واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اتحاد اصولگرایان در سایه تساهل درون گفتمانی قوت گرفت
همایش ائتلاف اصولگرایان این بار در حالی برگزار شد که دغدغه های مشترک سهم بیشتری نسبت به اختلاف سلایق داشت. این بار نمایندگان جریانات بیشتری در جلسه حاضر بودند و سمت و سوی نطق ها و اظهارنظرها به سوی همگرایی بود. گویی خورشید اصولگرایان این بار از سمتی دگر طلوع کرده است.
کد خبر: ۵۶۰۹۷۸
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۶ - 15 January 2016
دومین همایش شورای ائتلاف اصولگرایان در مرکز فرهنگی شهدای انقلاب و با حضوری گسترده تر از نشست پیشین برگزار شد اما این بار نه «ضرورت ائتلاف»، که بیشتر بر روی «شروط موفقیت ائتلاف» بحث و گفتگو در گرفت؛ شروطی همچون عدم سهم خواهی، تساهل و ارجح دانستن مصلحت جریان اصولگرایی بر جبهه بندیها.
به گزارش «تابناک»؛ آیت الله موحدی کرمانی در این همایش بر روی مسئله تساهل درون گفتمانی اصولگرایان تاکید داشته و به صراحت اعلام کردند: اختلافسلیقه نباید به تخاصم منجر شود و همه باید دستبهدست هم دهند و در پی انتخاب اصلح باشند.
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز که سخنان خود را با اشاره به حساسیت های زمانه و با محوریت مسئله برجام، تلاشهای مخرب امریکا و ضرورت همراهی با افکار ولایی آغاز کرده بودند، به این نکته نیز اشاره کردند که محدودیت ها ساختاری نباید مانعی برای همگرایی اصولگرایان باشد. وی در همین راستا افزود: اگر 100 گروه اصولگرا هست لیستی که برای تهران تنظیم میشود لیست 30 نفرهای است که همه در یک گروهاند و اگر آنها اصلح هستند بقیه بگویند ما حرفی نداریم.
عبور از مرحله مباحثات ذهنی به مرحله عملگرایی در این ائتلاف به خوبی در این سخنان مشهود است. تاکید حضار بر موضوع تساهل برای پیشبرد عملیاتی ائتلاف نیز محوریت اصلی سخنرانی ها و اظهار نظرها را به خود اختصاص داده بود. حداد عادل به عنوان سخنگوی این ائتلاف نیز در همین راستا هرگونه رفتار منتهی به اختلاف را نکوهش کرده و نیاز اصلی این دوره زمانی را، «وحدت» دانستند.
شاید تجربه ناخوشایند شکست اصولگرایان در انتخابات 78 شاید برای بسیاری به تاریخ پیوسته باشد. اما هیچ کس نمی تواند نافی این نکته باشد که اصوولگرایان در صورت ائتلاف در انتخابات ریاست جمهوری سال 1392، می توانستند شرایط را برای به قدرت رسیدن دولت فعلی پیچیده تر کنند. گره خوردن شسکت انتخاباتی با انشقاق سیاسی به اصولگرایان نیز محدود نمی شود. حتی اصلاح طلبان نیز در انتخابات ریاست جمهوری سال 1384، اگر آرای افرادی مانند مهرعلیزاده و معین به سبد نفر سوم ریخته می شد، شاهد بودیم که مهدی کروبی و هاشمی رفسنجانی به دور دوم انتخابات رسیده و احمدی نژاد نفر سوم دور نخست می شد.
با این حال به نظر می رسد همایش اخیر اصولگرایان نشان می دهد که آنها از وقایع گذشته که ریشه در عدم توافق داشته است، درس گرفته اند. تاکید بر تساهل و عدم لجبازی ها از سوی خرده گفتمان ها تنها بخشی از این مسئله بود. بلکه نکته مهم تر حضور اعضا و نمایندگان طیف های فکری مختلف اصولگرایی در این همایش بود.
در این میان می توان به حضور عبدالحسین روحالامینی (دبیرکل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی و نماینده محسن رضایی در ائتلاف اصولگرایان)، محمد حسینی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوم احمدینژاد)، حجتالاسلام سیدرضا تقوی (عضو جامعه روحانیت مبارز)، محمدنبی حبیبی (دبیرکل حزب موتلفه اسلامی) و اسدالله بادمچیان (عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی)، صادق محصولی (نماینده جبهه پایداری و وزیر کشور دولت نهم)، حجتالاسلام حمید ابراهیمی (عضو جامعه روحانیت مبارز)، مهدی ذاکری (به نمایندگی از محمدباقر قالیباف)، حسن بیادی (سخنگوی جبهه ایستادگی)، حمیدرضا حاجیبابایی (نماینده حزب غیررسمی یکتا)، حسین قربانزاده (دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت)، محسن پیرهادی و سید شهابالدین صدر نیز اشاره کرد.
با بررسی این اسامی و نام ها می شود، فضای همگرایی و وحدت فراگیر درون اصول گرایی را بیش از پیش احساس کرد. جایی که بذرپاش جوان در کنار بادامچیان قرار گرفته و باهنر و محصولی بر اولویت مصلحت جریان اصلاحات بر سهم خواهی جناحی تاکید می کنند، می توان آینده ائتلاف رو روشن تر از روزهای اخیر دید.
در کنار این همایش نیز دیگر بازیگران و نمایندگان جریانات سیاسی نیز نقطه نظرات خود را حول محور اصلی همایش مطرح کردند. به عنوان نمونه، همچنین روحالامینی، دبیرکل حزب توسعه و عدالت تأکید کرد: تا خودمان و منیتهایمان را زیر پا نگذاریم بهجایی نمیرسیم. حمیدرضا حاجی بابایی نماینده یکتا نیز در بخشی از صحبتهای خود گفت که من اعتقاددارم در جمع ائتلاف انسجام خوبی وجود دارد و شاهد اخلاص در جمع ائتلاف اصولگرایان هستم.
به هر حال، همایش دوم ائتلاف اصولگرایان منسجمتر و جامع تر از همایش نخست و حول دو محور تشکیل شد. محور نخست صبر، تساهل و مصلحت اندیشی جریانات و متناع از سهم خواهی و ایجاد افتراق بود؛ و دومین موضوع همانا تجربه اندوزی از تمامی شکست های اصولگرایان و اصلاح طلبان در انتخابات هایی بوده است که ائتلاف در آنها موفق نبوده است. بنابراین همبستگی شکست ائتلاف و شکست انتخاباتی، اصولگرایان را بر آن داشته تا این بار مسئله ائتلاف را جدی تر از پیش در دستور کار قرار دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]