واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: دانشگاه فرهنگ و هنر زنجان خبرساز شد استانها > زنجان - به گزارش روزنامه همشهری زنجان دانشگاه علمی، کاربردی فرهنگ و هنر زنجان تابستان امسال بود که توانست مجوز فعالیت خود را در چند رشته محدود هنری و فرهنگی اخذ کند. این دانشگاه برای ترم جدید موفق به کسب مجوز تدریس رشته خبرنگاری حرفه ای و افزودن این رشته شد.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو یی در اینباره عنوان کرد: مرکز آموزش عالی علمی کاربردی فرهنگ و هنر زنجان و با همکاری اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی استان زنجان در مهر ماه سال 94 در مقطع کاردانی حرفه ای در رشتههای«فیلم سازی، عکاسی و امور فرهنگی» فعالیت خود را آغاز کرد.
ناصر مقدم افزاید: هم اکنون با تلاش هایی که در این جهت شد تصمیم به افزودن چند رشته فرهنگی و هنری دیگر کردیم که یکی از مهم ترین آنها رشته خبرنگاری حرفه ای است و امید داریم بهمن ماه امسال شروع پذیرش علاقه مندان رشته خبرنگاری باشد.
مدیرکل اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی در مورد اهداف ورود رشته خبرنگاری به دانشگاه فرهنگ و هنر اظهار کرد: به منظور حضوری تأثیرگذار و پررنگ و با هدف پرورش نیروهای خلاق در عرصه رسانه و مطبوعات، تلاش به کسب مجوز این رشته برای دانشگاه فرهنگ و هنر زنجان در مقطع کاردانی و پس از آن کارشناسی و کارشناسی ارشد کردیم و هم اکنون بخش عمدهای از مراحل دریافت مجوز رشته خبرنگاری حرفه ای را با موفقیت به اتمام رساندیم. در این راستا علاقهمندان میتوانند از دی ماه سال جاری ، با مراجعه به سایت سازمان سنجش ( http://Sanjesh.org) از زمان، شرایط و نحوه ثبتنام مطلع شوند.
خبرنگاری نیاز دانشگاهی زنجان
رئیس دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر زنجان با اظهار این موضوع که در قدم پایانی ورود رشته خبرنگاری به سامانه سازمان سنجش هستیم، عنوان کرد: امیدواریم با ورود این رشته در دانشگاه فرهنگ و هنر فعالان مطبوعاتی استان با استقبال آنان همراه شود تا به صورت آکادمیک و دانشگاهی در دوره کاردانی حرفه ای خبرنگاری تحصیل کنند تا علاوه بر داشتن یک مدرک معتبر بتوانند با ذخیره آموخته های علمی از این دانشگاه حرفه ایتر به فعالیت خود ادامه دهند.
مجید کامیار افزود: دانشجویان رشته خبرنگاری حرفه ای با طی سال اول تحصیلی در دوره کاردانی، مسئولان این دانشگاه نیز با تلاش مجموعه دانشگاه فرهنگ و هنر به دنبال کسب مجوز مقطع کارشناسی و پس از آن کارشناسی ارشد است تا دانشجویان نیز بتوانند در ادامه مدارک و مدارج بالاتری را نیز کسب کنند.
رئیس دانشگاه هنر و فرهنگ زنجان با اشاره به ظرفیت پذیرش دانشجویان علاقه مند به رشته خبرنگاری از جمله دانشجویان شاغل یا دانشجویان آزاد، گفت: تاکنون 50 نفر ظرفیت برای رشته خبرنگاری درنظر گرفته شده است و در نظر داریم باتوجه به استقبالی که از این رشته انجام گیرد در آینده این ظرفیت را نیز افزایش دهیم.
کامیار در مورد وضعیت امکانات و تجهیزات دانشگاه علمی، کاربردی هنر و فرهنگ مخصوص رشته خبرنگاری اظهار کرد: دانشگاه هنر و فرهنگ از لحاظ امکانات متناسب با حرفه خبرنگاری در سطح عالی بهره مند است. این موضوع محدود به تنها رشته خبرنگاری نیست بلکه این دانشگاه از نظر ظرفیت تجهیزاتی آموزشی و کمک آموزشی جز دانشگاه¬های هنری کم نظیر کشور است.
کامیار در مورد چگونگی بهره گیری از اساتید زبده در رشته خبرنگاری حرفه ای اظهار میکند: در استان زنجان اساتید مطرحی در امر رسانه و مطبوعات داریم و تلاش ما بر این است ابتدا از پتانسیل های این اساتید که تحصیلکرده عرصه رسانه و مطبوعات با تحصیلات کارشناسی ارشد و دکترا هستند بهره بگیریم اما در صورت نیاز از استادان دیگر نقاط کشور نیز استفاده خواهیم کرد. امیدواریم پس از سالیان متمادی که این رشته مهم وارد دانشگاه هنر و فرهنگ شده مورد استقبال قرار بگیرد چرا که این فرصتی است برای فعالان عرصه رسانه و مطبوعات تا با مغتنم شمردن این فرصت باعث رشد خود و درنهایت موجب ارتقاء سطح مطبوعات شوند همچنین باتوجه به فضای مطبوعاتی استان نیاز دو چندانی برای وجود رشته خبرنگاری احساس می شد.
افزایش کیفی در رسانه
علیرضا اسکندریون یکی از روزنامهنگاران زنجانی در رابطه با تأثیرات رشته خبرنگاری حرفه ای بر فضای مطبوعاتی و رسانه ای معتقد است: هرجا نیروی انسانی توانمندی که بینش و توانش او همراه با دانش باشد موجب افزایش مهارت و موفقیت آن شخص می شود.
وی افزود: تمام معقوله هایی که در ارتقاء سطح رسانه های منطقه تأثیر دارد نیروی انسانی حرفهای، نهادهای کارآمد صنفی و وجود رسانه های حرفه ای است. این سه ضلع می تواند در این زمینه و حرکت به سوی پیشرو شدن فرهنگ رسانه ای نقش مهمی را ایفاء کنند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت نقش نشریات محلی اظهار کرد: مطبوعات محلی موضوعی است که در کشور ما به سبب شرایطی که وجود دارد مغفول مانده است.
اسکندریون ادامه داد: نگاه مرکز بینی موجود در اغلب نشریات محلی موجب شده است که این نشریات تلاش خود را در راستای تقلید از از نشریات مرکزی داشته باشند. اما به واسطه نیروهای انسانی حرفه ای و نهادهای حرفه ای صنفی در کنار هم می توانند از مطبوعات محلی تعریف مناسبی داشته باشند و این امر می تواند توسط دانشی که از سمت تحصیلات آکادمیک کسب می شود محقق شود.
روزنامهنگار زنجانی با تأکید بر اثر رشته دانشگاهی خبرنگاری حرفه ای در بالا بردن فرهنگ مطالعه، گفت: بین متغییرهایی که در زمینه ارتقاء فرهنگ مطالعه به خصوص از طریق روزنامه خوانی اهمیت دارد وجود نیروی کار انسانی با دانش و بامهارت در نشریات است. نقش نشریات در موضوع فرهنگ مطالعه بسیار مهم است چراکه با افزایش دانش بین اصحاب رسانه می¬توان به علم مخاطب شناختی توجه کرد تا نشریات بتوانند به صورت حرفه ای نیازهای مخاطبان را تأمین کنند.
کلید واژه ها: استان زنجان - خبرنگار - زنجان -
شنبه 19 دی 1394 - 15:32:18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]