تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هرگاه سخن گويد ياد (خدا) مى كند و منافق هرگاه سخن گويد بيهوده گويى مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803873382




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاهش میزان باروری با افزایش سطح تحصیلات و سن ازدواج


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کاهش میزان باروری با افزایش سطح تحصیلات و سن ازدواج
مشکلات اقتصادی، افزایش سطح سواد، گرایش به اشتغال خارج از منزل و... باعث افزایش سن ازدواج و در نتیجه کاهش میزان موالید است.


به گزارش خبرنگار حوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ باروری و زاد و ولد از جمله مهم‌ترین عوامل رشد جمعیت هر جامعه‌ای است.


زاد و ولد یکی از پدیده‌های طبیعی جمعیت است که با توجه به کاهش میزان مرگ‌ومیر امروزه به عنوان مهم‌ترین عامل افزایش جمعیت در سطح جهان به شمار می‌رود.


تحولات جمعیتی در کشورهای مختلف معمولا از سه عامل عمده مهاجرت، زاد و ولد (باروری) و مرگ و میر تأثیر پذیرفته و بر متغیرهای مختلف اجتماعی، اقتصادی و... اثرگذار است.


** شهرنشینی، علاقه و تحصیل و کاهش موالید


در سال‌های اخیر عوامل گوناگونی مثل رشد شهرنشینی، افزایش میزان تحصیلات زنان و مردان، اشتغال خارج از منزل بانوان، مشکلات و تحولات اقتصادی، بهبود وضعیت و شرایط زندگی، افزایش سن ازدواج بر روند جمعیت جوامع اثرگذار بوده است و آن‌ها را با مشکلات جمعیتی و نیز کاهش میزان موالید روبه‌رو کرده است.


جمعیت ایران در دهه‌های مختلف و به ویژه در زمان انقلاب رشد قابل توجهی داشته و میزان آن 3.9 درصد در سال بود.


این روند رشد جمعیت در سال‌های اخیر تحت تأثیر برخی عوامل اجتماعی و اقتصادی که منجر به تغییرات جدی در سبک زندگی جوامع بوده است روبه کاهش رفته و به مرور زمان از میزان موالید و باروری در آن کاسته می‌شود.


بهبود شرایط زندگی، رشد شهرنشینی و افزایش میزان درآمد خانواده‌ها باعث افزایش هزینه‌های مصرفی خانواده‌ها در تأمین بسیاری از نیازهای اولیه و حتی ثانویه شده است.


امروزه گرایش زنان جامعه به تحصیلات تا حدی بوده که موجب شده آن ها سال‌های بسیاری از عمر خود را که مناسب ازدواج و باروری است صرف افزایش سواد خود کنند.


به تبع این گرایش بانوان، هرچقدر که مقاطع تحصیلی آن ها نیز بالاتر می‌رود توقعات آن ها نیز زیادتر شده و باعث تأخیر در روند ازدواج و تشکیل خانواده می‌شود.


** اشتغال و استقلال مالی زنان تحصیل‌ کرده


اغلب زنان و دخترانی که از سطح تحصیلی بالایی برخوردارند هدفی جز اشتغال در بیرون منزل و کسب موقعیت اجتماعی و استقلال مالی ندارند. در نتیجه آن‌ها یا از ازدواج سرباززده و یا اینکه بعد از ازدواج خود فرزندآوری را منعی بزرگ برای پیشرفت خود می‌دانند.


بالا رفتن هزینه‌های زندگی و گرانی مسکن و مهم‌تر از همه بیکاری ونابسامانی اقتصادی در جامعه موجب شده تا بسیاری از دختران و پسرانی که در سنین ازدواج قرار گرفته‌اند از  این امر الهی سرباز زده و زندگی مجردی را انتخاب کنند.


در نتیجه به علت کمبود امکانات مادی جوانان و موانع مختلفی که بر سر راه ازدواج بالاتر رفته و از تعداد ازدواج‌ها کاسته شده است.


افزایش سن ازدواج موجب شده تا افراد در انتخاب همسر آینده خود سخت‌گیری نمایند و در انتخاب معیارهای ازدواج دچار وسواس شوند.


** عدم آموزش مهارت‌های زندگی‌های زندگی و کاهش ازدواج


از جمله موارد دیگری که می‌توان در کاهش تمایل جوانان به ازدواج و نیز به تبع آن فرزندآوری نام برد عدم آموزش مهارت‌های زندگی توسط والدین است.


چرا که اغلب جوانان به علت سبک‌های مختلف تربیتی توسط خانواده‌هایشان مسئولیت‌پذیر نیستند.


آن‌ها ازدواج و یا باروری را عاملی مهم در عدم پیشرفت و موجب عقب‌ماندگی خود می‌دانند در نتیجه همه این عواملی که موجب شده تا گرایش افراد به ازدواج و فرزندآوری کاهش یابد باعث به صدا درآمدن زنگ خطر کاهش جمعیت کشور شده است.


ارتقای سلامت هر جامعه ای در گرو رشد مناسب میزان موالیه و باروری در آن است تا حدی که به گفته برخی جمعیت‌شناسان زمانی که میزان باروری در کشوری به حد 2.1 درصد برسد در آینده یک تهدید و آسیب برای جمعیت آن محسوب می‌شود و سلامت آن را به خطر می‌اندازد.


محمد اسماعیل مطلق مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدرس وزارت بهداشت گفت: میزان باروری در کشور 1.8 درصد بوده که از میزان باروری جایگزینی جهانی پایین است.


حال برای آن‌که جمعیت کشور به خطر نیوفتد و از کاهش آن جلوگیری به عمل آید باید با برنامه‌ریزی‌های دقیق و آموزش مهارت‌های زندگی، تسهیل ازدواج، ارتقای سطح زندگی جوانان، رفع موانع ازدواج واختصاص تسهیلات ویژه باروری مسئولان مربوطه اقدامات مناسبی را انجام دهند.





۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۰۳:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن