تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834942211
ماجراي ناگوار متلاشي شدن يك خانواده در پي عمل پيوند كليه - زهرا جعفرزاده
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ماجراي ناگوار متلاشي شدن يك خانواده در پي عمل پيوند كليه - زهرا جعفرزاده
ماجراي انتقال ويروس ايدز به زوج جواني پس از عمل پيوند كليه بهرغم دستگيري يكي از متهمان در حالي از سوي دادسراي جرائم پزشكي پيگيري ميشود كه به دليل مرگ دهنده كليه، پرونده همچنان در هالهاي از ابهام قرار دارد. اين در حالي است كه هنوز سازمانهاي مربوطه كه به نوعي در وقوع اين حادثه دردناك سهلانگاري كردهاند، توضيحاتي درباره قصورشان اعلام نكردهاند. برادر مردي كه زمستان سال 86 در پي پيوند كليه و انتقال ويروس ايدز جان باخت، جزئيات اين حادثه تلخ را براي اعتماد ملي تشريح كرده است.
برادر گيرنده كليه از ماجراي ناگوار پيوند ميگويد
در سال 84 در سن 35 سالگي به دنبال بيماري ارثي متوجه ناراحتي كليه شد. مدت زمان كوتاهي از اين بيماري نميگذشت كه با وخيم شدن حالش پزشكان اعلام كردند كه هر دو كليه او از كار افتاده است و نياز شديد به كليه دارد. با اعلام اين موضوع وي براي خريد عضو به انجمن حمايت از بيماران كليوي رفت و در آنجا با پر كردن فرمي تقاضاي خريد كليه كرد. اين در حالي بود كه همان زمان براي دياليز شدن هم اقدام كرد. حدود 8 ماه دياليز شد تا اينكه خردادماه سال 85 انجمن حمايت از بيماران كليوي با او تماس گرفت و خبر پيدا شدن شخصي براي اهداي كليه كه از نظر جسمي با او همخواني داشت را داد. دهنده كليه شخصي بود 37 ساله به نام كه ظاهرا همراه مادر خود براي تكميل فرمهاي اهداي عضو به انجمن مراجعه كرده بود. با اعلام اين خبر كه از شنيدن موضوع بسيار خوشحال شده بود به سرعت براي انجام آزمايشهاي مربوط به پيوند كليه اقدام كرد. انجمن حمايت از بيماران كليوي او را به بيمارستان بقيهالله معرفي كرد تا عمل جراحي در آنجا انجام شود. در همان محل نيز آزمايشهاي مخصوصي كه از اهميت ويژهاي برخوردار بودند از گرفته شد. همه چيز براي انجام عمل آماده بود. هم با در دست داشتن آزمايشهايي كه نشان ميداد قبلا به هيچ بيمارياي مبتلا نيست، خود را براي عمل آماده كرد. پيش از انجام جراحي با توجه به درخواست خانواده مبلغ 2 ميليون تومان بابت فروش كليه پرداخت كردند، اين در حالي بود كه در ادامه يك ميليون تومان ديگر نيز به مبلغ اضافه كردند. بدين ترتيب با تحويل يك ميليون تومان از انجمن حمايت از بيماران كليوي، براي فروش كليهاش، 4 ميليون تومان گرفت. و هر دو پيش از انجام عمل از سوي پزشك متخصص به صورت حضوري مشاوره شدند و با اطمينان خاطر پزشك بيمارستان نسبت به انجام عمل، تابستان سال 85 حسين و مرتضي بستري شدند و صبح روز بعد نيز عمل با موفقيت انجام شد. پس از پايان جراحي نيز هر دو خانواده با يكديگر در بيمارستان ملاقات كردند. چند روزي نگذشته بود كه با برادر تماس گرفت و درخواست مبلغ 10 ميليون تومان ديگر كرد. او كه همراه پدر، مادر و برادر خود از يكي از شهرهاي شمالي كشور براي انجام عمل به تهران آمده بود، مدعي شد برادرش دچار مشكل مالي شده و نياز به اين پول دارد. اما كه مبلغ درخواستي را بسيار زياد ديد با انجمن تماس گرفت و موضوع را با آنها در ميان گذاشت. مسوولان انجمن حمايت از بيماران كليوي نيز خواستار حضور دهنده كليه شدند اما از آنجا كه ديگر خبري از تماسهاي نشد پيگيري موضوع متوقف شد.
