واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
ایران ۶.۵ میلیارد دلار خدمات آب و برق صادر کرد یک مقام مسئول از صادرات ۶.۵ میلیارد دلار خدمات فنی و مهندسی در صنایع آب و برق خبر داد و گفت: برای توسعه صادرات غیر نفتی باید فرآیند تخصیص جوایز صادراتی از سر گرفته شود.
به گزارش فرهنگ نیوز ، بهرام نظام الملکی در جمع خبرنگاران با تاکید بر اهمیت راه اندازی مجدد جایزه صارداتی به صادرکنندگان نمونه، گفت: یکی از ظرفیتهای بزرگی که به دست آمده و شاید دلیل عمده آن هم تحریمها بوده، توانمندی شرکتهای داخلی بوده که توانستند بعد از انقلاب این کارها را انجام دهند.
مدیرکل دفتر توسعه صادرات وزارت نیرو با بیان اینکه قبل از انقلاب تمام کارهای کشور در حوزه آب و برق، مهندسی، پیمانکاری و هم ساخت توسط خارجی ها انجام می شد، تصریح کرد: اما بعد از انقلاب در اثر تحریم ها در بیشتر موارد توانستیم با اعتماد به تولیدکنندگان داخلی ظرفیت زیادی را در حوزه آب و برق به وجود آوریم.
به گفته این مقام مسئول، پیمانکاران ایرانی به رغم تحریمهایی که وجود داشته و مشکلات سیستم بانکی، در بازارهای بینالمللی در مناقصات برنده می شوند و این در حالی است که در سایر کشورهای جهان همچون چین، ترکیه و کره جنوبی سیستم بانکی و دولتی در اختیار پیمانکاران است که تسهیلات ارزان قیمت و ضمانت به آنها ارائه میشود.
وی، بخشی از عدم حمایت بانکها از صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی صنایع آب و برق را به دلیل تحریمهای بانکی عنوان کرد و افزود: بانک نمی تواند ضمانت نامه صادر کند و بخشی هم به دلیل آنکه بر خلاف تمام جهان که سیستمهای مالی و پولی در خدمت کارهای صادراتی و پیمانکاری است، سیستم بانکی کشور در خدمت تولید و صادرات نیست.
مدیرکل دفتر توسعه صادرات وزارت نیرو با بیان اینکه در تمام جهان پروژهها را به صورت EPCF واگذار می کنند، یعنی در کنار پیمانکاران شان بانکشان هم حضور دارد، تبیین کرد: هم اکنون مشکلات زیادی برای تامین مالی داریم و حتی مسائلی که در قانون پیش بینی شده است هم اجرا نمی شود.
نظام الملکی با اشاره به عدم پرداخت تسهیلات کافی به تولیدکنندگان، بیان کرد: آیین نامه صدور خدمات فنی و مهندسی می گوید پیمانکاران ایرانی که در خارج از کشور کار گرفته اند، سیستم بانکی باید برای تجهیز کارگاه، ۲۰ درصد از قرارداد را به آن ها وام دهد که اصلا عمل نمی شود، این درحالی است که در سیاست های اقتصاد مقاومتی تاکید زیادی روی صادرات شده، اما اصلا ما عمل نمی شود و حرفش را می زنیم.
وی با بیان اینکه شرکتهایی هستند که صادرکننده اند و برای دریافت یک وام خیلی کم به سختی این کار را انجام میدهند، تاکید کرد: سیستم بانکی در خدمت سود خودش و سوداگری است؛ هر روز یک بانک جدید اضافه میشود که این یک مشکل است، چگونه کشوری که چند سال تحریم بوده سیستم بانکی آن دائما رشد میکند، این به این دلیل است که هیچ نظارتی روی آن نیست.
این مقام مسئول با بیان اینکه در حال حاضر شرکتهای حوزه آب و برق رقمی بالغ بر ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار پروژه در خارج از کشور دارند، گفت: بیش از ۹۰ درصد از صادراتی که در خدمات فنی و مهندسی کشور انجام می گیرد در حوزه آب و برق است.
مدیرکل دفتر توسعه صادرات وزارت نیرو، مسئول صادرات کشور را سازمان توسعه تجارت عنوان کرد و یادآور شد: پیمانکاران به رغم تحریم ها و نبود وام راسا در مناقصات بینالمللی شرکت می کنند و برنده میشوند و این در حالی است که اینها در برخی مناقصات رقبای بزرگی دارند.
نظام الملکی با اشاره به اهمیت ارائه جایزه صادراتی، گفت: در ترکیه به محض اینکه کالا صادر می شود، جایزه صادراتی در سیستم آن شرکت وارد می شود، اما در کشور شرکتهایی از سال ۸۸ در نوبت هستند تاکنون جایزه صادراتی به آنها تخصیص داده نشده است.
وی با بیان اینکه این گونه نمی توانیم صادرات و تولید کشور را افزایش دهیم، خاطرنشان کرد: تا زمانی که تمام سیستم کشور در اختیار تولید و صادرات نباشد، این اتفاق نمی افتد و باید این کار بشود که بهترین زمان در قوانینی است که در برنامه ششم توسعه میگذاریم.
منبع: مهر
94/10/23 - 13:28 - 2016-1-13 13:28:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]