واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: موتورسيكلتهاي كاربراتوري پلاك نميشوند
كارگروه ملي كاهش آلودگي هوا در سازمان حفاظت محيط زيست ممنوعيت پلاكگذاري موتوسيكلتهاي كاربراتوري را از هر نوع و به طور كلي تصويب كرد.
كارگروه ملي كاهش آلودگي هوا در سازمان حفاظت محيط زيست ممنوعيت پلاكگذاري موتوسيكلتهاي كاربراتوري را از هر نوع و به طور كلي تصويب كرد.
وحيد حسيني، مديرعامل شركت كنترل كيفيت هوا و عضو اين كارگروه با اعلام اين خبر گفت: اين تصميم بر مبناي مصوبه هيئت دولت در تاريخ ۱۰ ارديبهشت ۹۳ مبني بر تبديل موتورسيكلتهاي كاربراتوري به انواع موتورسيكلتهاي پاك اتخاذ شده و بر مبناي مصوبه كارگروه ملي كاهش آلودگي هواي سازمان حفاظت محيط زيست از مهر ماه سال ۹۵ ممنوعيت پلاكگذاري موتورسيكلتهاي كاربراتوري اجرا ميشود. وي با تأكيد بر اينكه اين تصميم تأثير بسيار مثبت و قابل توجهي بر كاهش آلايندههاي ناشي از تردد موتورسيكلتها در تهران خواهد داشت، ادامه داد: تصميم بسيار درستي براي كاهش آلودگي هوا گرفته شده است. موتورسيكلتهاي كاربراتوري از آلايندهترين وسايل نقليه متحرك در تهران و ديگر شهرهاي كشور هستند و آزمايش و اندازهگيري دقيق آلايندهها نشان داده هر موتورسيكلت كاربراتوري ۱۵ ميليگرم آلاينده در هر يك كيلومتر پيمايش توليد ميكند. اين در حالي است كه بر اساس استاندارد يورو 3 اين ميزان بايد دو گرم بر هر كيلومتر پيمايش باشد. اين عضو كارگروه ملي كاهش آلودگي هوا ادامه داد: اكثريت قريب به اتفاق اعضاي كارگروه با ممنوعيت پلاكگذاري موتورسيكلتهاي كاربراتوري موافق و معتقد بودند كه اين تصميم را نبايد به تأخير انداخت. به گفته حسيني از آنجا كه همه سازمانها و نهادهاي متولي چه در دولت و چه در مديريت شهري و همچنين پليس از اين تصميم و عملياتي شدن آن در كشور دفاع كردند همگرايي آنها در اين زمينه منجر به اجراي هر چه بهتر اين مصوبه و در نتيجه كاهش و مهار آلايندههاي هوا ناشي از موتورسيكلتهاي كاربراتوري خواهد شد. گفتني است، موتورسيكلتهاي انژكتوري از نظر ميزان توليد آلاينده وضعيت نسبتا ثابتي دارند و مانند موتورهاي كاربراتوري امكان دستكاري در سيستم آنها وجود ندارد و ميزان توليد آلاينده در آنها كمتر از دو گرم در هر كيلومتر است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]