واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
دیدگاه مقام معظم رهبری درباره مشارکت زنان در جامعه
روز نو : حضرت آیت الله خامنه ای از سال 60 تا 68 رییس جمهور کشورمان بودند. ایشان در سخنرانی هایشان طی این مدت در سخنرانی هایشان به حضور زنان در عرصه اجتماعی و سیاسی اشاره و به ضرورت علم آموزی آنان تاکید کردند.
به گزارش تدبیر24 رییس جمهور اسبق کشورمان در بیاناتشان بر ضرورت فراهم سازی فرصت ها برای پیشرفت زنان تاکید می کردند و می گفتند:« ما معتقدیم زنان در هر جامعه سالم بشری قادرند و می باید فرصت پیدا کنند که در حد سهم خود، تلاش و مسابقهی خویش را در پیشرفتهای علمی و اجتماعی و سازندگی و اداره این جهان به عهده بگیرند. از این جهت، میان زن و مرد هیچ تفاوتی نیست. هدف از آفرینش هر فرد انسان، عبارت از همان هدف آفرینش بشریت است؛ یعنی رسیدن به کمال بشری و بهره بردن از بیشترین فضایلی که یک انسان میتواند به آن فضایل آراسته بشود. فرقی هم بین زن و مرد نیست. نشانهاش در درجهی اول، فاطمه زهرا(سلاماللَّهعلیها) و در درجهی بعد، دیگر زنان بزرگ تاریخ است.»
به گفته ایشان فاطمه زهرا(س) در قلهی بشریت قرار دارد و کسی از او بالاتر نیست و می بینیم که آن بزرگوار بهعنوان یک بانوی مسلمان، این فرصت و قدرت را یافت که خودش را به این اوج برساند. پس، فرقی بین زن و مرد نیست و بخصوص شاید از همین جهت هم است که خدای متعال در قرآن کریم، آن وقتی که راجع به نمونهی انسانهای خوب و نمونهی انسانهای بد مثال میزند، مثال را در هر دو مورد از زن انتخاب میکند.
حضرت آیت الله خامنه ای معتقدند که اسلام می خواهد رشد فکری و علمی و اجتماعی و سیاسی و - بالاتر از همه - فضیلتی و معنوی زنان، به حد اعلی برسد و وجودشان برای جامعه و خانوادهی بشری - بهعنوان یک عضو - حد اعلای فایده و ثمره را داشته باشد. همهی تعالیم اسلام از جمله مسألهی حجاب، بر این اساس است.
یکی از مصداق های حضور زنان در اجتماع،در جریان پیروزی انقلاب اسلامی بود. به گقته رییس جمهور اسبق کشورمان ما در جریان انقلاب شاهد بودیم که زن در کشور ما، سرباز خط مقدم انقلاب شد. اگر زن ها با انقلاب سازگار نبودند و این انقلاب را نمی پذیرفتند و به آن باور نداشتند، مطمئناً این انقلاب واقع نمی شد. من به این معنا اعتقاد دارم. اولاً، اگر آنها نبودند، نیمی از گروه انقلابیون مستقیماً در میدان نبودند. ثانیاً، به طور غیرمستقیم روی فرزندان و شوهران و برادران و محیط خانه - که زن در محیط خانه دارای تأثیر فرهنگی زیادی است - اثر می گذاشتند. این حضور آنها بود که توانست ستون فقرات دشمن را بشکند و مبارزه را به معنای واقعی کلمه پیش ببرد.
ایشان به حضور زنان در عرصه سیاست هم در سخنرانی هایشان اشاره می کردند و می گفتند: در میدان های سیاسی نیز، ما خانم هایی را دیدهایم و میبینیم که دارای قدرت تحلیل و سخنوری هستند و برای پذیرش مسؤولیت در نظام اسلامی آمادهاند البته این کار باز هم رو به گسترش است و باید پیش برود. در زمینههای علمی هم زنان حضور دارند.
به اعتقاد حضرت آیت الله خامنه ای،بعضی از خانم ها خیال می کردند که اگر زن در رشتهی زنان درس میخواند، بایستی فقط در زمینه بیماریهای ویژهی زنان و مسأله زایمان درس بخواند؛ درحالی که این طور نیست و خانمها موظفند که انواع و اقسام رشتههای تخصصی پزشکی - مثل قلب و داخلی و اعصاب و... - را دنبال کنند. این، فریضه است. امروز این تکلیف برای زن ها، بیشتر از مردهاست؛ اگر چه در جامعهی ما، آموزش رشتههای مختلف علوم که برای ساختن این جامعه لازم است، برای همه فریضه است. آن کسانی که بتوانند، حقیقتاً امروز از آن روزهایی است که کسب علم فریضه شرعی است؛ علاوه بر این که فریضهی اجتماعی هم است.
رییس جمهور اسبق کشورمان به اهمیت علم آموزی زنان با حفظ حجاب اسلامی تاکید زیادی کرده اند . ایشان می فرمایند: شما خانمها برای دنیا پیامی دارید. این پیام را دقیق و مسجل کنید و به دنیا بدهید. پیام هم فقط پیام زبانی و شفاهی و کتبی نیست؛ بلکه بیشتر پیام عملی است. زنهای ایران، بخصوص کسانی که در رشتههای گوناگونِ دانش و در چارچوب اسلام و احکام اسلامی و مهمتر از همه مسأله حجاب توانستهاند حرکت بکنند، بایستی به زنان و دختران و دانشجویان زن دنیا عملاً تفهیم کنند که علم به معنای بی بندوباری نیست و لازمه تحصیل علم، بی قیدی نسبت به موازین اخلاقی در مورد معاشرت زن و مرد نیست؛ بلکه می توان با رعایت کامل این موازین، علم را هم تحصیل کرد و به جاهای بالایی رسید و وجود شما می تواند به عنوان یک نمونه از پیام جهانی اسلام نشان داده بشود.
ایشان خطاب به پزشکان زنان می گوبند: شما هر چه بتوانید، بخصوص دانشجویان دختر را تشویق و تربیت کنید و در رشته علوم پیش ببرید. این کار، انقلاب و کشور را به اهداف خودش نزدیک تر خواهد کرد. مردم به خدمات شما نیازمندند؛ همچنان که به روش و منش و تعهد و پایبندی شما به دین هم نیازمندند.
حضرت آیت الله خامنه ای باردیگر به حضور زنان در فعالیت های سیاسی و اجتماعی اشاره می کنند. به گفته ایشان زن در کشور ما میتواند در میدان سیاست و فعالیتهای سیاسی و اجتماعی و جهادی و کمک به مردم و انقلاب و حضور در میدانهای گوناگون، شخصیت خودش را با حفظ متانت و وقار و حجاب اسلامی نشان بدهد.
ایشان به زنان سفارش می کنند که هر چه میتوانند و در هر کجا که هستند، ایمان و معرفت اسلامی خود را رشد و عمق بدهند و روزبهروز آگاهی خودشان را بیشتر کنند. این، انشاءاللَّه پشتوانه ای برای بقای عزت دایمی اسلام خواهد بود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی تدبیر24 ایشان همچنین می افزایند: حضور خانمها در همهی مراحل انقلاب، حضوری زنده و نیرومند و قوی بود و توانستند بارهای سنگین را تحمل کنند و مصیبتهای بزرگ را از سر بگذرانند. در طول تاریخ اسلام، مانند زنهای ما، نادر و کمیاب بوده است. یقیناً اگر پشتیبانی و حمایت بانوان کشورمان نبود، در دوران جنگ و پیش از آن در همهی مراحل انقلاب، این پیروزی ها به دست نمیآمد.
ایشان علاوه بر نقش زنان در جریان انقلاب اسلامی به نقش آنان پس از جنگ تحمیلی اشاره و اظهار می کنند: چهقدر مادران و همسران و خواهران شهدا و سایر بازماندگان آنها در دوران جنگ و قبل از آن استقامت و ثبات از خود نشان دادند که گاهی موجب تعجب انسان میشود؛ زیرا نمونه آن را در تاریخ اسلام کم میبینم. در مراحل دیگر هم حضور خواهران، حضور نیرومندی بود. در بسیج و نهادهای انقلابی دیگر، خواهرانی را میشناسیم که وظایف سنگینی را برعهده دارند و مشغول کار هستند.
به اعتقاد رییس جمهور اسبق کشورمان، زنان کشور ما در طول مدت انقلاب، پشتوانه حرکت مردها بودند. اگر احساسات و ایمان قوی زن ها نبود، شاید بسیاری از مردهای ما این قدرت را پیدا نمیکردند که در میدان های سخت مبارزات گوناگون حضور داشته باشند. امروز هم همان مسؤولیت بر دوش خانمهاست.دشمنان ما درصددند به انقلاب ضربه بزنند و اطلاع دارید که وحدتِ به وجود آمده در کشور ما چهقدر با ارزش است و حضور مردم ما در صحنههای انقلاب تا چه اندازه اهمیت دارد، باید این حضور را حفظ کنید و مردها و فرزندان و شوهران و برادرانتان را به حضور قوی در همهی صحنهها و حفظ وحدت و پشتیبانی از آرمانهای عزیز انقلاب - که امام بزرگوارمان تأمین آنها را از ما انتظار داشتند - وادار کنید.
رییس جمهور اسبق کشورمان در پاسخ به پرسشی درباره چرایی ناقص العقل ذکر شدن زنان در حدیث می فرمایند:منظور این نیست که زن خدای نکرده قوه ادراک ندارد، هرگز. بسیاری از زنان از بسیاری از مردان سطح شعور و درکشان به مراتب بالاتر است؛ نه یک ذره دو ذره.
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]