واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: روزنامه ایران:چرا پلیس مانع از حمله به سفارت عربستان نشد؟ جامعه > پلیس - روزنامه ایران در یادداشتی در باره حمله به سفارت عربستان نوشت:دو فرض اولیه برای شفاف ساختن پشت صحنه این حمله وجود دارد. فرض اول آن است که گروهی با هدایت بخشی از نظام با این توجیه که واکنش رسمی به اعدام شیخ نمر کافی نبوده در یک اقدام سازمانی و هماهنگ دست به این اقدام زده اند. فرض دوم آن است که عدهای خودسر دست به این اقدام زدهاند.
*بیانیه روحانی ساعاتی پس از حمله به سفارت که در آن تأکید شده بود «همه مسئولان نظام»، «عزم قاطع» دارند که با این «خودسریها و اعمال مجرمانه» برخورد جدی شود، به علاوه اظهارات فرمانده ناجا مبنی بر مشکوک بودن حادثه و همچنین اظهارات فرمانده سپاه تهران دال بر اینکه عاملان این اقدام نیروهای ارزشی و انقلابی نبودهاند و اقدامی «زشت» بوده که «به هیچ روی نمیشود توجیه کرد» همگی نشان میدهد هیچ بخشی از نظام یا نهاد وابسته به نظام این حمله را تأیید نکردهاند. *اظهارات بسیاری از چهرههای سیاسی و روحانی دیگر در محکومیت این واقعه در تریبونهای نماز جمعه و... نتیجهگیری اخیر را تقویت میکند. البته این به معنای آن نیست که همه جناحهای سیاسی موضع یکسان دارند بلکه به این معناست که هیچ نهادی مسئول شکلگیری این حادثه نیست هر چند که ممکن است در مدیریت صحنه نقطه عملکرد قابل قبولی نداشته باشند.
* گرچه برخی از جریانهای سیاسی علاقهمندند وانمود کنند اولاً، حادثه چندان مهمی رخ نداده ثانیاً، عدهای خودسر دست به این اقدام زدهاند. ثالثاً، دارای نیت و انگیزه انقلابی بودهاند که باید مشمول رأفت شود اما نمیتوان پذیرفت همه مسأله به رفتار عدهای خودسر برمیگردد که تا زمان سر رسیدن نیروهای انتظامی و امنیتی ماجراجویی کردهاند. زیرا اولاً، تعرض به سفارت قابل پیشبینی بود و هر گونه ادعای غافلگیری نهادهای مسئول نیازمند بررسی است. ثانیاً، همزمان با حضور نیروهای انتظامی، این تعرضها ادامه یافته است. ثالثاً، حفاظت از اماکن دیپلماتیک نیاز به مجوز یا دستور تازهای ندارد که هماهنگی آن زمانبر باشد.
بنابراین این موارد نشان میدهد که زمینههای لازم از سوی دستهایی نه چندان پنهان فراهم شده و خودسرها نه تنها تهییج، بلکه تحریک شده بودند و نیروهای حاضر در صحنه هم تحت تأثیر این فضاسازی تصور کردهاند که نباید مانع آن شوند.
بنابراین نیروهای خودسر گرچه سازماندهی لجستیکی نشدهاند اما با هدف سوء استفاده از احساساتشان برانگیخته شده بودند. *اکنون سؤال این است که این برانگیختگی با چه هدفی و از سوی چه جریانی صورت گرفته است؟
الف- قویترین فرضیه به ضعف مدیریت فضای رسانهای یا نبود عزمی برای مدیریت آن برمیگردد. بعضی از مخالفان دولت گرچه میدانستند حمله به سفارت عربستان، آبرو و حیثیت نظام را مخدوش میکند اما از سر رقابتهای سیاسی و جناحی ناروا با دولت اعتدال بستر خودسری و تندروی را مهیا کردند. 17302
کلید واژه ها: ایران و عربستان -
شنبه 19 دی 1394 - 07:00:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]