تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816295073




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

2 میلیون سالمند در فقر مطلق به سر می‌برند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 2 میلیون سالمند در فقر مطلق به سر می‌برند
معاون رئيس‌جمهور: سالمندان ما نمي‌دانند روزي به نام آنها در تقويم بين‌المللي نامگذاري شده تا پيگير مطالبات خود شوند!/ چندي پيش آماري در مورد سالمندان و نحوه امرار معاش آنها منتشر شد كه حكايت از زندگي سخت آنها در شرايط فعلي و با اين وضع گراني بازار و ركود اقتصادي داشت.
نویسنده : محمد‌رضا هاديلو 


چندي پيش آماري در مورد سالمندان و نحوه امرار معاش آنها منتشر شد كه حكايت از زندگي سخت آنها در شرايط فعلي و با اين وضع گراني بازار و ركود اقتصادي داشت. براساس گزارش‌ها از جمعيت 6 ميليوني سالمندان كشور حدود 2 ميليون نفر در فقر به سر مي‌برند و هيچ‌گونه درآمدي ندارند. موضوعي كه شايد تصور آن خيلي دور از ذهن نبود، به خصوص وقتي در دهه 70 پيوسته از ايران به عنوان جوان‌ترين كشور دنيا نام برده مي‌شد و از مسئولان و دولتمردان خواسته مي‌شد تا برنامه‌اي براي بهره‌مندي از اين پتانسيل عظيم و هدايت آن در مسير درست ارائه كنند. حالا بعد از گذشت دو دهه و در شرايطي كه دولت حاكم نتوانسته به وعده‌هايش عمل كند و ركود اقتصادي و گراني بازار را در بر گرفته است، اولين فشارها استخوان‌هاي سالمندان را در هم مي‌شكند و زندگي را براي اين قشر سخت و سخت‌تر مي‌كند.
«يك ميليون و ۵۰۰ هزار تا ۲ميليون سالمند نيازمند تحت پوشش هيچ نهاد حمايتي و رفاهي مثل خدمات بازنشستگي، كميته امداد امام (ره) و بهزيستي قرار ندارند.»
اينها آماري است كه چندي پيش رئيس دبيرخانه شوراي ملي سالمندان بهزيستي كشور اعلام كرد و گفت: «براساس برآوردها تقريباً 4ميليون و 400هزار سالمند در كشور متأهل بوده و تعداد زيادي نيز به‌رغم اينكه بالاي 65 سال دارند، هنوز شاغل هستند.»
البته فريد براتي‌سده در شرايطي اين مطالب را عنوان مي‌كرد كه رئيس سازمان بهزيستي قبل از او گفته بود تعداد افرادي كه در سال 91در جامعه شهري زيرخط فقر بودند 30درصد و در جامعه روستايي 40درصد است كه اگر همين آمار را مبنا قرار دهيم از تعداد 2ميليون سالمند نيازمند حداقل 30درصد زير خط فقر مطلق قرار دارند.
بر همين اساس، رئيس دبيرخانه شوراي ملي سالمندان بهزيستي كشور با اشاره به آخرين آمار سالمندان در كشور گفت: «براساس آخرين سرشماري صورت گرفته در كشور بيش از 6ميليون و 159هزار و 767نفر سالمند تا سال 90در كشور سرشماري شده‌اند كه با گذشت چهار سال از اين سرشماري به اين تعداد افزوده شده و پيش‌بيني مي‌شود در سال1403جمعيت سالمندان كشور به بيش از 26ميليون نفر برسد.»
    
نيمي از افراد تحت پوشش امداد سالمندند
شيب سالمندي در حالي در ايران شدت و سرعت بيشتري به خود گرفته است كه از جمله معضلات فعلي گروه سالمند فقر معيشتي عنوان مي‌شود.
روز گذشته معاون حمايت و سلامت خانواده كميته امداد با اشاره به اينكه يك ميليون و ۴۴۲ هزار سالمند از حمايت‌هاي اين نهاد بهره‌مند مي‌شوند، گفت: «بيش از ۴۲ درصد از مددجويان تحت حمايت اين نهاد را سالمندان تشكيل مي‌دهند.»
علي‌محمد ذوالفقاري با بيان اينكه سالمندي دوره‌اي حساس از زندگي است كه بايد توجه جدي به اين مرحله از زندگي صورت گيرد، افزود: «با توجه به رشد جمعيت سالمندي كه به دليل كاهش مواليد و افزايش اميد به زندگي در كشور با آن مواجه هستيم، مديريت قوي همراه با برنامه‌ريزي در اين زمينه لازم و ضروري به نظر مي‌رسد.»  جمعيت سالمندان تنها معضل ديگري است كه دنياي سالمندان را تهديد و مشكلات را براي اين گروه دو‌چندان مي‌كند.
بر پايه گزارش‌هاي كميته امداد، متأسفانه در حال حاضر 58 درصد از سالمندان تحت پوشش اين كميته به تنهايي زندگي مي‌كنند و تنهايي آنها آسيب‌ها و تهديدهاي جدي براي‌شان ايجاد مي‌كند. بر همين اساس كارشناسان معتقدند اگر ارتباط سالمند با خانواده و جامعه دچار اختلال بشود، سلامت جسمي و رواني او به خطر مي‌افتد و آغاز بروز مشكلات جسمي و بيماري‌هاي گوناگون در سالمند خواهد بود.
در همين راستا معاون حمايت و سلامت خانواده كميته امداد نيز با اشاره به اينكه بيش از 6 ميليون نفر جمعيت سالمند در كشور زندگي مي‌كند، تأكيد كرد: «اكنون 25 درصد از جمعيت سالمند كشور تحت پوشش خدمات حمايتي كميته امداد قرار دارد به طوري كه اين رقم، جمعيت سالمندان فقير و نيازمند كشور را شامل مي‌شوند.»
    
