واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: پنج شرط ایران برای امضای قرارداد با شرکت های نفتی بین المللی
معاون وزیر نفت با تشریح پنج شرط ایران برای واگذاری توسعه میدان های نفت و گاز به شرکت های بین المللی گفت: افزایش سهم سازندگان و صنعتگران ایرانی در اجرای پروژه های صنعت نفت از انتظارات شرکت نفت از طرف های خارجی است.
آفتاب : به گزارش وزارت نفت، رکن الدین جوادی با تشریح مهمترین انتظارات شرکت ملی نفت ایران از شرکت های خارجی علاقه مند به مشارکت و سرمایه گذاری در طرح های توسعه ای صنعت نفت و گاز ایران در دوران پسا تحریم، افزود: بهداشت، ایمنی و محیط زیست ( HSE) به عنوان کلید واژه اصلی همکاری های شرکت ملی نفت با شرکت های طرف قراداد در صنعت نفت خواهد بود.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه همه شرکت های خارجی موظف به یک تعهد شفاف و جدی در رابطه با اجرای ضوابط بهداشت، ایمنی و محیط زیست در قراردادهای توسعه بخش بالادستی صنعت نفت ایران هستند، اضافه کرد: در کنار رعایت الزامات HSE، افزایش سهم سازندگان و صنعتگران ایرانی در اجرای پروژه های نفت و گاز کشور از دیگر انتظارات شرکت نفت از طرف های خارجی است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه براساس قوانین کشور حداقل سهم ساخت داخل در پروژه های نفت و گاز کشور 51 درصد از سهم هر قرارداد نفتی است، اظهار کرد: قراردادهایی که اکنون در کشور اجرا می شود سهم ساخت داخل بالای 65 درصد و تا 68 درصد است.
این مقام مسئول تاکید کرد: انتظار این است که در قراردادهای توسعه شرکت های طرف قرارداد با شرکت ملی نفت، این سهم ساخت داخل را از حداقل 70 درصد شروع کنند.
جوادی یادآورشد: برنامه ریزی برای افزایش سهم سازندگان، پیمانکاران و مشاوران ایرانی به 80 درصد هم آغاز شده است.
وی از انتقال دانش و تکنولوژی به عنوان سومین پیش شرط همکاری با شرکت های بین المللی در صنعت نفت ایران نام برد و افزود: شرکت های بزرگی که در گذشته در ایران کار کرده اند به یاد دارند که بسیاری از تجهیزات شان را در ایران ساخته اند؛ نمایندگانشان را در کارخانجات ایرانی مستقر و کمک کردند سازندگان ایرانی با استانداردهای آن روز جهان ارتقا پیدا کنند.
جوادی ادامه داد: البته اگر شرکت های خارجی علاقه مند باشند در ایران جایی برای ساخت کالا سرمایه گذاری کنند از این سرمایه گذاری جدید به طور قطع استقبال خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه در شرکت های بهره بردار نفت و گاز مشترک، سهم شریک ایرانی 90 تا 95 درصد تعیین شود، گفت: در نهایت، سهم شریک ایرانی به بیش از 99 درصد می تواند افزایش یابد زیرا شرکت های ایرانی، توانمندی های خود را نشان داده اند.
این مقام مسئول همچنین تاکید کرد: در توسعه فقط نیاز به توسعه میادین نفت و گاز به تنهایی نداریم بلکه در میادینی که این توسعه انجام می شود نیاز است که زیرساخت های مناسب فراهم شود.
وی اضافه کرد: بر این اساس انتظار داریم در پیشنهادهای توسعه میدان های نفتی، ایجاد زیرساخت ها مورد توجه قرار گیرد و مسئولیت های اجتماعی با فرهنگ ایرانی و نیازمندی های مناطقی که در آنجا سرمایه گذاری می شود سرعت بیشتری یابد و شرایط زندگی مناسبی برای ساکنین بومی فراهم شود.
وی با بیان اینکه انتظار داریم در اجرای طرح توسعه میادین نفت و گاز پیاده سازی آخرین استانداردهای اجرایی و آخرین دانش و تکنولوژی ها به کار گرفته شود، افزود: توسعه میادین مشترک نفت و گاز در اولویت اول توسعه صنعت نفت قرار دارد و بیشتر مناقصه هایی که اعلام خواهد شد با اولویت میادین مشترک خواهد بود.
به گزارش ایرنا، همایش بین المللی رونمایی از مدل جدید قراردادهای نفتی ایران روزهای هفتم و هشتم آذرماه با حضور نمایندگان 137 شرکت بین المللی از کشورهای مختلف در تهران برگزار شد.
این همایش مورد استقبال شرکت های بین المللی فعال در صنعت نفت ایران و جهان واقع شد، بطوری که شرکت های معتبر نفتی، برای اطلاع از مفاد این مدل جدید قرارداد، نمایندگانی را به تهران اعزام کردند.
کارشناسان در نشست های تخصصی همایش یاد شده جزئیات مدل جدید قراردادهای نفتی ایران (IPC) را برای نمایندگان داخلی و خارجی شرکت های نفتی تشریح کردند.
همچنین در جریان برگزاری این همایش، 52 میدان نفتی و گازی ایران با هدف جذب منابع مالی و فناوری های جدید به نمایندگان شرکت های نفتی داخلی و خارجی معرفی شد.
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]