تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):از ما نیست آن که دنیاى خود را براى دینش و دین خود را براى دنیایش ترک گوید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819859496




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

400 نفر در آزمون علمي خبرگان شركت كردند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 400 نفر در آزمون علمي خبرگان شركت كردند
آزمون علمي مجلس خبرگان رهبري روز گذشته در حالي در محل دبيرخانه اين مجلس در قم برگزار شد كه از مجموع 537 نامزد واجد شرايط شركت در اين آزمون 400 نفر حضور پيدا كردند و تعداد 137 نفر به هر دليلي حضور پيدا نكردند.
آزمون از ساعت 9 ديروز با توزيع سوالات و بدون حضور چهره‌هاي سرشناس در دبيرخانه خبرگان در قم آغاز و درهاي محل برگزاري آزمون بسته شد. براساس اين گزارش، اين آزمون شامل سوالاتي پيرامون اصول فقه، كفايه، مكاسب و ديگر ابواب فقه بود. آيت‌الله سيد محمدرضا مدرسي يزدي، از فقهاي شوراي نگهبان و عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با حضور در دبيرخانه مجلس خبرگان رهبري از محل آزمون خبرگان بازديد كرد.
‌   
تشخيص شوراي نگهبان براي همه ملاك است
حجت‌الاسلام علي‌محمدي، رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه پس از شركت در آزمون خبرگان كه در دبيرخانه مجلس خبرگان در قم برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: برگزاري امتحان براي داوطلبان براساس قانون است و آنچه شوراي نگهبان تشخيص دهد ملاك عملكرد همه خواهد بود. وي اضافه كرد: كيفيت سوالات آزمون خوب و مناسب بود و بستگي به سطح مطالعه افراد داشت. حجت‌الاسلام محمدناصر سقاي بي‌ريا، سخنگوي جبهه پايداري هم در آزمون ديروز  خبرگان كه در دبيرخانه مجلس خبرگان در قم برگزار شد، شركت كرد. سقاي بي‌ريا، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: آزمون علمي امروز بسيار عالي برگزار شد و جلسه منظمي تشكيل شده بود. سقاي‌بي‌ريا با بيان اينكه شوراي نگهبان به وظيفه قانوني خود عمل كرد و اين امتحان محك خوبي بود تاكيد كرد: مهم‌تر از اين آزمون، امتحان شفاهي است. سخنگوي جبهه پايداري درباره حضور دبيركل اين جبهه در آزمون علمي خبرگان گفت: آقاي آقاتهراني شب گذشته گفته بود كه براي شركت در امتحان به قم مي‌آيد اما بنده وي را نديدم. حجج اسلام سيدحسن خميني، محمود امجد، مرتضي آقاتهراني و رسول منتجب‌نيا از ديگر چهره‌هاي سرشناسي بودند كه در آزمون حضور نيافتند.
‌   
غيبت سيدحسن خميني در آزمون
حجت‌الاسلام سيدحسن خميني هم كه جزو داوطلبان پنجمين دوره خبرگان رهبري از حوزه تهران بود در آزمون شركت نكرد. برخي سايت‌هاي نزديك به سيدحسن خميني تصويري از وي منتشر كردند كه نشان مي‌داد وي روز گذشته و در زمان برگزاري امتحان علمي خبرگان، در حال تدريس بوده است. پس از آن بود كه گمانه‌زني‌هاي رسانه‌اي درباره احتمال كناره‌گيري وي از حضور در انتخابات مجلس خبرگان قوت گرفت. پس از آن بود كه ايرنا به نقل از يك منبع نزديك به بيت امام خميني(ره) گفت: حجت‌الاسلام والمسلمين سيد حسن خميني از داوطلبي در انتخابات پنجمين دوره مجلس خبرگان رهبري انصراف نداده است. اين منبع افزود: به گفته حجت‌الاسلام سيد علي خميني دعوت رسمي از سيد حسن خميني براي شركت در آزمون علمي خبرگان به عمل نيامده است و ايشان پيامك يا دعوتنامه‌اي در اين رابطه دريافت نكرده‌اند. وي ادامه داد: سيد حسن خميني در زمان برگزاري آزمون علمي داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبري سر كلاس درس و مشغول تدريس بوده است. اين منبع نزديك به بيت امام(ره) گفت: سيدحسن خميني از نامزدي در انتخابات مجلس خبرگان رهبري انصراف نداده است و هرگونه خبر ديگري بر خلاف آنچه تاكنون اعلام شده قوياً تكذيب مي‌شود. روزنامه اصلاح‌طلب شرق ديروز نوشته بود كه حسن خميني از ابتدا بناي شركت در آزمون شوراي نگهبان را نداشته است.
