تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خدا داناست به هر رازى كه مردم در دل نهان داشته اند، و به نجواى آهسته رازگويان و به هر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854262231




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روایت ۴ دهه‌ تولید و واردات دارو


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
روایت ۴ دهه‌ تولید و واردات دارو
روایت ۴ دهه‌ تولید و واردات دارو استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی ایران با تشریح فعالیت‌های دارویی از سال ۱۳۴۸ تاکنون گفت: اگر ارتباطات سیاسی روان شود باعث می‌شود بازار دارویی ایران جای امنی برای سرمایه‌گذاری‌ کشور‌های چند ملیتی شود.


به گزارش فرهنگ نیوز، غلامحسن نیک‌نژاد استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی ایران است. وی فعالیت دارویی خود را از سال 1348 شروع کرد، مسئولیت اجرایی نیک‌نژاد از سال 1358 به عنوان معاون دارویی، غذایی و آزمایشگاهی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور ( بهداری وقت) در کابینه انقلاب شروع شده است. با وی گفت‌و‌گویی انجام داده‌ایم که در زیر می‌خوانید:

امنیت ملی و خودکفایی دارویی تا چه میزان با هم ارتباط دارند؟

نیک‌نژاد: حساسیت مسائل مربوط به بخش دارویی کشور در نظام سلامت همیشه مسئله‌ای مهم بوده است. چون دارو قسمت انتهایی درمان است. بعد از تمام کارهایی که پزشک برای بیمار انجام می‌دهد در نهایت نوبت به دارو می‌رسد که امر درمان به وسیله آن انجام می‌شود. در زمان فعالیت من نیز همین موضوع سبب شد که مسئولان دارویی کشور اهمیت زیادی برای موضوع دارو قایل باشند و همین شد که از وزارت بهداری وقت درخواست کردند که تغییرات و تحولی در نظام دارویی به وجود آید.

همان‌طور که در حال حاضر نیز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور تلاش دارد با بودجه‌هایی که در اختیارشان است زمینه‌ساز خودکفایی دارویی شود. به گونه‌ای که در دولت آقای روحانی، مردم دغدغه دارو نداشته باشند. در زمان فعالیت ما نیز به همین گونه بود. امر دارو بزرگ‌ترین خدمت بود.در آن زمان چالشی که در نظام سلامت وجود داشت این بود که شرکت‌های چندملیتی حاکمیت دارو را در دست داشتند.

بنابراین در حوزه دارو بدون هماهنگی با این شرکت‌ها نمی‌شد امنیت را به وجود آورد. دغدغه‌ای که وجود داشت این بود که سیاست‌گذاری و اجرای تولید، واردات و توزیع دارو به صورت ملی صورت بگیرد. آن زمان هنوز مجلس شورای اسلامی شکل نگرفته بود. از همین رو، این طرح را در شورای انقلاب مطرح کردیم که در نهایت مصوب شد و ما توانستیم نظام دارویی جدید را که به نام ژنریک معروف است، پایه‌گذاری کنیم.

مسئله امنیت ملی و خودکفایی دارویی بسیار حساس است. با شناخت و مطالعه‌ای که روی نظام سلامت کشور‌های دیگر داشته‌ام می‌توانم بگویم که یکی از بزرگ‌ترین مسائلی که سبب ایجاد نارضایی مردم می‌شود کمبود یا نبود دارو است. این موضوع طوری به دولت‌ها فشار می‌آورد که در بسیاری از مواقع منجر به استیضاح وزیر می‌شود و حتی در تاریخ داشته‌ایم مواردی که سیستم اجرایی را به کل تغییر داده است.

در حال حاضر نیز باید به گونه‌ای عمل کنیم که به خودکفایی دارویی دست پیدا کنیم تا مردم دغدغه سلامت نداشته باشند. انتهای موضوع سلامت، دارو است و اگر در حوزه دارو امنیت وجود نداشته باشد مردم با مشکل مواجه می‌شوند.

 تولید داروهای استراتژیک و خاص در کشور از چه جایگاهی برخوردار است و به عقیده شما چه راهکارهایی می‌تواند سبب توسعه این حوزه شود؟

نیک‌نژاد: همان‌طور که مسلم است بحث دارو با گذشت زمان پیچیدگی‌های خاص خود را پیدا کرده است. در زمان فعالیت ما اغلب دارو‌ها به دو دسته آنتی‌بیوتیک‌ها و مُسکن‌ها تقسیم‌بندی می‌شدند که برای تهیه و تولید هر کدام توانستیم تا حد قابل قبولی کارخانه‌های مختلفی را راه‌اندازی کنیم، اما با گذشت زمان و تغییر بیماری‌های عفونی به بیماری‌های مزمن، نیاز به دارو‌های خاص بیش‌تر شده است. یعنی اکنون بیش‌تر نیازمند دارو‌های نوترکیب هستیم.

در همین راستا مسئولان اجرایی کشور طی 10 سال گذشته سیاست‌گذاری‌های خاصی را داشته‌اند تا بتوانیم در این زمینه نیز موفق عمل کنیم. موضوع دارو‌های خاص فقط به داروساز مرتبط نیست، بلکه گروهی از نخبگان و دانشمندان باید دور هم جمع شوند تا بتوانند دارو‌های خاص تولید کنند.

اول از همه در بحث تولید این دارو‌ها با ترکیب‌های خاص و مشکلی روبه‌رو هستیم که شبیه به دارو‌های ساده نیستند و همین امر سرمایه‌گذاری‌های بزرگی را طلب می‌کند. خوشبختانه در حال حاضر دانشمندان بزرگ رشته‌های داروسازی، داروسازی صنعتی و سایر رشته‌ها که داخل کشور هستند به صورت یک مجموعه متحد تلاش کرده‌اند و توانسته‌اند یک سری از دارو‌های خاص را با قیمت مناسب تولید کنند. لازم است هماهنگی‌ میان فعالان این صنعت بیش‌تر شود. همچنین ارتباط میان دانشگاه و صنعت نیز گسترش یابد.

خوشبختانه داروهایی که امروزه جایگزین داروهای خاص می‌شوند رو به افزایش هستند. امیدواریم با کمک سیاست‌های جدیدی که تدوین می‌شود، همکاری مشترک با کشور‌های تولیدکننده این دارو‌ها به گونه‌ای صورت بگیرد که نتیجه نهایی آن تشکیل یک کمیته مشترک میان کارخانه‌های داخل و خارج باشد. این کمیته باید به گونه‌ای عمل کند که دارو در داخل تولید شود و در نتیجه بعد از آن بتوانیم این دارو‌ها را حتی به کشور‌های مجاور نیز صادر کنیم.

 به عقیده شما مهم‌ترین مشکل و چالش صنعت داروسازی چیست؟

نیک‌نژاد: در حال حاضر بزرگ‌ترین دغدغه، تامین بعضی از مواد اولیه است. نیاز‌های خاصی که از خارج کشور تامین می‌شود. البته این مشکل به دلیل وجود تحریم‌ها به وجود آمده بود که رفته رفته در حال حل شدن است. در دوره تحریم، ارتباط برقرار کردن با کشور سازنده مواد اولیه کار بسیار سختی بود و سرمایه‌های بسیار زیادی را طلب می‌کرد؛ همین امر هم باعث شد قیمت دارو افزایش چشمگیری داشته باشد.

اگر تحریم‌ها به صورت کامل حذف شوند و تولید‌کننده‌ها بتوانند به راحتی با هم در ارتباط باشند مشکل‌های حوزه دارو نیز برطرف می‌شود. اگر ارتباطات سیاسی نیز به همین شکل روان شود باعث می‌شود بازار دارویی ایران جای امنی برای سرمایه‌گذاری‌ کشور‌های چندملیتی شود.

در صورت انجام این اقدامات حتی آن دسته از دارو‌های خاص که به سختی به دست می‌آیند نیز به راحتی داخل کشور تولید می‌شوند و دانشمندان ما نیز با تولید آن آشنایی پیدا می‌کنند. این موضوع در آینده از نظر امنیتی نیز مشکلات ما را برطرف می‌کند.

منبع: تسنیم


94/10/22 - 07:26 - 2016-1-12 07:26:29





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن