واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: حملات ویروسی یا میکروبی مهم ترین علت عفونت سینوس است. علاوه بر آلودگی هوا، انسداد، پولیپ بینی، عادت های مضر مانند سیگار کشیدن، ابتلا به هر نوع حساسیت، سیستم ایمنی ضعیف و... نیز از دلایل عمده این ناراحتی است.شکی نیست که می توانید از دارو استفاده کنید اما از بعضی از داروهای خانگی هم می توان بدون نگرانی استفاده کرد.
مقابله با سینوزیت افرادی که دچار مشکل سینوزیت هستند، باید در زمان تغییر فصول، بیشتر مراقب سلامت خود باشند. سوالی که پیش می آید این است که سینوس چیست؟ سینوس فضای توخالی پشت استخوان صورت است. این فضامعمولاً با هوا پر است.اگر به هر دلیل این فاصله با مایع مسدود شود، فرد دچار سینوزیت می شود. به همین دلیل، فرد احساس گرفتگی و درد در ناحیه بینی، سر و گونه ها می کند و نفس کشیدن برایش دشوار می شود.اما قبل از پرداختن به راه های درمان باید علت بروز این ناراحتی را بدانیم.حملات ویروسی یا میکروبی مهم ترین علت عفونت سینوس است. علاوه بر آلودگی هوا، انسداد، پولیپ بینی، عادت های مضر مانند سیگار کشیدن، ابتلا به هر نوع حساسیت، سیستم ایمنی ضعیف و... نیز از دلایل عمده این ناراحتی است.شکی نیست که می توانید از دارو استفاده کنید اما از بعضی از داروهای خانگی هم می توان بدون نگرانی استفاده کرد.
1.نمک دریایی و جوش شیرین:4 فنجان آب را به جوش بیاورید و بگذارید به دمای اتاق برسد. سپس یک قاشق مربا خوری جوش شیرین و نمک دریایی و 3 قطره روغن درخت چای و اوکالیپتوس و 5 قطره عصاره پونه کوهی به آن اضافه کنید و بینی را شست و شو دهید.
2.ترب کوهی:ترب کوهی می تواند خلط را کاهش دهد. مقدار کمی ترب کوهی رنده شده را به مدت چند دقیقه در دهان نگه دارید. وقتی مزه آن از بین رفت ، ترب را قورت بدهید .
3.پیاز:پیاز به دلیل داشتن خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی، انگل و قارچ را به طور موثری از بین می برد. همچنین گوگرد موجود در پیاز عفونت بینی را از بین می برد و آب ریزش بینی را متوقف می کند. برای درمان یک پیاز کوچک و خام را میل کنید و سپس یک لیوان آب ولرم را جرعه جرعه بنوشید .
4.روغن پونه کوهی:این روغن جزو بهترین داروهاست. خاصیت ضد باکتریایی آن در کاهش التهاب و آزردگی ناشی از عفونت سینوس موثراست. برای به دست آوردن نتیجه بهتر روزی دو بارمخلوطی از15 قطره روغن پونه کوهی را با آب مخلوط و مصرف کنید.
5.عصاره دانه انگور:اگر از مشکل مزمن سینوزیت رنج می برید ، این عصاره می تواند التهاب و آزردگی را تسکین دهد. عصاره دانه انگور یا به شکل مایع یا به شکل قرص موجود است که البته باید طبق دستور پزشک مصرف شود.
6. فلفل قرمز:کپساسین موجود در فلفل، از شکل گیری خلط دربینی جلوگیری می کند و درکاهش خلط مؤثراست. به طور منظم در برنامه غذایی فلفل قرمز مصرف کنید.
7.سیر:سیر بزرگ ترین دشمن خلط است زیرا سرشار از ترکیبات ضدعفونی کننده و ضد قارچی است. روزی 3-2 حبه سیر مصرف کنید تا محافظی در مقابل عفونت سینوس ایجاد شود. این روش می تواند مشکل سالانه سینوزیت را نیزحل کند.
8.روغن آویشن:بخور با روغن آویشن می تواند مسیر بینی را تمیز کند . بخور روزی 15 دقیقه به مدت 3-4 روز، می تواند خلط بینی و سینه را از بین ببرد.
9.مایعات بنوشید:نوشیدن آب کافی یکی از بهترین داروها برای رفع گرفتگی سینوس است.مصرف آب کافی علاوه بر تامین آب بدن خلط گلو و بینی را نیز کاهش می دهد .
مصرف سوپ یا چای داغ گیاهی نیز در این امر موثر است.
10.از مصرف لبنیات بپرهیزید:اگر به لبنیات حساسیت دارید ،مصرف آن در زمانی که سینوس ها عفونی می شود این مشکل را تشدید می کند.بنابراین، از مصرف شیر،ماست ،کره و ... پرهیز کنید تا فعالیت های مکررباکتری های مشکل زا متوقف شود.روزنامه خراساناخبار مرتبط:راههای درمان سینوزیت از منظر طب سنتیدارو گیاهی جهت بخور دادن درمان سينوزيتدرمان سینوزیت را عقب نیاندازید
دوشنبه 21 دی 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]