واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
وضعیت بازار ارز در پسابرجام
معاون ارزی بانک مرکزی اعلام کرد که در شرایط بعد از اجرای برجام، وضعیت بازار ارز کاملا متفاوت خواهد بود.
خبرگزاری ایسنا: معاون ارزی بانک مرکزی اعلام کرد که در شرایط بعد از اجرای برجام، وضعیت بازار ارز کاملا متفاوت خواهد بود.
غلامعلی کامیاب درباره شرایط فعلی بازار ارز با ارائه توضیحاتی گفت: در حال حاضر قیمت نفت به پایینترین سطح خود در هشت سال گذشته رسیده و از سویی دیگر تنشها در منطقه افزایش یافته است؛ این وضعیت رفتارهای هیجانی را تشدید میکند و بر بازار اثر منفی میگذارد. علیرغم آن بازار و آثار نامطلوب عوامل منفی کنترل شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال 1391 قیمت دلار به 3900 تومان هم رسید، در حالی که قیمت هر بشکه نفت بالای 100 دلار بود و این تنشهای سیاسی هم در منطقه نبود ادامه داد: ضمن اینکه نرخ برابری دلار در برابر سایر ارزها به ویژه یورو در حضیض بود در آن زمان هر یورو برابر با 1.30 تا 1.35 دلار بود، در حالی که حالا دلار در برابر همه ارزها تقویت شده است. در مقابل یورو نزدیک به 30 درصد تقویت شده است. آن زمان دامنه نوسانات خیلی وسیع بود و حالا این دامنه کوچکتر شده است.
کامیاب با بیان اینکه سامانه سنا برای شفافیت بازار هر یک ساعت یک بار میانگین موزون نرخهای خرید و نرخهای فروش را هر کدام به طور جداگانه محاسبه و گزارش میکند و از طریق پایگاه اینترنتی sanarate در اختیار عموم قرار داده میشود افزود: اگر بخواهیم تحولات نرخ ارز را دنبال کنیم و تحلیل کنیم باید به این پایگاه مراجعه کنیم که جامعیت دارد و آنچه را اتفاق افتاده منعکس میکند. انجام یک یا چند معامله کوچک در مقیاس 3700 تومان یا معاملات فردایی چند دلال نمیتواند منعکسکننده نرخ ارز باشد.
به گزارش بانک مرکزی، وی با اشاره به اینکه آنچه در این بازار و شرایط خاص مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: بازار ارز نیاز به آرامش دارد و قطعاً آثار هیجانی، بلندمدت نبوده و به محض فروکش کردن هیجانات مذکور و عوامل غیر بنیادین، به حالت طبیعی خود برخواهد گشت.
کامیاب در ادامه در رابطه با آمادگی بانک مرکزی برای اجرای برجام گفت: از بدو توافق ژنو و اعلام برجام، بانک مرکزی اقدام های خود را برای فراهمسازی مقدمات لازم برای اجرایی شدن برجام آغاز کرد. در این مدت با بانکهای مختلف مذاکره شده و هماهنگی برای ورود به دوره پساتحریم به عمل آمده است و پس از روز اجرای برجام عملیاتی خواهد شد. با مؤسسات بیمه صادراتی کشورهای مختلف هم صحبت شده و خوشبختانه استقبال بسیار خوبی از برداشتن تحریمها به عمل آوردهاند و آماده همکاری هستند.
وی با بیان اینکه انتظار ما این است که سطح همکاری مؤسسات مزبور در مدت کوتاهی به سطح سالهای قبل از تحریمها و حتی بالاتر از آن برسد توضیح داد: در این مدت همایشهایی در سطح واحدهای بینالملل بانکها، بخش نظارتی بانک مرکزی و بخش ارزی با مشارکت بانکهای خارجی برگزار شده است. این همایشها به منظور آشنایی مدیران و مسئولین بانکهای ایرانی و خارجی و ایجاد هماهنگی بین آنها صورت گرفته و نتایج بسیار خوبی داشته است، به نحوی که بانکهای ایرانی را قادر ساخته بلافاصله پس از اجرای برجام امکان گشایش اعتبارات اسنادی را داشته باشند.
معاون ارزی بانک مرکزی با اشاره به اینکه با استقرار روابط بانکی و کارگزاری بین بانکهای ایرانی و خارجی، امکان استفاده از ابزارهای متداول پرداخت از قبیل گشایش اعتبارات اسنادی، بروات اسنادی امکانپذیر خواهد بود. توضیح داد: صدور ضمانت نامه و حوالجات توسط بانکهای ایرانی و خارجی انجام خواهد شد. ارتباطات بینالمللی از طریق مجاری رسمی و کانالهای بانکی شکل خواهد گرفت و هزینه نقل و انتقالات و پرداختهای ارزی کاهش خواهد یافت. به نظر من قیمت تمام شده واردات حداقل 10 درصد کاهش خواهد داشت.
وی با ارائه توضیحات بیشتر گفت: ریسک واردکنندگان ایرانی کاهش قابل توجهی خواهد داشت و واردات مراحل عادی خود را طی خواهد کرد. به سیستمهای پرداخت بینالمللی متصل خواهیم شد و نیاز به حمل فیزیکی اسکناس به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت؛ امکان دریافت خطوط اعتباری کوتاهمدت، میان مدت و بلندمدت فراهم خواهد شد؛ محدودیت فروش نفت برداشته و موجب افزایش درآمدهای نفتی خواهد شد؛ داراییهای بلوکه شده ایران آزاد خواهد شد و در دسترس قرار می گیرد؛ درآمدهای حاصل از فروش نفت به طور آزادانه قابلیت نقل و انتقال خواهد داشت و انجام معاملات ارزی و مدیریت ذخایر ارزی به صورت کاملاً طبیعی وبه طور عادی صورت خواهد گرفت.
کامیاب همچنین در مورد راه اندازی سوئیفت هم یادآور شد: اتصال بانکها به سوئیفت مستلزم طی تشریفاتی است که ممکن است چند هفتهای به طول انجامد. با مقامات سوئیفت مذاکره میکنیم که بتوانیم این زمان را کاهش دهیم. خوشبختانه مقامات سوئیفت نظر مساعد دارند و ما امیدواریم که بانکهای ما هرچه سریعتر به سوئیفت وصل شوند. البته اکنون 14 بانک ما به سوئیفت مجهز بوده و از خدمات آن بهرهمند هستند و میتوانند بسیاری از خدمات بانکی را ارائه کنند. این در حالی است که پنج بانک نیز در آخرین مراحل اتصال به سوئیفت هستند.
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]