واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دولت را با عزل و نصبهای بی مورد وارد حاشیه نکنید
روزهاي منتهي به انتخابات با نزديك شدن به اسفندماه و داغ شدن مناظرات انتخاباتي و البته اعلام صلاحيت كانديداها با حساسيت بيشتري از سوي گروهها و نهادهاي نظارتي و همچنين مردم دنبال ميشود...
نویسنده : مهدي پورصفا
روزهاي منتهي به انتخابات با نزديك شدن به اسفندماه و داغ شدن مناظرات انتخاباتي و البته اعلام صلاحيت كانديداها با حساسيت بيشتري از سوي گروهها و نهادهاي نظارتي و همچنين مردم دنبال ميشود و از سوي ديگر هم دولت به عنوان قوه مجريه و برگزاركننده اصلي انتخابات نقشي مهم و غيرقابل انكار در برگزاري يك انتخابات شكوهمند بر عهده دارد. در انتخابات مجلس برخلاف انتخابات رياست جمهوري، تحولات حوزههاي محلي اهميت بيشتري دارد و از همين رو عملكرد استانداريها و فرمانداريها به خصوص در شهرهاي كوچك ميتواند به نفع يا عليه يك نامزد خاص تعبير شود. البته در اين ميان عملكرد دولتها در برگزاري انتخاباتهاي مختلف همواره سازنده بوده است و مقام معظم رهبري نيز در سخنراني اخير خود در جمع ائمه جمعه بر اين نكته تأكيد كردهاند. رهبر انقلاب چارچوب قوانين، مراقبت همه دستاندركاران انتخابات و رعايت مسئولان دولتي و غيردولتي در همه دورهها را از جمله علل سلامت انتخابات دانستند و افزودند: برخي دولتها 180 درجه با هم تفاوت داشتهاند اما رفتار همه آنها در عرصه انتخابات درست و انتخابات سالم بوده است و انشاءالله اين دوره نيز چنين خواهد بود.
جابهجايي مديران و باز شدن راه شايعه
با اين وجود و اطمينان به اين مسئله كه سيستم رأيگيري در ايران به گونهاي است كه در آن امكان تقلب وجود ندارد، دولت نيز بايد از اقداماتي كه امكان ايجاد شبههاي ولو ناچيز را در حوزه انتخابات ايجاد كند، خودداري كرده و از ورود احتمالي برخي مديران خود به عرصه انتخابات پرهيز كند.
يكي از مواردي كه ميتواند سبب ايجاد شائبه دخالت دولت در روند انتخابات شود، جابهجايي ناگهاني برخي از مديران مهم و كليدي در مناصب گوناگون به خصوص حوزههايي است كه به طور مستقيم با بحث انتخابات سر و كار دارند.
شايد رجوعي به حافظه تاريخي به خوبي اين نكته را نشان دهد كه بحث بر سر انتخاب معاون سياسي وزير كشور چه جار و جنجال بيهودهاي را ايجاد كرده بود. شايد چيزي كه بيش از همه بر اين جنجال ميافزود دخالت برخي افراد در خارج از مجموعه دولت در اين انتصاب بودند.
اين آش به قدري شور شد كه حتي غلامعلي رجايي، مشاور رسانهاي رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در همايشي به اين مطلب اشاره كرد و نوشت: دولت روحاني بايد بداند دولتي است كه بر اساس تغيير به آن رأي داده شده و مردم نميپذيرند كه به خصوص در مورد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و وزارت كشور با نيروهاي طرفدار دولت با تمسخر رفتار شود.
البته اين مسئله در مورد انتصاب استانداران نيز تكرار شده بود و حتي وزير كشور در خصوص انتصاب استاندار خراسان رضوي و بركناري استاندار قبلي به اين نكته اشاره كرده بود كه فشار برخي جريانات در داخل اين استان سبب شد استاندار قبلي بركنار شود و استاندار جديدي براي اين استان انتخاب شود.
تفاوتي كه اين بار در انتصابات قبلي وجود دارد، اين است كه تسليم شدن دولت در مقابل برخي فشارها براي تغيير در مجموعه دولت هزينه سنگينتري را براي نظام خواهد داشت، چرا كه مسئله خواهناخواه به انتخابات و حواشي آن گره خواهد خورد.
