واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: گفتگوی ۱۸:۳۰/ موفقیت وزارت بهداشت در مبارزه با قاچاق دارو
کارشناسان معتقدند: با توجه به حجم بالای ورود و خروج کالاهای قاچاق به کشور، مشخص می شود که انگیزه ای برای مبارزه با این پدیده شوم در بین دستگاه های مختلف وجود ندارد؛ اگرچه وزرات بهداشت در این عرصه به خوبی عمل کرده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، سازمان تعزیرات حکومتی از قاچاق سالانه 22 تا 25 میلیارد دلار کالا به کشور خبر داد. این میزان قاچاق در عمل دو میلیون و دویست تا دو میلیون پانصد هزار فرصت شغلی را در کشور از میان برده و یکی از دلایل رکود در بخش تولید به شمار می آید. علیرضا گلستانی زاده، معاون برنامه ریزی، نظارت و هماهنگی اقتصادی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و عبدالمجید اجتهادی مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی این موضوع را در گفتگوی 18:30 بررسی کردند. علیرضا گلستانی زاده، معاون برنامه ریزی، نظارت و هماهنگی اقتصادی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره کاهش حجم قاچاق کالا به کشور گفت: هر آماری که درباره قاچاق کالا منتشر می شود اگر از طرف ستاد مبارزه با قاچاق کالا نباشد باید نسبت به صحت آن تشکیک کرد.
او تصریح کرد: قاچاق کالا بخشی از اقتصاد پنهان است، بر اساس آمار سال 92 ، ما در زمینه های مختلف از جمله در حوزه دارو شاهد گسترش قاچاق کالا بودیم بطوری که در سال 92 ما 17 میلیارد دلار چاقاق ورودی و 9 میلیارد دلار قاچاق خروجی داشتیم. او یادآور شد: با اقداماتی که صورت گرفت این میزان در سال 93 بطور چشمگیری کاهش یافت؛ بویژه در بخش قاچاق خروجی که عمدتا در حوزه سوخت بود، ما تلاش کردیم تا با اصلاح سهمیه ها مانع از بخشی از انحراف قاچاق شویم تا جایی که از خروج 3/8 میلیارد دلار کالای خروجی ممانعت به عمل آوردیم و امسال این میزان را به 4/1 میلیارد دلار افزایش دادیم، اما در حوزه قاچاق ورودی توانستیم به عدد 16 میلیارد دلار برسیم و در مجموع ارزش کل کالای قاچاق ورودی و خروجی کشور را به رقم 20 میلیارد دلار کاهش دهیم بنابراین در مجموع جلوی خروج 5 میلیارد دلار ارز از کشور را گرفتیم. گلستان زاده خاطرنشان کرد: تجهیزات ما در مرزها چندان کافی نیست زیرا حجم وسیعی از کانتینرها روزانه وارد کشور می شود که امکان بازرسی تک تک آنها از طریق دستگاه اشعه ایکس وجود ندارد و ما قادریم تنها تعداد محدودی را مورد بازرسی و کنترل قرار دهیم و همین امر دست قاچاقچیان کالا را برای ادامه فعالیتشان باز گذاشته است. عبدالمجید اجتهادی مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی دیگر مهمان برنامه با بیان اینکه تک تک دستگاههای مسئول در این زمینه واقعا پای کار نیستند تاکید کرد: براساس آماری که ما داریم دستگاه های زیادی باید دست به دست هم بدهند تا جلوی ورود و خروج کالای قاچاق از کشور را بگیرند که بعضی از دستگاهها مثل وزارت بهداشت واقعا پای کار هستند بطوری که ما شاهد بیشترین پرونده در سازمان تعزیرات از طرف این وزارتخانه هستیم و بعضی دیگر حقیقتا پای کار نیستند.
او تصریح کرد: با توجه به این حجم بالای ورود و خروج کالاهای قاچاق به کشور مشخص می شود که انگیزه ای برای مبارزه با این پدیده شوم وجود ندارد زیرا حتی آئین نامه مبارزه با قاچاق کالا را که خود ستاد مسئول تنظیم آن است تا به این لحظه اجرایی نشده است، این درحالیست که این موضوع از برنامه های اصلی ستاد بوده و نشان می دهد که خود ستاد نیز انگیزه لازم را برای مبارزه با قاچاق کالا ندارد.
چهار شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]