سالمندان از بازار گريزانند
گراني صداي همه را درآورده و وعده‌هاي بي‌اثر دولت به مردم مي‌رود كه اميدها را به نا اميدي تبديل كند. دولت از مهار تورم و رونق بازار مي‌گويد و سازمان‌ها از نداشتن بودجه و عدم توانايي حمايت از زيرمجموعه‌هاي‌شان. با گذري در بازار به راحتي مي‌توان فهميد كه قدرت خريد مردم به شدت پايين آمده و در اين بين سالمندان كه در بهترين حالت از حقوق بازنشستگي برخوردارند، فشار عظيمي را متحمل شده‌اند. حال مي‌شود وضعيت سالمنداني را كه نه منبع درآمدي دارند و نه از طرف سازمان و نهادي حمايت مي‌شوند، درك كرد.
آمارها نشان مي‌دهند ‌60درصد از سالمندان تحت پوشش كميته امداد را زنان تشكيل مي‌دهند كه اكثر اين افراد به صورت تنها زندگي مي‌كنند، ضمن اينكه 41 هزار سالمند تحت پوشش اين كميته نيز زمينگير و نيازمند به توجه و مراقبت جدي هستند.
بر همين اساس استان خراسان رضوي با 166هزار جمعيت سالمندي پيرترين استان كشور است و استان‌هاي فارس، سيستان و بلوچستان و گيلان در رده‌هاي بعدي قرار دارند. كمترين تعداد جمعيت سالمندي نيز مربوط به استان‌هاي سمنان، البرز، يزد و قم است.
    
پوزخند معاون رئيس‌جمهور به سالمندان
با اين اوصاف و در اين آشفته‌بازار، زنانه شدن سالمندي هم مي‌رود كه به معضلي جديد تبديل شود.  همين چند ماه پيش بود كه معاون امور زنان و خانواده رئيس‌جمهوري در نشست «بررسي وضع زنانه شدن سالمندي» گفت كه سن سالمندي زنان در سال‌هاي اخير، دو ‌سال كم شده و از ٦٠ سال به ٥٨ سالگي رسيده است.  اما آنچه كه اين خبر را ويژه مي‌كرد، اين بود كه سالمندي در شرايطي در ايران در حال زنانه شدن است كه فقر هم به آن سنجاق شده و با اين حال شهيندخت مولاوردي به جاي ارائه راهكار و برنامه‌هاي دولت براي حمايت از سالمندان گفت: «سالمندان ما نمي‌دانند كه روزي به نام آنها در تقويم بين‌المللي نامگذاري شده است و مي‌توانند از اين روز در پيگيري مطالبات خود استفاده كنند. سازمان بين‌المللي كار در آماري آورده است كه بيش از نيمي از جمعيت ٦٥‌سال به بالا كه حدود ٣٠٠‌ميليون در سراسر جهان هستند از مراقبت‌هاي بلندمدت محرومند!» در‌سال ١٣٣٥ به ازاي هر ١٠٠زن سالمند ١١١ مرد سالمند، در‌سال ٨٥ به ازاي هر ١٠٠ زن سالمند ١٠٤ مرد سالمند و در‌سال ٩٠ به ازاي هر٩٦ مرد سالمند ١٠٠ زن سالمند وجود داشتند كه حكايت از افزايش تعداد زنان سالمند دارد.
كاش معاون امور زنان و خانواده رئيس‌جمهوري مي‌دانست از مجموع يك ميليون سالمند فاقد درآمد ايراني، 13 هزار نفر مجهول‌الهويه بوده و تنها 21 هزار نفر از اين تعداد شناخته شده و تحت حمايت قرار گرفته‌اند.  آن وقت به خودش اجازه نمي‌داد تا اين قشر عظيم را كه عمر مفيدشان را در راه اعتلاي كشور هزينه كرده‌اند، به يك روز در تقويم براي پيگيري مطالباتشان حواله كند.
وضعيت سالمندان آنقدر اسفبار است كه بسياري از شاغلان حتي از تصور اينكه روزي به اين سن خواهند رسيد هم مي‌ترسند.
بررسي‌هاي نشان مي‌دهد جمعيت كشور در حال پير شدن است و در اين راستا نه تنها توجهي از سوي برنامه‌ريزان ديده نمي‌شود بلكه معضلات پنهان و پيداي سالمندي گريبانگير نسل بعد نيز خواهد شد. از جمله اينكه در سراشيبي پير شدن جوانان امروز، سالمندان فردا بيش از سالمندان امروز متأثر از خلأهاي برنامه‌ريزي فعلي خواهند شد و برخي پيش‌بيني‌ها گواه اين موضوع است كه سالمندي سخت و پر از تلاطمي در انتظار آنها است.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن