تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848411059




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

2فرصت 5ماهه و 10ساله قالیباف به آلودگی هوا


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 2فرصت 5ماهه و 10ساله قالیباف به آلودگی هوا
ابتكار: در فضای بین‌المللی شرايط خوبي داريم!/ روز گذشته چهارمين همايش ملي مديريت آلودگي هوا و صدا در شرايطي در مركز همايش‌هاي بين‌الملل صدا و سيما برگزار شد
نویسنده : محمدرضا‌هاديلو 


روز گذشته چهارمين همايش ملي مديريت آلودگي هوا و صدا در شرايطي در مركز همايش‌هاي بين‌الملل صدا و سيما برگزار شد كه تمام كساني كه به نوعي در حفظ سلامت و پاكيزگي هوا نقش دارند گرد هم آمدند تا به تبادل اطلاعات بپردازند، البته تمام ميهمانان بزرگ و نامدار، كساني بودند كه طي 20 روزي كه هواي تهران زير فشار آلاينده‌ها رنگ سياهي به خود گرفته بود و پايتخت مي‌رفت تا آخرين نفس‌هايش را بكشد، هيچ برنامه قابل اجراي درستي ارائه نكردند و دست روي دست گذاشتند تا باد و باران به داد تهران رسيد.
در میان این ادعاها شاید از شهردار تهران بتوان بهتر چیزی را پذیرفت آنجا که  گفت: «بحث مقابله با آلودگي هوا بحثي سهل و ممتنع است. غصه من اين است كه موضوعي را كه ما مي‌خواهيم و مي‌توانيم، چرا نمي‌توانيم اجرا كنيم...» و  البته رئيس سازمان حفاظت محيط زيست هم به كلي‌گويي‌هاي هميشگي‌اش ادامه داد و عنوان كرد: «سال 2015 از جنبه‌هاي جهاني، سال محيط زيست بود و رئيس‌جمهور از ابتداي دولت بر آن تأكيد داشت و همواره مطرح شده است كه دولت يازدهم، دولت محيط زيست است و...» حرف‌هايي كه اگر براي مردم آب نداشت حتماً براي مسئولان نان خوبي دارد!
ديروز چهارمين همايش ملي مديريت آلودگي هوا و صدا ميهمانان ويژه‌اي داشت. معصومه ابتكار معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، محمدباقر قاليباف شهردار تهران، سيدحسن قاضي‌زاده‌هاشمي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و محمدهادي حيدرزاده مديركل حفاظت محيط زيست استان تهران گرد هم آمده بودند تا در مورد يكي از مهم‌ترين دغدغه ايرانيان و به خصوص پايتخت‌نشينان تصميم‌گيري كنند.  هر چند معاون آموزشي و تحصيلات تكميلي دانشگاه صنعتي شريف از پيوستن سازمان حفاظت محيط زيست و دانشگاه علوم پزشكي تهران به همايش ملي مديريت آلودگي هوا و صدا براي اولين بار خبر داد اما خروجي سه دوره قبل اين همايش نشان مي‌دهد خيلي نمي‌شود به خروجي اين گونه همايش‌ها دل‌خوش كرد.
 
حل مشكل آلودگي طي 5سال
«‌بحث مقابله با آلودگي هوا بحثي سهل و ممتنع است، غصه من اين است كه موضوعي را كه ما مي‌خواهيم و مي‌توانيم، چرا نمي‌توانيم اجرا كنيم. گويا برخي به دلايل متعدد نمي‌خواهند كاهش آلودگي هوا صورت گيرد.» اينها بخشي از صحبت‌هاي شهردار تهران بود كه ضمن اشاره به برنامه‌هاي شهرداري تهران براي كاهش آلودگي هوا و با تأكيد بر اينكه معتقدم موضوع آلودگي هوا قابل حل است، گفت: «اين مسئله طي دو دهه ايجاد شده است و در كمتر از يك دهه مي‌توان آن را حل كرد. مي‌توان طي 10 سال بر وضعيت آلودگي مسلط شد و طي پنج يا شش سال به وضعيت قابل قبولي رسيد.»قاليباف ادامه داد:«80 درصد آلايندگي تهران فقط از وسايل متحرك اين شهر اتفاق مي‌افتد. تنها 20 درصد آلايندگي ناشي از ساير منابع است. چطور مي‌توان گفت 40 درصد آلودگي ناشي از منابع خانگي است. در حالي كه طبق مطالعات دقيق ما منابع خانگي 2/2 درصد در انتشار آلودگي نقش دارند.
  شهردار تهران با بيان اينكه در زمينه آلودگي هوا همه مسئوليت دارند و با طرح‌هايي مانند زوج و فرد از در منزل نمي‌توان مشكل آلودگي هوا را حل كرد، گفت: «مشكل آلودگي هوا با سياسي‌كاري حل نمي‌شود درحالي كه منابع توليد آلاينده‌ها مشخص هستند و مصوبات قانوني نيز وجود دارد، اما نمي‌دانيم چرا اين مصوبات اجرايي نمي‌شود؟»
 
نگاه علمي را جايگزين نگاه سياسي كنيد
وزير بهداشت هم حرف‌هايش را با انتقاد از نگاه سياسي به مسئله مقابله با آلودگي هوا آغاز كرد و خواستار يك نگاه علمي به اين مسئله شد.
وی با بيان اينكه در كشور ما در حوزه آلودگي مشكلاتي وجود دارد، تصريح كرد: «اگر كار مقابله با آلودگي هوا به دست دانشگاهيان و غيرسياسيون سپرده شود، رسيدن به هواي پاك دست‌يافتني‌تر مي‌شود.» دکتر هاشمی با بيان اينكه بخش عمده‌اي از اين هزينه‌ها را مردم مي‌پردازند و بخشي را هم دولت مي‌پردازد، گفت: «هزينه‌هاي ناشي از آلودگي هوا سال به سال در حال افزايش است. تهران از نظر اقليمي داراي شرايط استثنايي و متأثر از شرايط و موقعيت خاصي است. چند شهر مهم دنيا نيز مشابه تهران هستند، اما با اقداماتي كه در آنها صورت گرفته، امروزه جزو پاك‌ترين شهرها محسوب مي‌شوند.» هاشمي با بيان اينكه روزانه چندين ميليون نفر در شهر تهران حضور داشته و در آن تردد كرده و آن را آلوده مي‌كنند و در اين شرايط قانون‌گريزي يكي از رويه‌هاي عادي ما شهروندان و ملاحظه‌گري بخشي از رويه عادي مديريت ما شده است، به حذف نشدن موتورسيكلت‌هاي كاربراتوري و از رده خارج كردن خودروهاي فرسوده و كنترل خودروهاي توليدي شركت‌هاي مختلف، به خاطر ترس از ايجاد مشكلات اقتصادي و معيشتي براي بخشي از جامعه اشاره كرد و اظهار كرد: «دستگاه‌هاي مختلف آلودگي هوا را به گردن يكديگر مي‌اندازند، اما ما يك حكومت هستيم و جدا از هم نيستيم، بنابراين بايد يكپارچه عمل كنيم چون كارنامه اين دولت به طور يكپارچه ديده و بررسي مي‌شود.»
 
در فضاي بين‌المللي شرايط خوبي داريم!
اما صحبت‌هاي رئيس سازمان حفاظت محيط زيست مثل هر دفعه سر و ته مشخصي نداشت و «آسمون ريسمون» كردن‌هاي ابتكار همه را دست خالي گذاشت.  معصومه ابتكار كه با سمت معاون رئيس‌جمهور صحبت مي‌كرد، با بيان اينكه بين 30 تا 35 ميليون هموطن ايراني تحت تأثير آلودگي هوا قرار دارند و آسيب‌هاي بهداشتي و هزينه‌هاي سنگيني به اقتصاد كلانشهرها تحميل مي‌شود، گفت: «امروز ما در شرايط اضطراري قرار داريم، البته امسال رهبر معظم انقلاب سياست‌هاي كلي محيط زيست را براي قواي سه‌گانه ابلاغ كردند و اين بسيار مهم بود. در اين سياست‌ها خط مشي كلي نظام مشخص مي‌شود و پشتوانه محكمي است و يك دلگرمي براي فعالان اين عرصه است چراكه مخاطب سياست‌هاي كلي محيط زيست تنها دولت نيست بلكه قواي سه‌گانه و آحاد مردم مخاطب اين سياست‌ها هستند.» با اين سخنان، رئيس سازمان حفاظت محيط زيست توپ را به زمين ديگر سازمان‌ها و نهاد‌ها انداخت و با خيال راحت به مباحثي پرداخت كه از آنها آبي براي ايرانيان گرم نمي‌شود.  ابتكار ادامه داد: «سال 2015 از جنبه‌هاي جهاني، سال محيط زيست بود و دو واقعه مهم در اين سال اتفاق افتاد. موضوع اول بحث سياست‌هاي توسعه پايدار بود كه رئيس‌جمهور از ابتداي دولت بر آن تأكيد داشت و همواره مطرح شده كه دولت يازدهم، دولت محيط زيست است و در اجلاسي كه در حاشيه مجمع عمومي نيويورك برگزار شد، رئيس‌جمهور تأكيد كرد برنامه ايران براي توسعه پايدار جدي است. علاوه بر اين در سال 2015 يك توافق بزرگ جهاني نيز داشتيم و 195 كشور جهان پس از دو سال تلاش پيرامون گرمايش زمين كه به آلودگي هوا نيز مربوط مي‌شود، براي كاهش انتشار گازهاي گلخانه‌اي توافق كردند.»
وي توضيح داد: «دولت از ابتدا در اين فرآيند نه تنها حضور داشت، بلكه نقش مهمي را نيز ايفا كرد و ايران براساس توانمندي بخش‌هاي مختلف وعده داده است تا سال 2030 انتشار گازهاي گلخانه‌اي را 4 درصد و در صورت رفع كامل تحريم‌ها و برقراري شرايط متعادل تا 8 درصد كاهش دهد.» به هرحال خانم رئيس از شرايط خوب ايران از جهت سياست‌هاي كلي و فضاي بين‌المللي عمومي خبرداد. اما نگفت چرا اينها به داد هواي ناسالم شهرهاي ايران نمي‌رسند و در زماني كه شاخص آلاينده‌هاي هواي تهران به بالاي 200 رسيده بود، ايشان كجا بود.
صحبت‌هاي مطرح شده در چهارمين همايش ملي مديريت آلودگي هوا و صدا نشان داد باز هم يك هزينه گزاف براي برگزاري همايشي صرف شد كه نمي‌توان به كمترين نتيجه از آن دل خوش كرد؛ صحبت‌هاي كلي و بي‌اثر كه نه مخاطبي داشت و نه سازمان و نهاد و وزارتخانه‌اي را هدف قرار مي‌داد، گواه اين ادعاست كه تا سال بعد و همايش پنجم «همين آش است و همين كاسه!»


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن