واضح آرشیو وب فارسی:فارس: هيلاري شكست را پذيرفت؛اوباما- مككين؛ 139روز تا كاخ سفيد - كاوه شجاعي
سناتور هيلاري كلينتون در آخرين ساعات ديروز با قدرداني از هوادارانش، تبليغات ستاد انتخاباتي خود را متوقف كرد و شكست را پذيرفت. با اعلام حمايت كلينتون از رقيب جوان همحزبياش باراك اوباما، پيكار اين سناتور جوان ايالت ايليونويز و جان مككين نامزد جمهوريخواهان براي راهيابي به كاخ سفيد رسما آغاز شد.اوباما اولين سياهپوستي است در تاريخ ايالات متحده كه به نامزدي يك حزب اصلي در انتخابات رياستجمهوري برگزيده شده است.
پرونده 18 ماه جدال شانهبهشانه و 57 رقابت در اردوگاه دموكراتها روزهاي يكشنبه و سهشنبه هفته گذشته با برگزاري آخرين رايگيري مقدماتي حزب در پورتوريكو، مونتانا و داكوتاي جنوبي بسته شد و سناتور اوباما با كسب اكثريت نمايندگان رايدهنده در مجمع ملي حزب (نمايندگان متعهد و نمايندگان ارشد) به عنوان نامزد نهايي حزب دموكرات مشخص شد. اوباما سهشنبهشب اعلام پيروزي كرد و هيلاري روز پنجشنبه در ايميل به هوادارانش اعلام كرد كه روز شنبه از صحنه رقابتها كنار ميكشد. در اردوگاه جمهوريخواهان سناتور جان مككين از ماهها پيش و پس از چند پيروزي قدرتمند و كناركشيدن رقبايش نامزد نهايي حزب محسوب شده و تبليغات عمومي را آغاز كرده بود.
از چندين هفته پيش كه اوباما با پيروزيهاي پياپي در رايگيريهاي مقدماتي در چندين ايالت مهم از لحاظ تعداد نمايندگان متعهد از هيلاري پيش افتاده بود، موج حمايت نمايندگان ارشد حزب از او آغاز شد. 80 درصد آنها پيش از شروع رايگيريهاي مقدماتي در ماه ژانويه حاميكلينتون بودند اما پيروزيهاي چشمگير اوباما باعث اين تغيير روند شد.
بر اساس قوانين انتخاباتي حزب دموكرات، هر نامزد در هر ايالت با توجه به راياي كه به دست آورده بود، بخشي از نمايندگان آن منطقه را از آن خود ميكرد و همين نمايندگان در رايگيري مجمع ملي حزب در تابستان (ماه آگوست) در دنور به همراه حدود 800 نماينده متشكل از روسايجمهوري و فرمانداران سابق و مقامات مهم ايالتي نامزد نامزد نهايي حزب را تعيين ميكنند.
انتخابات رياستجمهوري ايالات متحده پاييز آينده (چهارم آبانماه) برگزار ميشود و مردم ميان سناتور باراك اوباما و جان مككين يكي را برميگزينند.
ديدار خصوصي دو رقيب در واشنگتن
رقابت طولاني اوباما و كلينتون پس از پايان داستان به يك ديدار خصوصي در خانه سناتور دايان فينشتين، يكي از حاميان اصلي هيلاري منجر شد.
به گزارش سيانان، سناتور فينشتين اين دو را در سالن نشيمن تنها گذاشت؛ به گفته او او اين ديدار را توصيف كرد.
هيچكس ديگر در اتاق نبوده و هيچ جزئياتي از ديدار منتشر نشده است.
فينشتين روز جمعه به خبرنگاران گفت: و آنها ميخنديدند. همين!
صحبتهاي اوباما و هيلاري 9 شب آغاز شد و يكساعت طول كشيد. فينشتين گفت: هنوز معلوم نيست اوباما، هيلاري را به عنوان معاون خود انتخاب خواهد كرد يا نه. او در سخنراني پيروزياش به اين نكته اشاره كرد كه ممكن است از هيلاري در دولت آيندهاش بهره گيرد.
در طول رايگيريهاي مقدماتي مشخص شد كه حاميان كلينتون در ميان سفيدپوستهاي طبقه كارگر، لاتينتبارها، افراد سالمند و كمتر تحصيلكرده بيشتر از بقيه گروهها هستند و اوباما براي پيروزي به راي آنها نياز دارد اما از طرفي حضور هيلاري در تيم اوباما باعث كمرنگ شدن شعار او ميشود.
اين اولين ديدار دو نامزد دموكرات پس از اعلام پيروزي سهشنبه گذشته باراك اوباما در رقابتهاي مقدماتي و انتخابش به عنوان نامزد نهايي حزب در انتخابات رياستجمهوري پاييز آينده بود.
هيلاري روز پنجشنبه در نامهاي الكترونيكي خطاب به هوادارانش ضمن تشكر از آنها، اعلام كرده بود كه روز شنبه از صحنه رقابتها خداحافظي ميكند و تلاش خواهد كرد سناتور باراك اوباما وارد كاخ سفيد شود.
او در اين ايميل نوشت:
در اين ميان سران حزب دموكرات در كنگره و سنا و ايالتها از اوباما اعلام حمايت كردند.
مردم باراك و هيلاري را با هم ميخواهند
اكثريت دموكراتها معتقدند باراك اوباما بايد هيلاري كلينتون را به عنوان معاون خود انتخاب كند.
59 درصد از رايدهندگان ثبتنام كرده حزب دموكرات كه در نظرسنجي شبكه سيانان شركت كردهاند، ميگويند اوباما بايد هيلاري را به عنوان همراه انتخاباتياش برگزيند.
البته 43 درصد هم معتقدند اوباما بايد شخص ديگري را به عنوان معاون خود انتخاب كند. در آمريكا مردم در روز رايگيري به طور سنتي به رئيسجمهوري و معاون او همزمان راي ميدهند.
اين اولين نظرسنجي پس از اعلام پيروزي اوباما بر كلينتون بود. 60 درصد زنان و 46 درصد مردان با معاونت هيلاري موافق هستند و 51 درصد مردان با اين ماجرا مخالفت كردهاند.
به گزارش سيانان 60 درصد حاميان كلينتون ميگويند كه به اوباما راي خواهند داد و 17 درصد از آنها اعلام كردهاند كه به سناتور جان مككين راي ميدهند. 22 درصد دموكراتهاي حامي كلينتون ميگويند در صورتي كه او در انتخابات رياستجمهوري نامزد حزب نباشد اصلا در انتخابات شركت نميكنند.
در اين ميان هفتهنامه اكونوميست نوشت: حالا مردم آمريكا در معرض انتخابي كاملا روشن قرار گرفتهاند. اوباما يا مككين؟ سياستهاي اين دو نامزد تفاوتهايي بنيادين با يكديگر دارد و مردم در طول اين 5 ماه تفاوتهاي اين دو را بهتر متوجه خواهند شد. انتخاب مسير كشور حالا در دست مردم است.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 254]