واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ضرورت افزايش مشاركت عمومي در مبارزه با مواد مخدر
نویسنده : شاهين محمد صادقي *
معضل اعتياد، مسئله بسيار پيچيدهاي است كه عوامل متعددي سبب شكلگيري آن شده است و آسيبهاي زيادي نيز در جامعه ايجاد ميكند. اعتياد يك بيماري روحي و رواني بوده و براي درمان و پيشگيري از آن بايد برنامههاي زيادي را درنظر گرفت و اجرايي كرد.
ابعاد سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي زيادي در بروز اعتياد دخيل هستند و براي رفع و كاهش اعتياد لازم است به همه اين ابعاد توجه شود؛ چراكه نگاه يكجانبه سبب عدم موفقيت ميشود يا اثرات پايداري را به همراه نخواهد داشت. اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر، بسيار مطلوب است، چراكه اين رويكرد در جهت مسئولسازي همه افراد جامعه، اعم از مسئولان دولتي و غير دولتي و مردم جامعه پيش ميرود.
تربيت خانواده محور سبب ميشود فرزندان به صورت مطلوب پرورش داده شوند و در مقابل آسيبهاي اجتماعي نسبت به ساير افراد مصونيت بهتري داشته باشند. چنين خانوادههايي نيازهاي عاطفي و روحي جوان و نوجوان خود را تأمين ميكنند و مانع ورود آنها به پديدههاي شوم اجتماعي ميشوند.
رسانهها به ويژه صدا و سيما با جهتگيري برنامهها و توجه به كانون خانواده در جهت مسائل فرهنگي ميتواند گامهاي مؤثري را بردارد و از اين طريق در تحقق رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر و اعتياد سهيم شود. روحانيون و ائمه جماعت نيز نقش مؤثري در اين راستا داشتهاند و ميتوانند در پيشگيري از اعتياد بسيار همكاري پررنگي داشته باشند.
دستگاه قضا بايد در اين زمينه بيشترين اهتمام و جديت را داشته باشد تا بتوانيم شاهد كاهش اعتياد در كشور باشيم و در كنار اقدامات فرهنگي و اجتماعي از مبارزه قاطع غافل نشويم.
نمايندگان مجلس نيز در اجرايي شدن و تحقق رويكرد اجتماعي مبارزه با مواد مخدر آمادگي دارند و در جهت تأمين نيازهاي حقوقي و بودجه لازم در رابطه با پيشگيري و مبارزه با مواد مخدر ميتوانند گام بردارند.
توجه به موضوع معيشت مرزنشينان در كاهش اعتياد بسيار مؤثر است؛ چراكه با اين مسئله هرگز مرزنشينان ابزار دست قاچاقچيان نميشوند و با اقتصادي پايدار و مناسب براي خود و خانوادههايشان امرار معاش ميكنند.
اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر سبب شده كه مردم به اين باور با ارزش دست يابند كه در كاهش اعتياد مسئول هستند. همكاري مردم با پليس، دستگاههاي امنيتي، دستگاههاي فرهنگي و... باعث شده مبارزه با مواد مخدر به صورت همهجانبه مورد بررسي قرار گيرد و با مشاركت مردم و مسئولان دستگاههاي دولتي و غيردولتي شاهد كاهش گرايش به مواد مخدر و مبارزه با آن بيش از گذشته باشيم.
اگر برنامههاي اين حوزه مبتني بر نظريات اهل فن و تجربه تنظيم شده باشد، در زمينه پيشگيري و مبارزه با مواد مخدر با موفقيتهاي چشمگيري همراه ميشويم.
* نماينده مجلس
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]