واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها:
میزان متوسط فرسایش خاک در کشور 16.7 تن در هکتار است
مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: میزان متوسط فرسایش خاک در کشور 16.7 تن در هکتار است و ما توانستهایم از اول برنامه پنجم توسعه این میزان را به حدود دو تن در هکتار کاهش دهیم.
محمد عقیقی در حاشیه دومین کارگاه آموزشی توانمندسازی آبخیزنشینان و انسجام سازمانی طرح بینالمللی منارید در چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: در سال 94 میزان اعتبار آبخیزداری که مصوب قانون است یک هزار میلیارد و 650 میلیون ریال است که این اعتبار هم در حوزه آبخیز سدها و هم در حوزه آبخیز فاقد سدها است.
وی با اشاره به اینکه طبق برنامهریزیهای صورت گرفته از مجموع این اعتبار که بین استانها توزیع شده در جهت عملیات حفاظت خاک، آبخیزداری، کنترل سیل و عملیات آبخوانداری استفاده شده بیان داشت: تخصیصی که تاکنون جذب کردهایم با توجه به شرایط اقتصادی مورد قبول نبوده ولی با این حال توانستهایم حدود 40 درصد از تخصیص خود را دریافت کنیم.
این مسئول تاکید کرد: میزان متوسط فرسایش خاک در کشور 16.7 تن در هکتار است و ما توانستهایم از اول برنامه پنجم توسعه با کارهایی که صورت دادهایم این میزان را به حدود دو تن در هکتار کاهش دهیم که با توجه به روند تخریبی که وجود دارد و تشدید عوامل تخریبها این را یک موفقیت میدانیم.
عقیقی با بیان اینکه تلاش میکنیم این میزان فرسایش را در برنامه ششم توسعه از 16.7 به زیر 10 برسانیم و تک رقمی کنیم افزود: این امر مستلزم آن است که اعتبارات به موقع تخصیص داده شود.
مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه هر وقت بحث آبخیزداری میشود بیشتر مباحث آب، استحصال آب، کنترل سیل و... مدنظر قرار میگیرد و کمتر به خاک اهمیت داده شده ادامه داد: اگر آب مسئله مهمی است اما اهمیت خاک اگر بیشتر نباشد کمتر هم نیست کما اینکه در صحبتهای مقام معظم رهبری در جمع فعالان محیط زیست و منابع طبیعی هم دیده میشود که صراحتا میفرمایند که اهمیت خاک کمتر از آب نیست و بلکه بیشتر هم هست.
وی اضافه کرد: متاسفانه بحث خاک تا حدودی در نظام برنامهریزی مغفول مانده است پس برای اینکه اهمیت خاک جزء اولویتهای سازمان قرار بگیرد برنامه راهبردی آبخیزداری و حفاظت خاک را تهیه و در برنامه ششم توسعه آن را عملیاتی خواهیم کرد. وی برنامه راهبردی آبخیزداری و حفاظت خاک را جهت حفاظت خاک حوزههای آبخیز یعنی بخش منابع طبیعی و خاک کشاورزی عنوان و ادامه داد: خاک بستر حیات است و اگر از دست برود دیگر قابل جایگزینی نیست این در حالی است که آب را میتوان از راههای مختلف تولید کرد.
مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: پروژههای در دست اقدام سازمان به چهار دسته تقسیم میشوند از جمله پروژههای مکانیکی و سازهای، پروژههای بیولوژیک یا تقویت پوشش گیاهی، پروژههایی که تلفیق دو پروژه اول و دوم هستند با عنوان بیومکانیک و در نهایت پروژههای مدیریتی که جنبه اجرایی ندارند و صرفا مدیریتی هستند.
94/10/20 - 13:53
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]