورت نگرفته بود...
وي گفت: من تا شب قبل از اولين نمايش فيلم "آژانس شيشه‌اي"، كپي فيلم را جايي نداده بودم و تدوين فيلم هم خيلي سربسته با يكسري تدبير كه موجب شود قصه فيلم لو نرود، انجام شد. دليل اين كارها هم روشن بود. ما در مملكتي هستيم كه به اندازه تك تك آدم‌ها، مفسر داريم. كافي است يك جمله را مي‌شنيدند و تفاسير مي‌آمد و فضاي غلطي براي فيلم ايجاد مي‌شد.
كريمي ادامه داد: فريم به فريم‌ هر فيلمي تفسير پذير است و اگر اين قابليت را نداشت هيچوقت هنرهفتم لقب نمي‌گرفت، اما يكي از روش‌هاي غلط تعبير كه ما معمولا در سينماي ايران با آن دچار مشكل هستيم، تعميم جزء به كل است كه هميشه ايجاد مشكل مي‌كند. بعد از جشنواره فيلم فجر از سوي نيروي انتظامي براي ما احضاريه آمده بود و اطلاع داده بودند كه مي‌خواهند فيلم را توقيف كنند! من رفتم و گفتم اگر فكر مي‌كنيد فيلمي است بر عليه نظام توقيف‌اش كنيد و به كسي هم ضرر نزنيد. مشكل آن زمان فيلم هم مربوط به مسايلي مانند كتك خوردن سرباز يا خلع سلاح افسر نيروي انتظامي بود كه خوشبختانه با نمايش فيلم براي فرمانده وقت نيروي انتظامي و اعلام عدم شكايت ايشان از فيلم، مساله به خوبي حل شد.همين تعميم يك مشكل جزء به كل فيلم، نزديك بود مشكل بزرگي براي فيلم ايجاد كند. يعني خلع سلاح يك سرباز را تعميم بدهند و شما را ‌بگذارند روبروي شخص اول نيروي انتظامي كه يعني تو داري به او توهين مي‌كني! در حالي كه اصلا اينگونه نيست.
اين تهيه‌كننده اظهار داشت: نكته‌ مهمي كه آن زمان در ما وجود داشت، انگيزه‌ انجام اين كار بود. كارگردان كار دوست داشت كه "آژانس شيشه‌اي" را بسازد و ما هم قرار بود كنار كار قرار بگيريم. بودجه‌ آنچناني در كنار كار نبود و حتي قبل از اينكه تصميم به توليد بگيريم، با آقاي حاتمي‌كيا درمورد اينكه امكان دارد اين كار تعطيل شود يا آن را بايكوت كنند، صحبت شد و با علم به همه‌ اين مسائل، ما وارد توليد فيلم شديم و در زمان توليد هم همت جمعي باعث شد تا به يك چنين محصولي برسيم. با ساختن فيلم "آژانس شيشه‌اي" من مزد جسارت خود را گرفتم.
انتهاي پيام/
 يکشنبه 19 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 266]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن