واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از فروش کلیه در همدان گزارش میدهد
معامله «زندگی» برای «زندگی»
گاهی اوقات آنقدر درگیر مشکلات و دغدغههای زندگی هستیم که از کنار آگهیهای عجیب و غریب نصب شده بر دیوارهای شهر، بدون توجه عبور میکنیم؛ آگهیهایی که در آن برخی برای جبران کمبودهای مالی، بخشی از وجود خود را برای فروش گذاشتهاند.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، چه بخواهیم قبول کنیم و چه نه، مشکلات اقتصادی و شرایط زندگی باعث شده این روزها، عدهای به فروش اعضای بدن خود روی بیاورند؛ داد و ستدی که گیرنده و دهنده را پای معامله مینشاند برای یکی ادامه حیات را به همراه دارد و برای دیگری شاید کاهش بخشی از مشکلات اقتصادی. «فروش کلیه، گروه خونی O+، شماره تماس...»؛ شماره تلفن را یادداشت کرده و با فروشنده تماس میگیریم. بعد از سه، چهار بوق پاسخ میدهد؛ صدایش به مردی جوان شباهت دارد میگوید که گروه خونی را که در آگهی هم گفته بودم O+ است، سالم و آماده برای هر آزمایشی هستم. قیمت را میپرسم، میگوید که 25 میلیون تومان! علت کارش را میپرسم، میگوید «برای چه میخواهید بدانید؟» توضیح میدهم که خبرنگارم و برای تهیه گزارشم میخواهم با عصبانیت فریاد میزند «یک ساعت وقتم را گرفتید برای گزارشتان!» و لحظاتی بعد تماس قطع میشود. جلال، راننده 42 ساله دیگر متقاضی فروش کلیه است که با او تماس میگیرم. گروه خونیاش A+ است و میگوید که مشکلات مالی دارم و برای حل آن مجبور به این کار شدم؛ البته فکر هم نمیکنم این کار غیرقانونی باشد. از دو پسر 22 و 14 سالهاش میگوید و اینکه هنوز از تصمیم پدر اطلاعی ندارند. گویا همسر جلال هم در جریان فروش کلیه قرار گرفته و بعد از مخالفت زیاد بالاخره به این اقدام رضایت داده است.
*سالانه 20 درصد به بیماران کلیوی استان همدان افزوده میشود عدهای دیگر از متقاضیان فروش کلیه از طریق انجمن حمایت از بیماران کلیوی اقدام میکنند و ضمن اعلام آمادگی برای دادن کلیه، توسط این انجمن راهنمایی و حمایت میشوند. طبق اعلام این انجمن، سالانه 20 درصد به بیماران کلیوی در استان همدان افزوده میشود و از ابتدای سال 94 تاکنون 161 بیمار جدید مبتلا به نارسایی کلیه در همدان اضافه شده است. آنطور که پیش از این در اخبار آمده بود، از ابتدای سال 94 تاکنون 42 مورد پیوند کلیه برای بیماران نیازمند به پیوند در استان انجام شده است که 24 مورد از این پیوندها در همدان و 18 مورد در تهران انجام شده است. از این 42 مورد پیوند تنها پنج مورد از بیماران مرگ مغزی بوده و 37 پیوند دیگر نیز به صورت زنده به زنده انجام شده است و تنها در یک مورد از این 37 پیوند زنده به زنده اهدا توسط اعضای خانواده انجام شده و مابقی پیوندها از طریق کلیههایی انجام شده است که افراد حاضر به فروش آنها بودهاند.
*اهداکنندگان کلیه، 15 میلیون تومان «پاداش ایثار» دریافت میکنند مسئول انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان همدان در اینباره گفت: فروش کلیه منع قانونی ندارد؛ یعنی در قانون منعی برای این کار در نظر گرفته نشده اما تشویقی هم وجود ندارد. ابوالفتح میرزایی با بیان اینکه همه پیوندهای کلیه در استان با تأیید این انجمن انجام میشود، خاطرنشان کرد: افرادی که به پیوند نیاز داشته باشند با مراجعه نفرولوژیست، آزمایشهای مختلف را انجام داده و بعد از آماده شدن برای پیوند از طریق پزشک معالج به انجمن معرفی میشوند. وی با بیان اینکه هم اهداکنندگان کلیه و هم گیرندگان بعد از بررسی شرایط لازم به بخش پیوند معرفی میشوند، تصریح کرد: امسال اهداکنندگان کلیه، 15 میلیون تومان پاداش به عنوان «پاداش ایثار» دریافت میکنند. مسئول انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی همدان با بیان اینکه در حال حاضر کسی را در صف دریافت کلیه نداریم، گفت: تعداد افرادی که متقاضی اهدای کلیه هستند زیاد است و برای همین میتوان گفت از آگهیهای متفرقه استقبال نمیشود. میرزایی با تأکید بر اینکه اغلب افراد اهداکننده به علت مشکلات اقتصادی اقدام به این کار میکنند؛ اظهار کرد: در طول 30 سال خدمتم در این حوزه و ارتباط با اهداکنندگان، افرادی که در راه خدا و بدون دریافت هیچ هزینهای کلیه خود را اهدا کردهاند؛ شاید به اندازه انگشتان دست هم نبودهاند.
*امسال بیماری در همدان در صف دریافت کلیه نیست وی از افزایش حدود 50 درصدی مبلغ پاداش ایثار نسبت به سال گذشته خبر داده و تأکید کرد: این مبلغ با توجه به شرایط اقتصادی جامعه، توسط دفتر مرکز انجمن در تهران تعیین شده و توسط این انجمن خیریه به اهداکنندگان پرداخت میشود. مسئول انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان همدان ادامه داد: علاوه بر این مبلغ، یک میلیون تومان نیز پاداش دولتی به اهداکنندگان تعلق میگیرید. وی گفت: سال گذشته معمولاً 20 تا 30 نفر منتظر پیوند داشتیم اما امسال هیچ بیماری در صف دریافت کلیه منتظر نمانده است، به همین خاطر اهداکنندگان در مواقع ضروری از طریق انجمن استان به سایر شهرها معرفی میشوند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با تأکید بر اینکه همه پیوندهایی که در مراکز بهداشتی درمانی استان انجام میشود، با معرفی انجمن حمایت از بیماران کلیوی است، گفت: به پزشک و بیمارستان ارتباطی ندارد که دهنده و گیرنده چه ارتباطی با هم دارند و چطور باهم آشنا شدهاند؛ در مراکز بهداشتی و درمانی اگر هم سئوالی در خصوص نسبت بیمار و اهداکننده پرسیده شود برای انجام آزمایش و اقدامات تخصصی خواهد بود. حبیبالله موسویبهار ادامه داد: متخصصان بیمارستان در کنار آزمایشهای تخصصی و فوقتخصصی مسائل قانونی مربوط به این موضوع را به اهداکننده گوشزد کرده و پس از کسب رضایت شخصی از وی و ولی یا همسر اهداکننده اقدام به جراحی میکنند.
*آگهیهای کلیه شاید برای تشویش اذهان عموم باشد وی با تأکید بر اینکه رسیدگی به آگهیهایی که در سطح شهر نصب میشوند در حیطه وظایف دانشگاه علوم پزشکی نیست، خاطرنشان کرد: ممکن است برخی از این آگهیها نیز با هدف تشویش اذهان عموم و تخریب وجهه شهر نصب شده باشند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه اطلاع دقیقی ندارم که آیا فروش اعضای بدن توسط فرد از نظر قانونی منعی دارد یا نه؟ تصریح کرد: این مورد در مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستانها کاملاً ممنوع است و رد و بدل شدن وجه در این مراکز، خارج از صندوق و قوانین پزشکی تخلف محسوب میشود. *نذر کلیه هم داشتیم موسویبهار گفت: افرادی هم هستند که با انگیزههای مختلف مثل نذر، کلیه خود را بدون دریافت هیچ وجهی به بیماران نیازمند اهدا میکنند. اینکه فروش اعضای بدن برای رفع مشکلات اقتصادی راهکار مناسبی است یا نه، واقعاً نمیدانم زیرا هیچ وقت جای یک نفر از این افراد نبودهام اما به ضرس قاطع میتوان گفت اگر زندگی کمی روی خوش خود به اقشار کمدرآمد جامعه نشان میداد یا حتی تسهیلات بانکی در مواقع ضروری به راحتی در اختیار افراد نیازمند قرار میگرفت؛ دیگر کسی بهانهای نداشت تا چوب حراج به جان و تن خود بزند! آقای مسئول! عدهای هستند که اقتصاد بیمار و فلج خانوادهشان آنها را وادار کرده تا به یاری بیمار نیازمند پیوند بشتابند تا شاید از این طریق از گسسته شدن پیوندهای خانواده خودشان جلوگیری کنند، پس حواسمان به آنها باشد.
94/10/23 - 11:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]