واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: نبض/ تله های انفجاری در دنیای مجازی
کارشناسان معتقدند که در عصر حاضر که عصر انفجار اطلاعات است مطالب زیادی منتشر می شود، اما آنچه مهم است محتواهای منتشر شده نیست، موضوع نگران کننده نحوه استفاده از این فضای مجازی است که می تواند آسیب های جبران ناپذیری را متوجه اعضای خانواده کند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، این روزها دسترسی به فضای مجازی به مدد انواع گجت های هوشمند و یا کامپیوتر آسان شده است، اما این فضای مجازی چقدر توانسته سلامت فرد و جامعه را تضمین و یا به خطر بیندازد؟ بابک وزیری متخصص روانشاسی رفتاری، هومن اهرامی مدیر کل حوزه معاونت محتوایی شورای عالی فضای مجازی و مسعود کوثری کارشناس علوم ارتباطات این موضوع را در برنامه نبض بررسی کردند. بابک وزیری متخصص روانشناسی رفتاری با اشاره به اینکه نوع استفاده از فناوری نوین بسیار مهم است تاکید کرد: هیچ چیزی در ذاتش بد نیست زیرا همانطور که چاقو می توان جان یک انسانی را نجات دهد به راحتی می تواند جانی را بستاند، مهم نحوه استفاده از ابزارها هستند.
او با بیان اینکه انسان یک حیوان است خاطرنشان کرد: واقعیت این است که انسان در حقیقت یک حیوان است! و بسیاری از خواص حیوانان را در خود حفظ کرده از آن جمله تحرک و پویایی که تاثیر مستقیمی بر روی تکامل مغزی دارد. اما این در حالیست که فرزندان مان این روزها تحرک کمتری دارند و دائما در حال بازی با دوستانی در فضای مجازی هستند و همین امر روی تکامل مغزیشان تاثیر منفی گذاشته است. او تصریح کرد: هدف والا در زندگی رسیدن به آرامش است، اما این در حالیست که تکنولوژی های امروز تنها آسایش را به بشر هدیه داده اند، اما در مقابل آرامششان را صلب کرده اند که این خطرناک است، از جمله این آسایشها دسترسی آسان به انواع دیتا ها در سراسر جهان است، آمارها نشان می دهند که در فضای مجازی ویدئوهایی با موضوع خشونت و تصاویر محرک منتشر می شوند که همین امور موجب شده تا کودکان ما دچار بلوغ زودرس بشوند. مسعود کوثری کارشناس علوم ارتباطات: مردم ما تا یک دهه گذشته در دنیای عادی زندگی می کردند اما در دهه اخیر شاهد مانور دنیای دومی تحت فضای مجازی هستیم، در این دنیا هم اطلاعات مفید است و هم مضر، ما دیگر نمی توانیم به عقب برگردیم و باید تلاش کنیم تا با این دنیای دو وجهی تعامل مفید داشته باشیم.
او تصریح کرد: ما باید به این نکته توجه کنیم که در حال حاضر چه باید کرد؟ در این عرصه مقالات زیادی نگاشته شده به نظرمی آید بیشترین آسیب فضای مجازی این است که ما نمی دانیم چطور باید با این دنیای جدید تعامل سازنده داشته باشیم آنچه مرا نگران می کند محتواهای این مطالب در فضای مجازی نیست، چطور استفاده کردن از این فضای مجازی مهمترین دغدغه فکری من است. هومن اهرامی دیگر میهمان برنامه با تشبیه کرد دنیای مجازی به یک سیاه چاله فضای خاطرنشان کرد: دنیای مجازی شبیه به یک سیاه چاله است که انسان را به سوی خود می کشد این جاذبه موجب شده تا بشر امروز در این دنیای خیالی به دنبال پاسخ به نیازها و رسیدن به رویاهایش باشد، همین امر موجب شده تا بشر امروز بیش از پیش به این دنیای خیالی وابسته شود و عملا از جمع کناره گیری کند.
مدیر کل حوزه معاونت محتوایی شورای عالی فضای مجازی در ادامه افزود: بحث فیلترنگ موضوع مهمی است که نه فقط در ایران که در دنیا دنبال می شود، عمده موضوعاتی که در فضای مجازی فیلتر می شوند فیلمهای تحریک آمیز است که هر کشوری براساس سیاستهای کلان فرهنگی اش به میزان خاصی آن را فیلتر می کند. او تصریح کرد: عصر حاضر عصر انفجار اطلاعات است، این عصر ملاحضات خاص خودش را دارد و مردم باید یاد بگیرند که از این فناوری جدید به درستی استفاده کنند و آنقدر در آن غرق نشوند که از دنیای اصلی و حقیقی شان فاصله بگیرند.
جمعه ۱۱ دی ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]