واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: وزیر بهداشت: مقابله با آلودگی هوا به دانشگاهیان سپرده شود وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در مساله مقابله با آلودگی هوا، ضرورت دارد که نگاه علمی به جای نگاه سیاسی حاکمیت داشته باشد.
۱۳۹۴ سه شنبه ۲۲ دي ساعت 11:58
به گزارش خبرنگار اجتماعی پانا، سیدحسن هاشمی در چهارمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا با بیان اینکه شهرنشینی و مدرنیته عوارضی دارد و آلودگی هوا بخشی از عوارض شهرنشینی است که دامنگیر همه کشورهاست، گفت: در بسیاری از کشورهای جهان آلودگی مشکلی جدی است و شهروندان از استنشاق هوای پاک محروم هستند. در کشور ما نیز در حوزه آلودگی مشکلاتی وجود دارد که اگر کار مقابله با آلودگی هوا به دست دانشگاهیان و غیرسیاسیون سپرده شود، رسیدن به هوای پاک دستیافتنیتر میشود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بنابر گزارشی از 1600 شهر در بیش از 90 کشور تنها 12 درصد از مردم از هوای مطلوب برخوردار هستند، گفت: بسیاری از مردم جهان در معرض آسیب و بیماری ناشی از آلودگی هوا قرار دارند.
وی افزود: تهران جزو آلودهترین شهرهاست که امیدوارم سال بعد در پنجمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا، بتوانیم بیماریها و آسیبهای جسمی و روحی، روانی و تبعات اقتصادی ناشی از آلودگی را ارائه دهیم. در حال حاضر بالغ بر چندین میلیارد برای این مساله هزینه میشود.
هاشمی در ادامه با بیان اینکه بخش عمدهای از این هزینهها را مردم میپردازند و بخشی را هم دولت میپردازد، گفت: هزینههای ناشی از آلودگی هوا سال به سال در حال افزایش است. تهران از نظر اقلیمی دارای شرایط استثنایی و متاثر از شرایط و موقعیت خاصی است. چند شهر مهم دنیا نیز مشابه تهران هستند، اما با اقداماتی که در آنها صورت گرفته، امروزه جزو پاکترین شهرها محسوب میشوند.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: در زمان قاجار، یکی از زیباترین نقاط ایران، در دامنههای البرز به عنوان پایتخت انتخاب شد. بعد از این اتفاق که تهران به مدیران و سیاستمداران تحویل داده شد، روند آلودگی هوا در این شهر ایجاد شد که در آن دوره کمترین میزان آلودگی ایجاد شده بود، اما از سال 53 یا 54، محیط زیست ایران و مرحوم تقی ابتکار، مساله آلودگی هوای تهران را مطرح کرده و پیشنهاداتی ارائه دادند.
وی با اشاره به اینکه مساله آلودگی هوا را دستگاههای مختلف به گردن هم میاندازند، گفت: روزانه چندین میلیون نفر در شهر تهران حضور داشته و در آن تردد کرده و آن را آلوده میکنند و در این شرایط قانونگریزی یکی از رویههای عادی ما شهروندان و ملاحظهگری بخشی از رویه عادی مدیریت ما شده است.
هاشمی با بیان اینکه حذف موتورسیکلتهای کاربراتوری، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و کنترل خودروهای تولیدی شرکتهای مختلف، به خاطر ترس از ایجاد مشکلات اقتصادی و معیشتی برای بخشی اتفاق نمیافتد، گفت: دستگاههای مختلف آلودگی هوا را به گردن یکدیگر میاندازند، اما ما یک حکومت هستیم و جدا از هم نیستیم. بنابراین باید یکپارچه عمل کنیم چون کارنامه این دولت به طور یکپارچه دیده و بررسی میشود.
وزیر بهداشت افزود: تصمیماتی در دولت برای کاهش آلودگی هوا گرفته شده که اگر دستگاههای مختلف حداقل 10 درصد آن را در سال اجرا کنند، موفقیت بزرگی کسب میشود، لذا باید عزم جدی در مساله کاهش آلودگی هوا ایجاد شود و بدون فرافکنی با مسوولیتپذیری برای رضای خدا و سلامت مردم تلاش صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: پیشتر نشان دادیم که میتوانیم در کاهش سرب تبدیل موتورهای کاربراتوری به انژکتوری، ارتقای کیفیت بنزین به موفقیتهایی دست یابیم، بنابراین همه اینها به خاطر تصمیماتی است که گرفته شد و امروز هم میتوان با اتخاذ تصمیمات مهم، به کاهش آلودگی هوا نائل آمد، اگرچه این امر سخت است اما شدنی است. وزیر بهداشت تصریح کرد: زمانی شهرها 70 روز در سال را دچار ریزگردها بودند ولی امروزه این عدد به 20 روز کاهش یافته است و امیدواریم روزی همایش مدیریت ملی آلودگی هوا و صدا تبدیل به جلسهای برای گزارش عملکرد مسوولان در حوزه مقابله با آلودگی هوا شود و قوانین وضع شده به اجرا در آید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]