تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):از شوخی (بی مورد) بپرهیز، زیرا که شوخی نور ایمان تو را می برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817026897




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پنج خطر جدی ژئوپلتیک جهان در 2016


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
پنج خطر جدی ژئوپلتیک جهان در 2016




آغاز سال جدید میلادی با مناقشه میان عربستان سعودی و ایران و همچنین سقوط بازارهای مالی در چین، خبر از سالی سخت می‌دهد.





فرادید: آغاز سال جدید میلادی با مناقشه میان عربستان سعودی و ایران و همچنین سقوط بازارهای مالی در چین، خبر از سالی سخت می‌دهد.

اما گروه اوراسیا، که یک موسسۀ مشاورۀ ریسک سیاسی است، معتقد است که مهمترین خطری که جهان را در سال 2016 تهدید می‌کند، مخدوش شدن رابطه‌ای است که برای چند دهه سنگ بنای ثبات جهانی بوده است.
 
اتحاد پوچ 

شراکت قدرتهای دو سوی اقیانوس اطلس، مهمترین اتحاد جهان برای نزدیک به 70 سال بوده است. اما اکنون این اتحاد از هر زمان دیگری ضعیف‌تر و کم‌تاثیرتر است. ایالات متحده دیگر نقشی مهم در هیچ یک از اولویتهای اصلی اروپا ایفا نمی‌کند. ادامۀ مداخلۀ روسیه در اوکراین و مناقشه در سوریه، اختلافات میان آمریکا و اروپا را آشکار خواهد کرد. در حالی که مسیر اروپا و آمریکا از هم جدا می‌شود، کسی نخواهد بود که بتواند نقش آتش‌نشان را بازی کند و در چنین شرایطی، درگیری‌های بین‌المللی به خصوص در خاورمیانه، بدون مانع تشدید خواهند شد.
 
یک اروپای بسته 

در سال 2016، یک تضاد اساسی میان اروپای باز و اروپای بسته، ظهور خواهد کرد و ترکیبی از نابرابری، پناهجویان، تروریسم و سیاستهای فرقه‌ای، چالشی بی‌سابقه‌ را پیش روی اصولی که اتحادیۀ اروپایی بر مبنایشان بنا شده، قرار خواهد داد. سیاست مرزهای باز اروپا به خصوص متحمل فشار شدید خواهد شد و در این میان این خطر هم وجود دارد که بریتانیا تصمیم به ترک اتحادیۀ اروپا بگیرید. اقتصاد اروپا در سال 2016 خود را حفظ خواهد کرد، اما معنای گسترده‌تر و بافت اجتماعی این قاره، نه.
 
جای پای چین 

هرگز کشوری با توسعۀ سیاسی و اقتصادی متوسطی در حدواندازه‌های چین، نتواسته به اندازۀ این کشور جای پایی به این عظمت از خود به جای بگذارید. امروزه، چین تنها کشوری در این حد و اندازه است که یک استراتژی اقتصادی جهانی دارد. امسال، درک این موضوع که چین مهمترین و در عین حال نامطمئن‌ترین محرک مجموعه‌ای از تحولات جهانی است، به صورت فزاینده ذهن دیگر بازیگران بین‌المللی را که خود را برای این موضوع آماده نکرده بودند، مشوش خواهد کرد. آنها نمی‌توانند اولویتهای چین را درک کنند یا با آنها کنار بیایند و از این رو نمی‌دانند که بایستی چه واکنشی نشان دهند.
 
داعش و "دوستان" 

داعش قدرتمندترین سازمان تروریستی جهان است که از نیجریه گرفته تا فیلیپین، برای خود پیروان و مقلدانی دارد. اما واکنش بین‌المللی به ظهور آن ناکافی، نامناسب و دچار تضاد اهداف بوده است. در سال 2016، مشخص خواهد شد که این مشکل حل نشدنی است و داعش و دیگر سازمانهای تروریستی علاقمند به اهداف آن، از این امر به نفع خود سود خواهند جست. آسیب‌پذیرترین کشورها در مقابل داعش، اولاً کشورهایی هستند که این گروه دلایل روشنی برای هدف قرار دادنشان دارد (نظیر فرانسه، روسیه، ترکیه، عربستان سعودی و ایالات متحده) و ثانیاً کشورهایی که بخش بزرگی از مسلمانان سنی‌شان با جمعیت کشور عجین نشده‌اند (نظیر عراق و لبنان).
 
درگیری‌های عربستان سعودی 

شاهنشاهی عربستان سعودی امسال با خطر فزایندۀ بی‌ثباتی دست به گریبان خواهد بود و انزوای فزایندۀ ژئوپلتیک آن باعث خواهد شد که در سراسر خاورمیانه پرخاشجویانه‌تر رفتار کند؛ نمونۀ این موضوع را در همین ماه اول سال 2016 شاهد بود. تهدید ناشی از اختلاف در داخل خانوادۀ سلطنتی سعودی رو به فزونی است و سناریوی یک مناقشۀ درونی علنی، که پیش از به سلطنت رسیدن سلطان سلمان غیرقابل تصور می‌نمود، امروز از هر روزی به واقعیت نزدیکتر است. منبع اصلی اضطراب خارجی سعودی‌ها، ایران، رقیب منطقه‌ای اوست که زودی از شر تحریم‌ها خلاص خواهد شد. حال که ایران آشکارا واکنشی خصمانه نسبت به اعدام روحانی سرسناش شیعه توسط عربستان نشان داده، انتظار می‌رود که جنگ نیابتی میان این دو در سوریه، یمن و سایر نقاط منطقه تشدید شود.







تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن