واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاد دانشگاه علامه در گفت و گو با فارس: تغيير غير كارشناسي در ساختار بانكها انتحار اقتصادي است
خبرگزاري فارس: استاد دانشگاه علامه با بيان اينكه در هيچ كجاي دنيا بانكهاي بزرگ را در هم ادغام نميكنند گفت: هرگونه تحول در نظام بانكي بدون كار كارشناسي با توجه به نقش حساس و تعيين كننده بانكها در توسعه اقتصادي در حكم انتحار اقتصادي به شمار مي رود.
محمد قلي يوسفي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، با بيان اينكه در نظام بانكداري استانداردي وجود ندارد كه در همه كشورها قابل استفاده باشد اظهار داشت: بانكها اهداف مختلفي دارند و بطور كامل استقلال ندارند چرا كه تحت سياستهاي بانك مركزي قرار ميگيرند كه بانك مركزي هم بانك دولت است.
وي در ادامه افزود: سياستهاي بانك مركزي هم در راستاي دولت است و رابطه مستقيمي با ساختار اقتصادي و نظام سياسي كشورها دارد.
وي در خصوص راهكارهاي رقابتي براي نظام بانكداري گفت: رقابت در ساختار و نظام بانكداري طبق قاعده و سياستهاي بانك مركزي صورت ميگيرد و خيلي شبيه به رقابت در زمين فوتبال است و تابع قوانين خاصي است و رقابت بانكها در همه كشورهاي دنيا در قالب چارچوب خاص و مدوني صورت ميگيرد.
وي بزرگترين ضعف نظام بانكداريها را دولتي بودن آن دانست و افزود: در كشور ما بانكها قلك دولت هستند و تحت سياستهاي دولت اقدام به ارائه خدمات و امور بانكي ميكنند و چون صنعت بانكداري خصوصي در ايران پيشرفته نيست، در نظام بانكداري ما رقابت معناي خاصي ندارد.
وي در ادامه گفت: بدليل وجود قدرتهاي موازي در كشور بانكهاي دولتي تحت تاثير اين قدرتها مرتبا در حال تغيير موضع و سياست هستند.
يوسفي گفت:بهترين راه حل اين است كه يك چارچوب اقتصادي تعريف شود تا سيستم بانكي در قالب آن نظام قابل تعريف باشد.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در خصوص ادغام بانكها گفت:در صورت ادغام مردم بايد با چه انگيزهاي سپردههاي خود را به سيستم بانكي بدهند؟ هزينههاي خدمات بانكي چگونه پرداخت ميشود؟ بانك قرضالحسنه به چه كساني وام ميدهند؟ شرايط ارائه وام چيست؟ مگر صندوقهاي قرضالحسنه چه تاثير مثبتي داشتهاند كه ما بايد الگوي بزرگتر آنرا در شكل بانك به اجرا درآوريم؟ بنابراين هر تغييري در ساختار نظام بانكي كشور بايد حساب شده و بر اساس كار كارشناسي باشد.
استاد دانشگاه علامه در ادامه گفت: ما براي اصلاح نظام بانكي بايد از تجربيات جهاني استفاده كنيم .
يوسفي با بيان اينكه در هيچ كجاي دنيا بانكهاي بزرگ را در هم ادغام نميكنند اظهار داشت: چنين ابداعي جديد است بايد توجيه علمي و اقتصادي داشته باشد.
انتهاي پيام/
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 310]