واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تیتر امشب/ برای رشد پایدار به چه نرخ رشدی نیاز داریم؟
یک اقتصاددان گفت: اقتصاد مهمترین مولفه قدرت یک کشور محسوب می شود و ما برای افزایش قدرت خود لازم است از یک اقتصاد قدرتمندی بهره مند شویم. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر شقاقی ،استاد دانشگاه و اقتصاد دادن، در برنامه تیتر امشب با اعلام این مطلب گفت: اقتصاد مهمترین نماد قدرت ملی است. تا زمانی که چینی ها اقتصادشان ضعیف بود، در عرصه بین المللی نیز هیچ حرفی برای گفتن نداشتند. اما زمانی که رشد اقتصادی آنها رو به تزاید گذاشت، توانستند در عرصه جهانی نیز ظهور و بروز داشته باشند. لذا رشد اقتصاد بسیار از اهمیت برخوردار است.
این اقتصاد دان در خصوص فرآیند رشد اقتصادی در یک کشور گفت: می توانیم تولید ملی را با کیک اقتصادی توضیح بدیم. اگر رشد کشور را به یک کیک تشبیه کنیم، باید تمام ملت و آحاد جامعه از این کیک به صورت مساوی و یا حداقل عادلانه بهره مند شوند. مهم این است که هر کشوری کیک اقتصادی خودش را بزرگتر کند.
شقاقی با اشاره به منویات رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی گفت: مقام معظم رهبری نیز بر رشد بالای اقتصاد در حد 8 درصد تأکید دارند. در حقیقت ما برای اینکه از یک اقتصاد درون زا برخوردار باشیم، به متوسط رشد 8 درصد پایدار نیاز داریم.
شقاقی تصریح کرد: رشد اقتصادی با ثبات نیاز به یک اقتصاد محکم و بدون نوسان دارد. اگر رشد ما پر نوسان باشد، مشکلات متعددی را ایجاد می کند. کنترل رشد اقتصادی ما از سالیان گذشته تا کنون دست خودمان نبوده است. هر موقع قیمت نفت بالا رفته ، رشد ما نیز بالا رفته است. درآمدهای دولت به قیمت نفت وصل بوده است. اگر نتوانیم یک اقتصاد درون زا داشته باشیم، اقتصاد برون زا خواهیم داشت.
اقتصادی را که نتوانیم از داخل کنترل کنیم، می تواند از بیرون کنترل شود. شقاقی تأکید کرد: اگر می خواهیم در سال 1404 ، قدرت منطقه ای باشیم باید رشد اقتصادی ما حداقل 8 درصد باشد.
طهماسب مظاهری نیز با حضور تلفنی در این برنامه در خصوص مولفه های اقتصاد مقاومتی در اقتصاد کشور گفت: اقتصاد مقاومتی در قالب 24 بندی که به دولت ابلاغ شده، باید تنظیم شود. دولت باید در تنظیم برنامه های توسعه ای در نظر بگیرد، روحش باید باید بر اساس این بندها باشد. در چند برنامه گذشته و حتی در طرح ساماندهی که در دولت هفتم شکل گرفت، در ابتدای برنامه یک بندهایی داشتیم. اما اقتصاد مقاومتی شکل کامل و بلوغ پیدا کرده آن چشم انداز است.
بنابراین اقتصاد مقاومتی یک برنامه نیست. اخیرا مهندس جهانگیری برنامه ای را در 11 فصل تنظیم کرده اند تحت عنوان اقتصاد مقاومتی که به نظر اشتباه است. خود اقتصاد مقاومتی را به عنوان یک برنامه در نظرگرفته اند. اقتصاد مقاومتی شکل تکامل یافته روح سیاست های کلی نظام در حوزه اقتصادی است. یکی ازعناوین این اقتصاد این است که درون زا باشد. معنی این است که ساختار اقتصادی مملکت، طراحی نهادهای حاکمیتی، اقتصاد بخش خصوصی بخش دولتی از امکانات داخل کشور بهره برداری کند.
مشروح این گفتگو را در ویدئوی زیر مشاهده کنید:
سه شنبه ۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]