فضاي غبارآلود بركناري معاون استانداري تهران
اخيراً يكي از معاونين استانداري تهران از سوي وزير كشور بركنار و شخص ديگري به جاي وي منصوب شد. البته تغيير در هر سيستم دولتي جزو ذات كار دولتي محسوب ميشود و نميتوان به آن خرده گرفت، اما چنين تغييري درست در آستانه انتخابات تنها برخي شبهات را دامن ميزند. كما اينكه اين تغيير ميتوانست در زمان ديگري و با هزينه كمتر و البته با حواشي كمتري انجام شود. در اين ميان صفرعلي براتلو، معاون سياسي و امنيتي فرمانداري با اشاره به اقدامات وزارت كشور پس از حادثه سفارت عربستان افزود: وزير كشور بعد از قضيه سفارت حكمي صادر و تيمي را مشخص كرد كه حادثه سفارت را بررسي كند ولي هنوز يك هفته نشده بود كه آقاي اميري به صورت سر خود نتيجه گرفتند.
وي با اشاره به اظهارات چندي پيش سخنگوي وزارت كشور مبني بر بركناري معاون امنيتي انتظامي استانداري تهران به دليل سهلانگاري در حادثه سفارت عربستان، گفت: متأسفانه آقاي اميري در رسانه ملي دروغ گفت و علت دروغ بودن حرف ايشان نيز اين است كه روز قبل خود وي تصريح كرده بود كه از مدتها قبل قرار بود من جابهجا شوم. در طرف مقابل هم اميري استدلال ديگري در مورد بركناري براتلو داشت و در همين رابطه گفت: از چند ماه قبل اين موضوع به استانداري تهران گفته شده و موضوع تغيير وي مطرح است. سخنگوي وزارت كشور تصريحكرد: مواردي به استاندار تهران گفته شد اما عربستان موضوع را تمام كرد. وي اضافه كرد: ممكن است آقاي استاندار موارد را به وي نگفته باشد اما ما موارد را به استاندار تهران گفته بوديم.
به نظر ميرسد كه روند بركناري براتلو به اين نكته رسيده است كه طرفين صحبت يكديگر را نقض كنند.
از سوي ديگر هاشمي، استاندار تهران هم با تقدير از زحمات صفرعلي براتلو، معاون پيشين امنيتي و انتظامي استانداري تهران گفت: در دوسال و نيم گذشته اقدامات انجام شده از سوي آقاي براتلو قابل تقدير است و در اين مدت براساس چارچوبهاي تعيين شده استانداري اقدام كردند و مشكل امنيتي در استان تهران شاهد نبوديم.
در خبر منتشر شده از سوي هاشمي هيچ اشارهاي به دليل بركناري براتلو نشده است.
اين ابهام خبري درخصوص بركناري براتلو مسئلهاي است كه تنها و تنها به غبارآلودشدن اين فضا منجر خواهد شد. از همينرو شايد اگر اين كار در مقطع ديگري انجام ميشد با بحثهاي كمتري روبه رو ميشد. همين امر پرهيز دولت از هرگونه جابهجايي در مناصب حساس كاملا عقلاني است.
دولت وارد جناح بنديهاي سياسي نشود
مسئله ديگري كه شايد در كنار اين مسئله مورد توجه قرار بگيرد، پرهيز دولتيها از ورود به عرصه خطبنديها و جناح بنديهاي انتخاباتي است.
در همين رابطه مقام معظم رهبري در شهريورماه سال گذشته و در ديدار اعضاي كابينه و رئيس جمهور، دولتمردان را به پرهيز از دوقطبي كردن جامعه با شعارها و دعواهاي سياسي سفارش كردند و گفتند: «جناحبنديهاي سياسي اشكالي ندارد، اما نبايد جامعه را به دو قطب تبديل كرد، زيرا اين كار موجب دلزدگي و خستگي مردم و شكنندهشدن محيط جامعه ميشود.» عبور دولت از جناحبنديها در مسائل سياسي، مورد ديگري بود كه ايشان تأكيد كردند: «علايق اعضاي دولت به برخي جناحهاي سياسي اشكالي ندارد، اما دولت و اعضاي آن نبايد اسير جناحبنديها شوند.»
به اين ترتيب كاملا روشن است كه دولت نبايد به هيچ عنوان وارد مسير حمايت از احزاب و يا گروههاي سياسي شود و تاكيد مقام معظم رهبري نيز بر همين محور قرار دارد. شايد حضور برخي از دولتمردان در يك حزب سياسي حساسيت اين مسئله را دو چندان ميكند. در صورتي كه اين مسئله مورد توجه دولت قرار نگيرد، همانند موارد قبلي ميتواند به برخي شائبهها دامن بزند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]