واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
برپایی جشنواره «للهشکر» با هدف زنده نگهداشتن سنتهای کهن
از گذشته تاکنون در روستاهای شهرستان قاىمشهر کشت نیشکر انجام میشد، جشنواره «للهشکر» با انگیزه زنده نگهداشتن آداب و رسوم، فرهنگ اصیل مازندرانی در این شهرستان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان قائمشهر، شکر قهوهای نیشکر روبینا با عصاره خالص نیشکر شامل مواد معدنی سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم و... موثر در کنترل دیابت، رشد استخوان، جلوگیری از پوکی استخوان، چاقی و غیره است. مصرف قند و شکر تصفیه شده و سایر شیرینیهای مصنوعی، تعادل میکروبهای مفید رودهها را به هم میزند. نیشکر فواید فراوانی برای بدن دارد، از جمله میتوان به تولید بسیاری از ویتامینهای گروه B کمپلکس اشاره کرد. از گذشته تاکنون در روستاهای شهرستان قاىمشهر کشت نیشکر انجام میشد، جشنواره للهشکر با انگیزه زنده نگهداشتن آداب و رسوم، فرهنگ اصیل مازندرانی را به نمایش گذاشت.
*پیشبینی تولید 172 تن شکر قرمز در قائمشهر مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر در گفتوگو با فارس، در این باره با بیان اینکه سطح زیرکشت نیشکر در زمینهای کشاورزی شهرستان قائمشهر بالغ بر 75 هکتار است، گفت: عملکرد این محصول در هکتار حدود 2 هزار و 300 کیلوگرم و متوسط قیمت هر کیلوگرم آن 140 هزار ریال است. فرزین فرهادی با اشاره به اینکه متوسط هزینه کاشت، داشت و برداشت این محصول در هر هکتار حدود 90 میلیون ریال است، افزود: میزان پیشبینی درآمد بدون کسر هزینهها، 24 میلیارد و 80 میلیون ریال حاصل از کشت این محصول است که عاید کشاورزان نیشکر کار این شهرستان میشود. وی با اشاره به اینکه زراعت نیشکر نیازی به سم ندارد و محصول حاصل از آن سالم و ارگانیک است، ادامه داد: کشت اصلی نیشکر با طول عمر پنج ساله، اشتغالزایی مولد، پایداری تولید در روستاها و افزایش توان اقتصادی بهرهبردار را به دنبال دارد. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر خاطرنشان کرد: امیدواریم بهرهبرداران با بهکارگیری توصیههای کارشناسی کارشناسان این مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی این شهرستان در راستای افزایش راندمان این محصول گامهای بیشتری بردارند. وی یادآور شد: سال گذشته از 75 هکتار سطح زیرکشت این محصول، دو تن در هکتار شکر تولید شد که هر کیلو 11 هزار تومان به فروش رسید. فرهادی ادامه داد: هزینه کاشت، داشت و برداشت این محصول هرساله به طور متوسط در هر هکتار 70 میلیون ریال و درآمد آن در هکتار 220 میلیون ریال بوده است که از فروش آن 150 تن محصول نیشکر فرآوری شده بهنام شکر قرمز با ارزش 165 میلیارد ریال به دست آمد. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر با بیان اینکه پیشبینی میشود امسال 172 تن شکر قرمز از زمینهای کشاورزی شهرستان قائمشهر برداشت شود، گفت: سال گذشته 150 تن شکر در این شهرستان تولید شد. وی اظهار کرد: افزایش عملکرد تولید نیشکر در سالجاری نسبت به سال گذشته بهدلیل شرایط آب و هوایی مناسب و بارندگی بهموقع در زمان نیاز آبی بوده است. فرهادی گفت: در زمان برداشت نیشکر در این شهرستان، 55 واحد کارگاهی خانگی به استحصال شکر قرمز و کف فعالیت دارند.
*جشنواره لله شکر یادآوری فرهنگ اصیل مازنی رئیس اداره گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی قائمشهر نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: جشنواره للهشکر( نیشکر)، با محوریت همدلی، همزبانی و گردشگری روستایی در سیفکتی قائمشهر برگزار شد. محسن باستانی با بیان اینکه این جشنواره برای زنده نگهداشتن آداب و سنن اصیل مازندرانی برگزار شد، افزود: در جشنواره للهشکر موسیقیهای اصیل مازندرانی اجرا شد، تا نسل جدید با این نوع موسیقی آشنا شوند. وی با تاکید بر اینکه بازدیدکنندگان میتوانند در این جشنواره با مراحل تهیه نیشکر آشنا شوند، بیان کرد: در این جشنواره تولیدکنندگان نیشکر، به وسیله ابزار مورد نظر به تولید شکر میپردازند. باستانی یادآور شد: استقبال از این جشنواره بینظیر بود و بسیاری از شهروندان قائمشهری با شرکت در این جشنواره با مراحل تهیه نیشکر آشنا میشوند. وی با بیان اینکه در جشنواره للهشکر به آداب و سنن مازندرانی توجه بسیاری شد، اضافه کرد: با ایجاد غرفههای مختلف صنایعدستی و موسیقیهای بومی محلی، بهانه مناسبی شد، تا آداب و سنن مازندارانی برای بازدیدکنندگان یادآور شود. یکی از بازدیدکنندگان این جشنواره در گفتوگو با فارس با اشاره به اینکه برگزاری اینگونه جشنوارهها در زنده نگهداشتن فرهنگ اصیل مازندرانی بسیار موثر است، بیان کرد: با برگزاری چنین جشنوارههایی، نسل جدید با فرهنگ و آداب و رسوم مازندرانی آشنا میشوند. حسن قاسمی با بیان اینکه در این جشنواره با روش تولید نیشکر آشنا شدهام، افزود: در این جشنواره از نزدیک با مرحله به مرحله تولید نیشکر آشنا شدهام و این امر باعث میشود تا به فرزندان خود آموزش دهم در گذشته چگونه با چه ابزار سادهای، نیشکر تولید میشد. وی در پایان درباره اجرای موسیقی محلی، در جشنواره للهشکر (نیشکر)، گفت: نسل آینده با موسیقی اصیل مازندرانی آشنا میشوند و هرگز این موسیقی بومی و محلی به فراموشی سپرده نمیشود.
94/10/19 - 10:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]