واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش از وضعیت بیمه کشاورزی در زنجان
جوجه آخر پاییز کشاورزان زنجانی شمرده نشد
رکود اقتصادی دامن کشاورزان استان زنجان را نیز گرفت و متاسفانه کشاورزان این استان پس از یک سال تلاش و زحمت با رکود بازار محصولات خود مواجه شدند.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، رکود تنها واژهای است که در اقتصاد کشور و به تبع آن استان زنجان رخنه کرده و طاقت همگان را طاق کرده است. کلمهای که حرف زدن از آن به مذاق مسئولان هم خوش نمیآید. رکود اقتصادی در همه حوزههای اقتصاد تاثیر منفی داشته که حوزه کشاورزی نیز از این غافله تلخ عقب نمانده و درگیر مشکلات آن شده است. برنجکاری یکی از حوزههای کشاورزی در استان زنجان محسوب میشود که بیشتر در شهرستانهای زنجان، طارم و ماهنشان به آن پرداخته میشود. متاسفانه برنجکاران زنجانی در سالهای اخیر با مشکلات بسیاری مواجه شدهاند که در مسیر کشت آنها قرار داشته است، ارقام مورد کشت در استان که شامل گرده محلی، علی کاظمی، بینام، صدری و چند رقم دیگر میشود، به دلیل بحران و کمبود آب، شوری آب و بروز خشکسالی برخی از مزارع حداقل سه بار بذر پاشی شده است و برداشت محصول برنج در برخی از مزارع استان از نظر کمی دچار نقصان شده و در برخی از حوالی قزل اوزن با تقلیل سطح زیر کشت مواجه شده است. به گفته کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان، تولید برنج با هزینههای بالا صورت میگیرد که همین امر موجب شده تا قدرت رقابت با برنج وارداتی ارزان قیمت فراهم نشود. همچنین در عرصه رقابت و عرضه و تقاضا تولیدکننده داخلی به مرور از عرصه تولید دور شده و مصرف کننده داخلی از مصرف برنج داخلی فاصله میگیرد. این در حالی است که بحران و کمبود آب و بروز خشکسالیهای پی در پی و افزایش شوری آب و خاک موجب شده تا برخی مواقع مزارع چندین بار بذرپاشی شوند.
*رکود اقتصادی و نبود بازار معیشت کشاورزان را مشکل ساخت با وجود این مشکلات در زمینه کاشت برنج در استان، رکود بازار و نبود بازارهای فروش برخی از اقلام برنج یکی دیگر از جمله مشکلاتی است که کشاورزان در حال حاضر با آن دست و پنجه نرم میکنند. بسیاری از کشاورزان منطقه چایپاره بالا در شهرستان زنجان به برنجکاری اشتغال دارند که متاسفانه اکنون پس از گذشت ماهها از زمان برداشت محصولشان موفق به فروش محصول خود نشدهاند و یا با توجه به صرف هزینههای هنگفت در کشت شلتوک، قیمت پایین فعلی برنج آنها را دچار سردرگمی کرده است. پای صحبت مسئولان استان که مینشینیم شناسایی بازارها قبل از کشت محصول را تاکید میکنند، اما این مسئولان ارجمند یادشان میرود که کاربرد برخی از زمینها را نمیتوان تغییر داد و از سویی هر کشاورزی مهارت کشت محصول پیشنهادی آنها را ندارد و این آزمون و خطا خود شکست و هزینه سنگینی برای کشاورزان خرد محسوب میشود که اندک برکت سفره خود را مدیون کار خود میدانند. شغلی که همواره ائمه اطهار (ع) به آن اشتغال داشتند و کشاورز را بزرگ میشمردند.
*رفع مشکلات کشاورزی همت مسئولان را میطلبد نکته مهم و قابل توجهی که امیدواریم عنایت مسئولان را به خود جلب کند، میزان اشتغالی است که مردم استان در این حوزه دارند، با وجود مسائل اخیر در حوزه کشاورزی، متاسفانه بسیاری از اهالی روستاها از پرداختن به این شغل دلسرد شده و برای یافتن شغل جدید تقلا میکنند. بر اساس آمارها، جمعیت فعال استان زنجان 344 هزار و 308 نفر بوده و بر اساس آمارگیری بهار سال 94 رنج سنی 15 تا 24 سال 18.6 درصد جمعیت فعال استان هستند که از هر پنج نفر جوان در این سنین یک نفر بیکار است. همچنین 89 درصد جمعیت فعال استان شاغل و 11 درصد جمعیت فعال استان بیکار و شاخص نرخ بیکاری استان زنجان در بهار سال جاری 8.5 درصد اعلام شده است. با وجود آمارهای بیکاری در استان اگر جمعیتی بزرگ به نام کشاورز نیز به این گروه بیکاران اضافه شود، احتمالا با یک مشکل جدیتری مواجه خواهیم شد. چرا که در حال حاضر بیشتر اهالی میانسال روستاها به کار کشاورزی میپردازند اما اگر زمینه اشتغال برای فرزندانشان نیز در همین حوزه فراهم شود هرگز آنها رفتن را به ماندن در دیار خود ترجیح نخواهند داد.
*پرداخت غرامت 7 میلیارد ریالی به برنجکاران زنجانی به گزارش خبرگزاری فارس، مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان زنجان در مجموع مبلغ 7 میلیارد ریال به حساب برنجکاران خسارت دیده استان به عنوان غرامت واریز شده است. رامین موسیخانی میزان حق بیمه پرداختی توسط برنجکاران استان زنجان طی سال زراعی گذشته را 180 میلیون ریال عنوان و تصریح کرد: غرامت پرداختی به برنجکاران خسارت دیده در استان 40 برابر حق بیمه واریزی توسط بیمهگذاران بوده است. این مسئول خاطرنشان کرد: پیش از این مبلغ کل غرامت پرداختی به کشاورزان زنجانی 44 میلیارد ریال بوده که با احتساب مبلغ واریزی به حساب برنجکاران، این میزان به 51 میلیارد ریال میرسد. وی بیان داشت: مبلغ کل غرامت پرداختی به بیمهگذاران استان زنجان طی سال زراعی گذشته در مجموع 250 میلیارد ریال برآورد شده که از این میزان تاکنون 51 میلیارد ریال پرداخت شده است. مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان زنجان با اشاره به وجود 470 بیمهگذار محصول برنج طی سال زراعی گذشته در استان زنجان، اهمیت بیمه محصولات کشاورزی در مدیریت ریسک را مورد تاکید قرار داد.
این مسئول تعداد بیمهگذاران محصولات زراعی طی سال زراعی گذشته را 6 هزار و 744 نفر اعلام و بیان کرد: سطحی معادل 105 هزار و 584 هکتار توسط این تعداد بیمهگذار به زیر پوشش بیمه رفته است. موسیخانی ادامه داد: طی سال زراعی گذشته شاهد تحقق 34 درصدی برنامه بیمه استان در حوزه زراعت بودهایم که این میزان امسال رشد داشته است. وی با اشاره به فعالیت 6 شرکت خدمات بیمهای در بخش کشاورزی استان زنجان افزود: در حال حاضر 12 شعبه بیمهای مشغول ارائه خدمات به کشاورزان استان هستند.
94/10/24 - 13:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]