واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
حجم تجارت ایران و کشورهای عربی
طی روزهای گذشته روابط ايران و برخي از كشورهاي حاشيه خليج فارس و اتحاديه عرب حالا وارد مرحلهاي تازه ای شده است و پس از قطع روابط ایران و عربستان، کشورهایی همچون بحرین، کویت، سودان، قطر و امارات و همچنین جیبوتی نیز سطح روابط خود با ایران را تغییر دادند.
نامه نیوز: طی روزهای گذشته روابط ايران و برخي از كشورهاي حاشيه خليج فارس و اتحاديه عرب حالا وارد مرحلهاي تازه ای شده است و پس از قطع روابط ایران و عربستان، کشورهایی همچون بحرین، کویت، سودان، قطر و امارات و همچنین جیبوتی نیز سطح روابط خود با ایران را تغییر دادند.
اما در کنار روابط سیاسی و دیپلماتیک میان ایران و کشورهای عرب منطقه، روابط اقتصادی آنها نیز در روزهای اخیر دستخوش تغییر شده و باید در انتظار فضای جدید در روابط اقتصادی ایران و کشورهای عرب منطقه بود.
در همین رابطه اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور گفته این عربستان است که از قطع رابطه با ایران ضرر میکند. ایران بزرگ منطقه است و باید با بزرگ به بزرگی رفتار کرد؛ اگر بزرگی با خویشتنداری با شما رفتار میکند شما هم باید این رفتار را یاد بگیرید.
در این شرایط اما کارشناسان آینده روابط اقتصادی ایران و کشورهای منطقه را پیش بینی کرده اند. در همین رابطه علا میرمحمدصادقی نایب رئیس اتاق بازرگانی می گوید با ادامه تنشهاي ميان ايران و كشورهاي عربي، ميتوان افغانستان، عراق و كشورهاي آسياي ميانه را جايگزين عربستان در مبادلات اقتصادي كرد.
به گفته وی مبادلات ايران با عربستان بهطور مستقيم در سالهاي اخير محدود بوده است؛ آن هم به دليل كارشكنيهايي كه عربستان ميكرد و تبعيضاتي كه نسبت به كالاهاي ايراني قايل بوددر مجموع از اين جهت خيلي مشكلي نخواهيم داشت و حتي قبل هم كالاهاي صادراتي ما از طريق دوبي يا كشورهاي ديگر به عربستان ميرفت. عربستان از قطع روابط اقتصادي با ايران زيان بيشتري ميبيند، چون ميزان صادرات آنها به ايران بيشتر بود؛ ايران ميتواند در روابط تجاري خود، كشورهايي چون عراق و افغانستان را جايگزين كند.
همچنین مسعود دانشمند رئیس اتاق بازرگانی ایران و امارات نیز می گوید امارات ميداند كه اگر ايران از فضاي بازرگاني آنجا خارج شود، بازگشت دوباره ايران به آن كشور كار آساني نيست و زيان عمده را خودشان متحمل ميشوند.
اما در این شرایط سوالی که مطرح می شود این است که حجم مراودات تجاری ایران با کشورهای مذکور چقدر است. بررسی آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد در 8 ماه نخست سال جاری، در میان کشورهای مذکور، کشور امارات بیشترین مراوده تجاری را با ایران داشته است. به طوری که حجم واردات از این کشور بیش از 5 میلیارد دلار و حجم صادرات به امارات نیز بیش از 3 میلیارد دلار برآورد شده است.
در جدول زیر حجد مراودات تجاری ایران با کشورهای عربی منطقه در 8 ماه نخست سال جاری آمده است:
کشور واردات صادرات ایران- عربستان 40 میلیون دلار 132 میلیون دلار ایران- امارات 5 میلیارد و 243 میلیون دلار 3 میلیارد و 400 میلیون دلار ایران- بحرین 66 میلیون دلار 6 میلیون دلار ایران- جیبوتی 22 هزار دلار 13 میلیون دلار ایران- کویت 22 میلیون دلار 160 میلیون دلار ایران- قطر 2 میلیون دلار 104 میلیون دلار ایران- سودان 181 هزار دلار 37 میلیون دلار
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]