گيرنده كليه مبتلا به ايدز و هپاتيت C شد
با انجام عمل جراحي كه مهندس بود به تدريج در حال بازگشت به زندگي طبيعي خود بود كه دو ماه بعد به طور ناگهاني دچار تب و لرز شديدي شد. در ابتدا تصور كرد اين بيماري مقطعي است اما با ادامهدار شدن آن موضوع مشكوك به نظر رسيد و وي به بيمارستاني كه عمل پيوند در آن انجام شده بود، مراجعه كرد اما در آنجا نوع بيماري تشخيص داده نشد و سرانجام پس از 45 روز سرگرداني به بيمارستان ديگري مراجعه كرد و در آنجا با انجام چند آزمايش اعلام شد وي به بيماري و C مبتلا شده است. از شنيدن اين خبر وحشتزده شد. نميدانست كه اين بيماري خطرناك از كجا آمده و گريبانش را گرفته است. آزمايشها چندين بار تكرار شد اما نتيجه يكسان بود. آزمايشهاي قبل از عمل پيوند نشان ميداد، از يك سال قبل از عمل تا روز جراحي بيماري و C نداشته است. بررسيهاي بيشتر از بيمارستان بقيهالله و پيگيريهاي بعدي اين احتمال را داد كه اين ويروس در جريان انجام عمل پيوند كليه به او منتقل شده است. به گفته برادر با قوت گرفتن اين احتمال شكايت اوليهاي از بيمارستان و آزمايشگاه وابسته به انجمن حمايت از بيماران كليوي به دادسراي جرائم پزشكي اعلام شد. با توجه به ارتباط موضوع به احتمال قصور پزشكي، كميسيون پزشكي تشكيل جلسه داد و پس از 6 ماه تحقيق زماني كه قصد اعلامنظر نهايي خود مبني بر مقصر بودن گيرنده كليه را داشت، مداركي به دست خانواده رسيد كه نشان ميداد كه پدر مرتضي كه بازنشسته يكي از سازمانهاست طي نامههاي مكرري كه به بيماري ايدز و هپاتيت C پسرش از سال 78 اشاره ميكرد، تقاضاي وام بلاعوض كرده است. بر اين اساس با ارائه اين مدرك به كميسيون پزشكي موضوع بهطور جدي مورد بررسي قرار گرفت. اين در حالي بود كه در آن مدت كه روزبهروز وضعيت جسمانياش وخيمتر ميشد، تحت چندين عمل جراحي قرار گرفت و بهرغم خارج كردن كليه بيمار، متاسفانه ويروس در تمام بدنش منتشر شده و به دستور پزشك معالج همسرش نيز براي اطمينان از سلامتي مورد آزمايش قرار گرفت اما جواب آزمايشها اميد به زندگي را از همسر جوان گرفت چراكه وي نيز به بيماري ايدز مبتلا شده بود. بدين ترتيب با تهيه مداركي مبني بر اينكه دهنده كليه به بيماري ايدز مبتلا بوده است، كميسيون پزشكي نظرش را تغيير داد. بنابراين پس از يك هفته از اين ماجرا پس از كشيده شدن پاي بيمارستان محل انجام عمل و آزمايشگاه مربوطه، اينگونه اعلام شد كه به احتمال فراوان، دهنده كليه) شخص ديگري را براي انجام آزمايشها اجير كرده است.
كميسيون پزشكي تشكيل جلسه داد
شهريورماه سال 86 كميسيون پزشكي تشكيل جلسه داد و در نهايت دو احتمال داد: 1-اشتباه تكنيكي آزمايشگاه مربوطه با توجه به چندين آزمايش صورتگرفته، عليرغم مثبت بودن برخي آزمايشها از جمله C و كه در سال 80 انجام شده غيرمحتمل است. 2 شخص ديگري را به جاي خود براي انجام آزمايشها اعزام كرده است كه با توجه به عدم وجود دستورالعمل خاص براي احراز هويت با مدارك شناسايي عكسدار براي انجام آزمايشهاي C و اين مساله بسيار محتمل است و اثبات اين مساله نياز به اثبات قضايي دارد.> 17 ماه از انجام عمل جراحي پيوند ميگذشت. در اين مدت تحت 6 عمل جراحي قرار گرفت. بيماري ايدز به خاطر پايين آوردن مقاومت بدن براي پذيرش عضو جديد بسيار سريعتر از شرايط عادي پيشرفت كرده بود. وضعيت بدني روز به روز بدتر ميشد تا اينكه زمستان سال گذشته وي جان باخت. با مرگ گيرنده كليه و اعلام نتيجه كميسيون پزشكي، بازپرس رضايي، رئيس شعبه ششم دادسراي جرائم پزشكي در اولين مرحله دستور دستگيري را صادر كرد. اين در حالي بود كه ادامه پيگيريها نشان داد 10 روز پيش از فوت حسين به دليل بيماري ايدز و هپاتيت C جان باخته است. بر اين اساس پدر مرتضي به عنوان كسي كه با اطلاع از بيماري پسرش براي پيوند اقدام كرده است، متهم شناخته و براي او دستور جلب صادر شد. برادر با بيان اينكه تلاش زيادي شد تا سرانجام اين متهم به دام افتاد، ادامه ميدهد: آزمايشها را انجام داده بهعنوان ديگر متهم اين پرونده تحت تعقيب است.>
در اين ميان اما پرسش اصلي خانواده از وزارت بهداشت است كه چرا براي انجام آزمايشهايي جهت استخدام، ازدواج، گواهينامه پايه يك رانندگي براي آقايان حتما بايد مامور يا ضابط قضايي در محل حاضر شود اما براي انجام آزمايش براي پيوند عضو اين كار انجام نميشود؟ پرسش ديگر آنها خطاب به انجمن حمايت از بيماران كليوي است. چرا با توجه به اينكه بيماري ايدز داشته و ظاهرا تحت نظارت مركز درماني در كرمانشاه بوده است، هيچگونه استعلامي درباره سوابق بيماري او نشده است؟
دهنده كليه تحت پوشش مركز بيماران خاص بود
ابوالحسن رضايي، بازپرس شعبه ششم دادسراي رسيدگي به جرائم پزشكي درباره اين پرونده به اعتماد ملي ميگويد: وي با اعلام اينكه دهنده و گيرنده كليه بر اثر بيماري ايدز جان باختهاند، تاكيد ميكند: با اعلام شكايت خانواده گيرنده كليه پس از چند ماه از انجام عمل، پزشكي قانوني پس از انجام تحقيقات در سال 85 اعلام كرد، با توجه به طبيعي بودن آزمايشهاي انجامشده قبل از عمل جراحي و مثبت بودن نتايج آزمايشهاي سال 80 دهنده كليه، انتقال بيماري و C كه از طريق پيوند كليه صورت گرفته است و با توجه به اينكه پاسخ آزمايشهاي مرتضي در تابستان 85 منفي بوده است، قصوري متوجه كادر پزشكي نيست. بازپرس رضايي تصريح كرد: به جاي او آزمايشها را انجام داده است، ادامه دارد. وي خاطرنشان ميكند: به گفته بازپرس شعبه ششم دادسراي رسيدگي به جرائم پزشكي، در پي وقوع اين حادثه تلخ، انجمن حمايت از بيماران كليوي براي انجام آزمايشها، فرمهاي عكسدار مخصوص را تهيه كرده تا ديگر شاهد چنين وقايع ناگواري نباشيم. وي با بيان اينكه به گيرنده كليه و همسرش كه در حال حاضر شرايط جسمي مناسبي ندارد، واقعا ظلم شده است، اضافه ميكند: پرونده پدر دهنده كليه با عنوان معاونت در قتل به دادگاه فرستاده شده است.
از مراجعهكنندگان پيوند كليه در اقدامي جديد احراز هويت ميشود
قاسمي رئيس انجمن حمايت از بيماران كليوي نيز با تاييد اينكه اين انجمن اقدامي جديد براي احراز هويت آزمايشدهندگان انجام داده است، درباره اين پرونده به اعتماد ملي ميگويد: متقاضي كليه بايد پيش از هرگونه اقدام مجوزي از پزشك مبني بر انجام آزمايشهاي مربوط به پيوند كليه داشته باشد. پس از طي مراحل اوليه و پيدا شدن شخصي براي اهداي عضو، آزمايشهاي اوليهاي از سوي اين انجمن براي مشخص شدن گروه خوني و تناسب نسوجي انجام ميشود تا مشخص شود عضو اهدايي متناسب با بدن گيرنده است. پس از آن اهداكننده به بيمارستان معرفي ميشود و به دستور پزشك آزمايشهاي تكميلي انجام ميشود. بيمارستان موظف است تمامي آزمايشهاي قبلي را مجددا كنترل كند. وظيفه اتاق عمل است كه آزمايشهاي و C را انجام دهد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه چرا از آزمايشدهنده احراز هويت نشده است، عنوان ميكند: كساني كه با دفترچه بيمه براي انجام آزمايش مراجعه ميكنند حتما احراز هويت ميشوند اما كساني كه به صورت آزاد درخواست آزمايش ميكنند احراز هويت نميشوند. بنابراين هر شخصي ميتواند با هر هويتي به صورت آزاد آزمايش انجام دهد. به دنبال اين حادثه انجمن حمايت از بيماران كليوي فرمهايي با مهرهاي مشخص و عكس آزمايشدهنده تهيه كرده و از مراجعهكنندگان احراز هويت ميكند. قاسمي بر مجهز بودن دستگاههاي آزمايشگاهي كه آزمايش دهنده كليه در آنجا صورت گرفته است، تاكيد ميكند و ميگويد: احتمال اينكه شخص ديگري به جاي دهنده كليه، آزمايشها را انجام داده بسيار زياد است چراكه امكان خطا در انجام آزمايشها وجود ندارد. رئيس انجمن حمايت از بيماران كليوي تصريح ميكند: تاكنون هيچگونه دستورالعملي براي احراز هويت براي انجام آزمايشها به ما اعلام نشده و اقدام جديد براي احراز هويت از سوي انجمن صورت گرفته است.
دستورالعمل احراز هويت به زودي ابلاغ ميشود
از سوي ديگر دكتر زارعنژاد مديركل روابط عمومي وزارت بهداشت نيز در اينباره ميگويد حادثه پيشآمده بسيار نادر است، پس از اين ماجرا، وزارت بهداشت دستورالعملي درخصوص احراز هويت مراجعهكنندگان براي اهداي عضو تهيه كرده و به زودي به تمام آزمايشگاهها ابلاغ ميشود. مديركل روابط عمومي وزارت بهداشت با اشاره به اينكه اين وزارتخانه خطاهاي احتمالي در انجام عمل يا آزمايشها را پيگيري ميكند، ميگويد: پيگيريهايي كه به وزارت بهداشت مربوط ميشود در حال انجام است. در اين مدت نيز با مراجعه شاكي پرونده، ملاقات حضوري با وزير بهداشت انجام و مقرر شد تا موضوع به سرعت پيگيري شود. به گفته دكتر زارعنژاد متاسفانه خلاء قانوني گاهي منجر به وقوع چنين اتفاقاتي ميشود. وي تصريح ميكند: در هيچيك از بيمارستانهاي دانشگاهي تاكنون چنين اتفاقي نيفتاده است و تمامي آزمايشها پس از احراز هويت مورد تاييد قرار ميگيرند. دكتر زارعنژاد با بيان اينكه هماكنون پيگيريهايي در مورد درمان همسر گيرنده كليه و فرزند خردسالش در حال انجام است، اضافه ميكند: فرزند متوفي هماكنون تحت پوشش مركز طبي كودكان است و وضعيت اشتغال و تامين هزينههاي درمان اين خانواده در حال پيگيري است.
مسوولان بيمارستان حاضر به پاسخگويي نشدند
اظهارات مديركل روابط عمومي وزارت بهداشت در حالي است كه همسر مبتلا به ايدز گيرنده كليه از مناسب نبودن امكانات در مركز طبي كودكان براي درمان فرزندش خبر ميدهد و ميگويد: به دليل مناسب نبودن رسيدگيها به فرزندم ناچار به انتقال او به بيمارستان ديگري شدم. تاكنون نيز اقدام جدي براي اشتغال من صورت نگرفته است و تمامي مخارج زندگي و درمان فرزندم را از طريق منابع مالي قبل از فوت همسرم پرداخت ميكنم و در اين زمينه در تنگنا هستم. هماكنون هيچگونه منبع درآمدي براي درمان خود و فرزندم ندارم و در اين مدت هيچيك از سازمانها كمكي به ما نكردهاند.خبرنگار اعتماد ملي پيگيري اين گزارش را با تمام مسوولاني كه به نوعي در جريان اين پرونده قرار داشتند، انجام داد. اين در حالي بود كه تماسها براي ارتباط با رئيس بيمارستان بقيهالله كه عمل جراحي پيوند كليه در آن مركز صورت گرفت، به نتيجهاي نرسيد و مسوولان اين بيمارستان حاضر به پاسخگويي در اين رابطه نشدند.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 441]
-
گوناگون
پربازدیدترینها