‌   
اطلاعيه شوراي نگهبان دعوت رسمي بود
اما اين پايان ماجرا نبود، خبرگزاري فارس ديروز پس از پايان آزمون به سراغ سخنگوي شوراي نگهبان رفت تا نظرات وي را در اين باره جويا شود. نجات‌الله ابراهيميان، با اشاره به برخي اظهارنظرها مبني بر عدم وصول دعوتنامه شركت در آزمون علمي خبرگان رهبري توسط برخي كانديداها، اظهار داشت: تأكيد مي‌كنم كه شوراي نگهبان براي هيچ‌يك از علما و فضلاي محترم كانديداي پنجمين دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبري دعوتنامه شخصي و كتبي ارسال نكرده است، بلكه اطلاعيه رسمي فقهاي شوراي نگهبان به منزله دعوت رسمي از تمام داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبري براي شركت در آزمون علمي بوده است. وي افزود: شوراي نگهبان براي رعايت جانب احتياط، علاوه بر اطلاعيه رسمي فقهاي شوراي نگهبان، پيامكي هم به شماره‌ تلفن‌هاي همراهي كه در پرونده‌هاي داوطلبان انتخابات خبرگان رهبري بود، ارسال كرد، اما وصول يا عدم وصول پيامك مذكور توسط داوطلبان خبرگان رهبري، تأثيري در اصل قضيه ندارد، چون داوطلبان به موجب همان دعوتنامه كلي به آزمون فراخوانده شدند. سخنگوي شوراي نگهبان بر همين اساس تأكيد كرد: مباحثي كه در برخي رسانه‌ها در مورد ارسال يا عدم ارسال دعوتنامه به داوطلبان انتخابات خبرگان رهبري مطرح شده، محمل قانوني ندارد. وي اضافه كرد: اگر كسي ادعا كرده است كه براي شرك در آزمون استثنا شده، اين موضوع برعهده خودش است، زيرا ما طبق قانون نمي‌توانيم استثنايي قائل شويم، اما در نهايت، اطلاعيه شوراي نگهبان به منزله دعوت محسوب مي‌شود.
‌   
حضور در آزمون، شرط لازم براي احراز شرط علمي
ابراهيميان با بيان اينكه آزمون خبرگان ابزاري است كه در آن شرط اجتهاد افراد بررسي شود، خاطرنشان كرد: بدون آزمون نمي‌توان درباره اجتهاد نظر داد، در واقع فقهاي شوراي نگهبان به همين دليل از داوطلبان آزمون مي‌گيرند، البته كساني كه در آزمون شركت نكنند، از ادامه مسير انتخابات بازخواهند ماند. وي با اشاره به عدم شركت برخي چهره‌هاي سرشناس در آزمون علمي انتخابات مجلس خبرگان رهبري گفت: عدم شركت در اين آزمون، انصراف از كانديداتوري تلقي نمي‌شود، انصراف از كانديداتوري مجلس خبرگان رهبري بايد با دليل صريح مبني بر عدم ادامه مسير انتخابات باشد. سخنگوي شوراي نگهبان همچنين تأكيد كرد: هر كدام از داوطلبان دعوت شده براي شركت در آزمون علمي مجلس خبرگان رهبري كه در اين آزمون شركت نكردند، امكان احراز شرط علمي درباره آنها وجود نخواهد داشت و فقهاي محترم شوراي نگهبان در اين شرايط نمي‌توانند شرط علمي اين داوطلب را تصديق كنند. ابراهيميان تأكيد كرد: شركت نكردن در آزمون علمي خبرگان رهبري، انصراف از كانديداتوري تلقي نمي‌شود، ممكن است داوطلبي بگويد «بنده بدون نياز به شركت در آزمون علمي، مجتهدم»، اما اگر داوطلبي آزمون نداده باشد، در واقع در اين شرايط ابزاري براي تأييد شرط علمي آنها دراختيار فقهاي شوراي نگهبان نيست و ممكن است منتهي به عدم احراز صلاحيت آن داوطلب شود. وي ادامه داد: وليكن انصراف از ادامه مسير كانديداتوري در انتخابات مجلس خبرگان رهبري، تشريفات ويژه‌اي دارد و داوطلبان اگر مي‌خواهند انصراف دهند، بايد رسماً استعفاي خود را به طور مكتوب تقديم مراجع قانوني كنند.
حاشيه‌هاي ديروز در حالي بود كه از ماه‌هاي گذشته شانتاژ خبري گسترده‌اي درباره نامزد شدن سيدحسن خميني از سوي رسانه‌هاي خاص شكل گرفته بود و پس از اما و اگرهاي فراوان، وي در ستاد انتخابات حضور پيدا كرد و خود را به عنوان نامزد انتخابات خبرگان معرفي كرد. پس از آن موضوع حضور سيدحسن خميني در امتحان اجتهاد مطرح شد و برخي از حاميان وي به‌خاطر اينكه سيدحسن را از مدرسين حوزه علميه و تأييد شده توسط برخي از مراجع مي‌دانستند، شركت او را در آزمون، لازم نمي‌دانستند اما روال قانوني آزمون اجتهاد خبرگان، از پيش از اين نيز مشخص بود و شوراي نگهبان براي عدم سوءاستفاده برخي از داوطلبين از اجازه اجتهاد توسط مراجع، در اظهارنظري روشن اعلام كرد اين شرط براي اجتهاد كافي نيست و نامزدها مي‌بايست در آزمون شركت كنند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن