واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ۵ مشکل دهانی و راه حل آنها
عدم رعایت بهداشت صحیح دهان و دندان ها و مراقبت نکردن کافی از آنها باعث بروز مشکلاتی در ناحیه دهان می شود. در این مطلب، ۵ مشکل دهانی و روش رفع آنها را برایتان می گوییم.
چای، قهوه و هر ماده غذایی که سطوح آشپزخانه و یا لباس هایتان را لکه دار می کند، باعث لکه دار شدن دندان ها نیز می شود. البته این تنها دلیل زردی دندان ها نیست، بلکه با افزایش سن به دلیل از دست رفتن تدریجی مینای دندان، به طور طبیعی دندان ها تیره تر می شوند و زرد به نظر می رسند.
موادغذایی زرد کننده ی دندان را شناسایی کنید و همچنین برای نوشیدن مایعات ایجاد کننده ی لکه دندانی از نی استفاده کنید. مسواک زدن منظم نیز جلوی تیره شدن دندان ها را می گیرد. اما در نظر داشته باشید که برخی از لکه ها هرگز از بین نمی روند، مانند لکه های ناشی از تتراسایکلین موجود در برخی آنتی بیوتیک ها.
آگاه باشید که برخی از مواد سفیدکننده شیمیایی دندان ها به بافت لثه آسیب می رسانند. لذا بهتر است پس از کسب اطمینان کامل، از آن ها استفاده کنید.
عقب نشینی لثه
فشار دادن دندان ها بر روی هم و دندان قروچه مخصوصا در خواب شب سبب تحلیل لثه ها می شود. اما این فشارها تنها دلیل ایجاد این مشکل نیستند، بلکه دو علت اصلی عقب نشینی لثه ، سایش مسواک و بیماری مزمن لثه است. این مشکل بیشتر در جوان ها دیده می شود که با فشار دادن مسواک بر روی دندان ها باعث آسیب رساندن به بافت لثه ی پوشاننده ی انتهای دندان ها شده و آن ها را به عقب هل می دهند.
تنفس بدبو در هنگام صبح به علت کاهش بزاق در هنگام خواب بوده که باعث باقی ماندن ذرات مواد غذایی در دهان و فعال شدن باکتری ها و تغذیه از این مواد و ایجاد بوی بد می شود
اگر علت ابتلا به این مشکل مسواک زبر باشد، باید آن را با یک مسواک نرم تر جایگزین کنید و همچنین روش مسواک زدنتان را تغییر دهید، یعنی مسواک زدن عمودی را کاهش دهید و بیشتر به طور افقی مسواک بزنید.
اگر علت، بیماری مزمن لثه است لازم است به یک دندانپزشک مراجعه کنید و دندان ها و لثه ها را مرتب بشویید تا التهاب آن کم شود. در ضمن استفاده از نخ دندان را فراموش نکنید.
اگر مشکل عقب رفتن لثه جدی باشد، نیاز به عمل پیوند وجود دارد که طی آن احتمالا بافتی از سقف دهان برداشته شده و جایگزین لثه ی از دست رفته می شود. این روش با بی حسی موضعی انجام شده و احتمالا درمان کامل آن شش هفته طول می کشد. توجه کنید که اگر این مشکل بدون درمان رها شود، باعث از دست رفتن تدریجی دندان ها خواهد شد.
التهاب لثه
آیا موقع مسواک زدن در دهانتان خون مشاهده می کنید؟ این امر به دلیل التهاب و حساس بودن بافت لثه ناشی از ساخته شدن پلاک در اطراف دندان ها می باشد. التهاب لثه برگشت پذیر است و اگر نکات بهداشتی مربوط به دندان ها و دهان به خوبی رعایت شود، این مشکل رفع خواهد شد.
استفاده از نخ دندان، شستشوی دندان ها و لثه با دهانشویه های ضد باکتری و رفع کامل جرم دندان ها به درمان کامل التهاب لثه ختم می شود.
به هیچ عنوان التهاب لثه را نادیده نگیرید، چون در نهایت باعث ابتلا به بیماری مزمن لثه می شود.
زخم های دهانی
به گفته ی پزشکان در واقع هیچ کس نمی داند دلیل اصلی ایجاد زخم روی زبان و داخل گونه ها چیست، اما تحریک این سطوح توسط مواد غذایی و یا وارد شدن ضربه به این نواحی هم می تواند از علل ایجاد زخم باشد.
اگرچه زخم های دهانی دردناک هستند، اما طی 10 تا 14 روز به طور کامل رفع می شوند. البته ژل ها و پمادهایی برای التیام این زخم ها وجود دارند، اما عدم مصرف غذاهای بسیار داغ و تند، روند درمانی را تسریع می کند.
باید حواستان باشد برخی زخم ها و ضایعات ممکن است به سرطان دهان ختم شوند و یا نشانه ای از بیماری کرون باشند. بنابراین بهتر است در صورت عدم درمان در مدت زمان ذکر شده، حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
بوی بد دهان
بوی بد دهان ممکن است ناشی از خوردن موادی مانند سیر و یا پیاز باشد که بعد از هضم وارد جریان خون شده و به ریه ها می رود و تنفس را بد بو می کند. اما یک دلیل دیگر این مشکل آزاردهنده عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است.
تنفس بدبو در هنگام صبح به علت کاهش بزاق در هنگام خواب بوده که باعث باقی ماندن ذرات مواد غذایی در دهان و فعال شدن باکتری ها و تغذیه از این مواد و ایجاد بوی بد می شود.
دو بار در طول روز از شستشو دهنده های دهانی استفاده کنید و سه بار در طول شبانه روز مسواک بزنید. مسواک زدن سطح زبان هم به حذف مواد باقیمانده در بین پرزهای آن و جلوگیری از بدبو شدن دهان کمک می کند.
منبع : تسنيم
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]