تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):سه چیز است که هر کس آن را مراعات کند ، پشمیان نگردد : 1 - اجتناب از عجله ، 2 - مشورت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821220410




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سلامت معنوی رکن اصلی علم پزشکی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سلامت معنوی رکن اصلی علم پزشکی
نائب رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران گفت: تحقیقات در زمینه سلامت معنوی در ایران باید بر اساس مفهوم سلامت معنوی در اسلام و مذهب شیعه و پرسش نامه ها و ابزار پژوهشی باشد که بر این اساس تدوین می شود.


به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ فریدون عزیزی، در کارگاه سلامت معنوی که با حضور اساتید و پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جهرم برگزار شد، گفت: باورهای دینی از دیرباز به عنوان قدیمی ترین تجربه پزشکی برای حفظ سلامت انسان ها به کار رفته به گونه ای که عقیده به این امر که خداوند (یهود، اهورامزدا و غیره) شفا می دهد، همیشه میان پیروان ادیان وجود داشته است.

وی افزود: شروع پزشکی علمی از زمان بقراط به بعد به تدریج این باور را ایجاد کرد که خداوند شفا دهنده و منشا علم پزشکان است و اطبا وسیله تشخیص و درمان رساندن شفا به بیماران هستند.

عزیزی با بیان اینکه این باور از از یهودیان به مسیحیان نیز منتقل شد، ادامه داد: در دین مبین اسلام این باور به صورت کامل تری وجود دارد؛ مسلمانان باور دارند که اسم خداوند دوا و ذکر او شفا است و طبیب مشمول عنایت پرودگار قرار گرفته که در تامین، حفظ و ارتقا سلامت انسان ها کوشا باشد.

نائب رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به جدایی علم از معنویت بیان کرد: با افزایش کمی و ارتقا کیفی علوم و دانش های علمی در قرن های 18 تا 20 میلادی در کشورهای اروپایی و آمریکایی، صاحبان فلسفه علم به تدریج پدیده های جسمی را از روحی-اعتقادی جدا کردند؛ ارتقا سلامت بدن و دنیای جسم برای تحقیقات علمی و پدیده های روحی-اعتقادی برای کلیساها و مراکز مذهبی در نظر گرفته شد و به تدریج که باورهای سکولاریسم قدرت گرفت و فرهنگ آکادمیک غربی را تحت الشعاع قرار داد، جدایی میان پدیده های جسمی و حالات روحی-اعتقادی بیشتر شد.

وی با اشاره به گرایش جهانی به سوی دین و معنویت، افزایش جنبش های معنوی، بالا رفتن حجم مطالعات و پژوهش ها در حوزه دین و دین داری، توجه به مطالعات میان رشته ای روان شناسی دین، جامعه شناسی دینی، دین شناسی تطبیقی وغیره، اهمیت بیشتر جایگاه دین در نهادهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و توجه به نقش دین و معنویت در سلامت را از دلایل این امر دانست.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران با بیان اینکه مطالعه و تحقیق در سلامت معنوی کشورهای مختلف جهان و ادیان الهی مفید است، تصریح کرد: تحقیقات در زمینه سلامت معنوی در ایران باید بر اساس تعریف و مفهوم سلامت معنوی در اسلام و مذهب شیعه و بر اساس پرسش نامه ها و ابزار پژوهشی باشد که بر این اساس تدوین می شود.




۱۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن